Fortsätt till huvudinnehåll

Andra chansen

Jag är lite sucker för melodifestivalen faktiskt. Jag tycker det är ett ganska kul inslag i vardagen, och som mängder andra barnfamiljer så blir det ett kul inslag med lördagsmys med familjen framför tv:n.

Snälla, snälla, snälla...

I år har jag intagit en mycket traditionell smak - jag gillar af Ugglas bidrag skarpt. Visst är det nästan pinsamt hur hon försöker efterlikna Joplin, men någonstans känns det ändå äkta. Rösten räcker inte ända fram hela tiden, men känslan gör det med råge.

Finalen

Startordning:
1. Bidragets titel: Hope & Glory
Upphovsmän: Fredrik Kempe (t & m), Måns Zelmerlöw (t), Henrik Wikström (m)
Artist: Måns Zelmerlöw

2. Bidragets titel: Snälla, snälla
Upphovsmän: Caroline af Ugglas (t), Heinz Liljedahl (m)
Artist: Caroline af Ugglas

3. Bidragets titel: Love Love Love
Upphovsman: Anders Hansson (t & m)
Artist: Agnes

4. Bidragets titel: 1000 Miles
Upphovsmän: Niklas Jarl (t & m), David Stenmarck (t & m)
Artist: H.E.A.T

5. Bidragets titel: You?re My World
Upphovsmän: Emilia Rydberg (t & m), Fredrik "Figge" Boström (t & m)
Artist: Emilia

6. Bidragets titel: Stay The Night
Upphovsmän: Anders Hansson (t & m), Mårten Sandén (t & m), Andreas Lundstedt (t & m),
Therese Merkel (t & m), Lina Hedlund (t & m)
Artist: Alcazar

7. Bidragets titel: Moving On
Upphovsmän: Sarah Dawn Finer (t & m), Fredrik Kempe (t & m)
Artist: Sarah Dawn Finer

8. Bidragets titel: Baby Goodbye
Upphovsmän: Erik Segerstedt, Mattias Andreasson, Danny Saucedo, Oscar Görres
Artist: E.M.D.

9. Bidragets titel: Alla
Upphovsmän: Dimitri Stassos (m), Henrik Wikström (m), Irini Michas (m), Nina Karolidou (t)
Artist: Sofia

10. Bidragets titel: Så vill stjärnorna
Upphovsmän: Ingela "Pling" Forsman (t), Bobby Ljunggren (m), Marcos Ubeda (m)
Artist: Molly Sandén

11. Bidragets titel: La voix
Upphovsman: Fredrik Kempe
Artist: Malena Ernman

(Källa.)

Mina kommentarer

Hope & Glory, Måns Zelmerlöw
Ganska bra sväng, med lite Bond-vibbar - men inte någon killerrefräng direkt. Dock superfarlig som idol...

Snälla, snälla, Caroline af Ugglas

Hoppsan - jag gillar detta skarpt; känsligt och känslosamt. Vackert och avskalat.

Love Love Love, Agnes

Näe, ganska darrig på scen - en idol-broiler och en lite halvdan låt. Däremot så får alla tonåringar flipp och kastar sig på telefonen när en f d idoldeltagare uppträder - oavsett hur låten är. Farlig alltså!

1000 Miles, H.E.A.T

Hårdrocksgung, hårda poser, men inte så hård musik kanske.

You're My World, Emilia

Gulligt och oförargligt bidrag. Var oerhört bra efter vinsten, vid vinstuppträdandet, avslappnad och naturlig. Lite för sval och blek(!) tror jag för de bredare massorna.

Stay The Night, Alcazar

80-talsvibbar med en lite medioker refräng. Oerhört proffsiga - får de flesta andra deltagare att likna lokala revygrupper.

Moving On, Sarah Dawn Finer

Hon är sååå mycket bättre än låten, som dock är ok - ingen killerrefräng dock.

Baby Goodbye, E.M.D.

Farliga, men 2/3-delar av gruppen är nollor som artister. Men idol-varning här...

Alla, Sofia

Riktigt snyggt framträdande, tjejerna på trummorna är riktigt mäktiga.

Så vill stjärnorna, Molly Sandén

En stjärna föds framför ögonen på oss. Låten är sisådär, men Molly (är inte det en mus förresten??) gör det lilla extra.

La voix, Malena Ernman

Hehee... Jag är svag för denna låten, framträdandet är också oerhört "närvarande", nackdelen är väl möjligtvis att det är överdrivet på operavis. Grymt snygg är kvinnan också, men vi medelålders män lär knappast kasta oss på telefonerna i alla fall... ;o)

Topptrion

  1. Snälla, snälla, Caroline af Ugglas
  2. Hope & Glory, Måns Zelmerlöw
  3. Stay The Night, Alcazar

Att vi inte sedan kommer ha en chans i Moskva är väl självklart? ;o)


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , SvD, Metro, AB1234, SSV, DN1, Ex12

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England