Fortsätt till huvudinnehåll

För ett år sedan, februari 2008

Oj! Missade t o m förra månadens inlägg. Gud! 69 inlägg - hur skall jag ens orka gå igenom dem för denna ödmjuka lista??
Näe, 69 inlägg innebär en rekordmånad! Vi hoppar på detta och återkommer förhoppningsvis redan imorgon med förra året, mars 2008.

30-dagarsutmaningen

När jag skummar igenom listan så ser jag ingen uppenbar anledning till att det är så många förutom möjligen det faktum att det är en handfull inlägg om 30-dagarsutmaningen? :o)
Låt mig skyla över mitt misslyckande med att kalla det en walk-over. Intressant att Fetsmart tycks hetsa mig till dessa dumheter varje inledning på ett år? Jag kör ju just nu 10kg utmaning... ;o)
Hmm, min 10kgs utmaning föll ju inte ut till min fördel heller... Men det är iofs ett bra resultat så här långt i alla fall! Bara ett avbrott för att nästan slå ihjäl sig... :o)

En hel del film!

Humor

 • Charlie Chaplin - vilket geni karln var. Detta klipp är så sanslöst roligt!
 • Livsfarlig livvakt! - sååååå pinsamt! Och det är de som skall skydda oss från terrorister??
 • Men hästen då?
 • Konserverad gröt... - "Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt" och så säljs Risifrutti i butikerna...;O)
 • Nakengrannen - hua, jag drömmer mardrömmar om denna... När jag kom i körtkortsåldern så hade jag en granne som kastade sig ut på gräset samtidigt som hon rev av sin överdelen på bikinin när jag och mina kompisar kom... Usch! Fladdrande tax-öron - om än brunbrända, tilltalar mig inte än idag... *ryys*
 • Mastering Swedish - så sinnessjukt kul. När jag pratat i sällskap om dessa så visar det sig att två av mina bekanta är personligt bekanta med upphovsmännen bakom detta humoristiska lilla underverk. Världen har onekligen blivit mindre med internet!
 • Här tar vi i så vi skiter ner oss! - riktigt roligt om feministiska dumheter... ;o) 'Könsuppdelad toaletter är apartheid' - jag börjar skratta direkt!

Antifeminism

Dumheter i kubik som vanligt. Feminismen fortsätter utmärka sig som den klart största gruppen som agerar för ökad diskriminering och könsdiversifiering...

Politik

Nu för ett par veckor sedan så började Obama med att rivstarta sin presidentperiod och ta beslut om fånglägret på Guantánamobasen skall stängas och att tortyrmetoder skall förbjudas! Bra!
Februari förra året kännetecknades av ganska mycket censur/övervakning/integritetskränkande. En bra månad, med ganska hög höjd på mina inlägg - om jag får säga det själv... - och det får jag för detta är min blogg! ;o)

LC

Dumheterna om att barn skall äta magert är tyvärr lika aktuell idag som för ett år sedan. Vilka dumheter - barn har små magsäckar och måste äta energitätt och ofta. Fett (läs LC/naturlig kost) är perfekt får då fungerar dessutom aptitregleringen också.
Motionen som viktminskning får sig en slev, och varför inte? Om det är långt mellan vetenskapligt iakttagna viktnedgångar med kosten så är motionen helt värdelös...

Övrigt//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Hmmm ang LC och andra "mirakelmetoder"...
  "Dieten spelar ingen roll om man vill gå ner i vikt. Det som gör att man går ner i vikt är envishet och bestående förändring av matvanor visar den första omfattande studien av olika slags dieter."

  Forskningen presenteras av New England Journal of Medicine.

  Äter man mindre mängd fett, proteiner eller kolhydrater så går man ner i vikt. 800 personer har följts under två år.

  Så även om det är "långt mellan vetenskapligt iakttagna viktnedgångar" så finns det nu underlag som visar på att envishet är a och o samt att det fungerar att gå ner i vikt oavsett vilken metod man väljer.

  Envishet och bestående förändring av matvanor tar människan långt. Tänk att det behöver forskas om detta när det gäller viktnedgång....:)

  Så man får hoppas att vuxna inte drar in barnen i allehanda dieter framöver. Utan att de får en varierad kost och blir peppade till att röra mer på sig.

  SvaraRadera
 2. Visst - ur ett rent vetenskapligt perspektiv så är det mer eller mindre omöjligt att gå ner i vikt och stanna där. De bästa resultaten hamnar på ett par kilos minskning efter ett par år... Med undantag för magoperationer, de har mer bestående förändringar i kroppsvikt, däremot så kan man lätt utläsa att vikten sedan sakta ökar konstant - så med blotta ögat inser man att man närmar sig "normalvikten" redan efter ytterligare några år. Nu är det möjligt att kurvan förhoppningsvis böjer av, men jag tycker de andra komplikationerna och omkopplingar av basala fysiska funktioner är ganska motbjudande. Ingen lösning enligt mig heller således.

