Fortsätt till huvudinnehåll

Blåögd, rödhjärtad dumstrut?

Jag skrev i en kommentar om Wanja Lundby-Wedin-affären (puuh!):
Jag tycker det är som vanligt. Att bonushysterin drabbade/drabbar de flesta i toppen är knappast något nytt, eller egentligen så oerhört upprörande. Det är de dåliga lögnerna i efterhand som är kärnan i Wanja Lundby-Wedins kommande avgångsansökan. Är man så blåögd att man t o m missar bonusen när den står svart på vitt på årsredovisningen så är det månne dags att besöka optikern innan man lämnar in?

Och visst är det så - kan man verkligen vara så blåögd? Kan man sköta ett jobb så dåligt att man inte ens vet vad för beslut man medverkat till?

Fartblindhet, blåögdhet, inkompetens eller klassförrädare?

Inte lätt för Wanja Lundby-Wedin att välja ruta... Det blir väl kanske "förd bakom ljuset av elaka män"?

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB12345, DN12345, SvD1234567, EX123456

Kommentarer

 1. En blåögd, fartblind överarbetad dumsnut kanske? Eller lider hon av duktighetssyndrom?
  Hon har tydligen 24 styrelseuppdrag.
  Helle Klein politisk chefredaktör på Aftonbladet skriver som vanligt balanserat enligt min åsikt. Inte till försvar i själva sakfrågan, det är en annan sak. För den ska inte försvaras. Byter man ut henne kommer man åt själva problemet då? Kommer det inte bara någon annan och tar över?

  Är det t.ex. ett uppdrag för LO:s ordförande personligen att skydda medlemmarnas pengar i AMF pension och AP-fonderna...som att sitta på dubbla stolar!

  Delegera brukar man göra på andra arbetsplatser när man inte hinner eller mäktar med.

  Tycker som Helle Klein att det är dags att sålla bland styrelseuppdragen. Tror alltså inte att detta har så mycket med hennes person att göra, att hon skulle vara oärligare än någon annan eller mer inkompetent. Det ligger givetvis många oärliga bakom detta system.
  "Förd bakom ljuset av elaka män" ha, ha
  Nja det är ju mest män i högsta eliten. Så kanske det.

  SvaraRadera
 2. Som representant for LO och Socialdemokraterna
  kravs ett ansvar och etiskt handlande.Wanja har genom passivitet forbrukat sitt fortroende och krav pa hennes avgang har kommit.
  Hon har ej haft egen vinnig av detta.

  Men jamfor med Mona Sahlin,hon har under manga ar systematiskt fifflat met allt hon kommit at och skaffat fordelar for sig sjalv och familjen pa skattebetalarnas bekostnad.
  Lyxresor till Mauritius ,jobb och bostad at dottern i Whasington och en lang lista med ekonomiskt fifflande.
  Allt detta har varit aktiva handlingar for egen vinning.
  Fortroende? Och vem bor avga?

  SvaraRadera
 3. Saken är inte utredd ännu alltså så bör inte Wanja avgå. Människors moraliska omdömen om varandra är okunnighetens kritik. Detta kan ju jämföras med att ingen enda bör dömas oskyldig. I detta fall väntas och välkomnas dessutom en utredning av henne själv. Det verkar inte vara en omöjlighet att få fram fakta. Isåfall varför gå händelserna i förväg och prata om avgång? Kanske men det är bara en spekulation, så leder utredningen till detta.

  Vem bör avgå anonym oj oj massor av politker både från höger till vänster som vi har röstat fram. De har många visat sig vara mänskliga och giriga. Vi godtar dem så länge de har en politik som fyller våra egna fickor? Varför bara jämföra Mona och Wanja?

  SvaraRadera
 4. Mona och Wanja sitter på unika maktpositioner? De är också kompisar och det är möjligt att Mona kan se till att Wanja blir kvar.

  Att man välkomnar en undersökning är inte direkt samma sak som att man är oskyldig? ;o)

  Fakta står svart på vitt på årsredovisningen - svårt att missa t o m för en styrelseledamot?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Wanja är publik person på post som antas kräva högre moral. Wanja är styrelsemedlem i 25 stycken styrelser där denna högre moral är underordnad vinsten och ryggkliandet mellan ägarna. Gissa var det gick fel. Risken för att man ska hitta en människa som inte blir korrupt i den situationen är nog inte lätt.

  SvaraRadera
 6. Herregud, jag hade sålt mig för en bråkdel av priset! (har iofs barn att försörja...)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Tycker det är ruggigt när drevet går. Hon är oskyldig tills motsatsen bevisats. Saken är inte utredd.

  SvaraRadera
 8. Tja, företräder man en moral som står över slika ting så blir givetvis fallet så mycket hårdare.

  Nu uppdagas det ytterligare information om att detta knappast är ett undantag, t ex under hennes tid som ordförande i Folksam - men kanske blev hon förd bakom ljuset även där? Frågan är om man vill ha en så lättledd ledare inom LO?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Men dreven är otäcka - håller dock helt med i det.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. UT MED WANJA WENDBY-CEAUCESCU-LUNDIN!

  SvaraRadera
 11. Bonusar kommer alltid att finnas. De ska finnas, men de ska vara kopplade till något bra!
  Vad AP fonderna och AMF gjorde 2008 kan ju knappast ränknas som en framgång.

  SvaraRadera
 12. Är detta bra bonusar?
  En vänsterpartist vill i Södertälje införa bonusar för kommunanställda. Gynnar det kollektivet?

  Varför ska bonusar utdelas för att de gör det som man måste ge dem bonus för?

  Är det inte samma sak som när höga chefer förväntar sig bonus för att de egentligen bara uträttat sitt arbete? Systemet är detsamma. Det är bara pengamässigt det skiljer. Tanken är kanske god men...

  Hur länge motiveras människan innan den vill ha mer? Är bonusar ett hållbart demokratiskt system?

  SvaraRadera
 13. Skulle svara, men det växte ut till ett eget inlägg! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Tja, företräder man en moral som står över slika ting så blir givetvis fallet så mycket hårdare.

  Nu uppdagas det ytterligare information om att detta knappast är ett undantag, t ex under hennes tid som ordförande i Folksam - men kanske blev hon förd bakom ljuset även där? Frågan är om man vill ha en så lättledd ledare inom LO?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n