  Att barn skall äta bra mat, utan en massa hitte-på-fetter och tillsatser till förbannelse är självklart. Tyvärr ser inte samhäller detta utan de får det billigaste struntet i skolan - synd att jag tänker rösta på piratpartiet - de har ju inte ens frågan på bordet. Frågan om skolmaten skiter väl de andra partierna också i praktiken, så det är nog bara att fortsätta gnälla på barnens skolor istället...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Konstigt att inte fler skrivit under Camillas matuppror. Visst många har skrivit på men det borde vara fler. Upproret gäller ju alla tillsatser och industrimat till gamla och till de unga i skolor bland annat. Vi får inte glömma våra gamla! Många vill förändra världen men hur många är beredda att förändra sig själv? Här sätter en tjej igång ett matuppror som det pratades om i TV och i media och oj vad många som skrivit under säger man. Själv så tycker jag att det är få. Politikerna möts inte direkt av ett ramaskri. Som du säger Piratpartiet har inte ens frågan på bordet. MP har kritiserats för att vara ett enfrågeparti tidigare... Okej jag kanske inte personligen ser kött som det alternativ som jag tycker att vi i första hand ska äta. Då borde jag inte skriva under något som inte helt utesluter kött? Eller någon kanske tycker att alla ska äta en annan diet då skiter man i att skriva under? Ibland får man kompromissa. Gnälla på barnens skolor kan vi göra alla vegetarianer gnäller på att kött serveras. LC kostare på att barnen serveras frukt och grönt? För barnen ska stöpas och formas i tid....efter sina föräldrar! Om alla verkligen tycker att det är självklart att vi inte ska ha hitta på tillsatser till förbannelse så skulle namnunderskrifterna till ett sådant här matuppror vara många fler? Så frågan om skolmaten skiter nog de flesta i. Vi är med i EU nu 60% av alla beslut bestäms i Bryssel så hitta på tillsatserna har nog kommit för att stanna. Piratpartiet och de andra partierna skulle eventuellt kunna påverka om de hade frågan på bordet. Men det har de ju inte. De flesta säger att de bryr sig konstigt jag får inte ihop det.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte LC:are stormar mot frukt och grönt. Däremot tycker jag att man skall minska på kh och den kh som är kvar skall vara av hög kvalité. Mer fett i maten som då blir både nyttigare och mer mättande - barnen har små magsäckar och behöver energität mat. Kött har en given plats i en naturlig och hälsosam mathållning.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ja det tycker du ja. Andra tycker annorlunda. Det viktigaste borde vara att alla skittillsatser försvinner i allt. Sedan så får jag behålla min personliga åsikt att kött inte alls behövs i en naturlig och hälsosam mathållning för vuxna. Steget till att övertyga barn och pracka på dem detta är dock väldigt långt... Det är det jag menar vi har alla rätt att välja vad vi stoppar i våra egna magar. Därför så är det enda viktiga att gå samman i gemensamma protester mot hittepåfetter och tillsatser. Barnen väljer ändå tack och lov till slut själva. Ofta i protest mot föräldrar. De är tack och lov egna individer och gör sina egna val.

  SvaraRadera
 6. Men handen på hjärtat, anledningen till att man prackar på ungarna en massa pasta är att det är billigt, det är samma sak med margariner. Barn måste serveras en fullödig och hälsosam kost, utan onödiga tillsatser. Vi är helt överens där. Jag har för mig att vi också är överens om att barn skall äta animaliskt protein? Spelar ingen roll om det är fisk eller däggdjur. Detta tillsammans med grönsaker bör vara basen i kosten, sedan om det är lite vildris, eller några gryn alternativt grovt surdegsbröd till är en oerhört bra kosthållning - för alla, speciellt för de som växer.

  Enkelt, nyttigt, naturligt och gott.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Ja det tycker du ja. Andra tycker annorlunda. Det viktigaste borde vara att alla skittillsatser försvinner i allt. Sedan så får jag behålla min personliga åsikt att kött inte alls behövs i en naturlig och hälsosam mathållning för vuxna. Steget till att övertyga barn och pracka på dem detta är dock väldigt långt... Det är det jag menar vi har alla rätt att välja vad vi stoppar i våra egna magar. Därför så är det enda viktiga att gå samman i gemensamma protester mot hittepåfetter och tillsatser. Barnen väljer ändå tack och lov till slut själva. Ofta i protest mot föräldrar. De är tack och lov egna individer och gör sina egna val.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n