Fortsätt till huvudinnehåll

Kostdoktorn får stöd

Kostdoktorn får stöd ifrån Sven Erik Nordin på Newsmill:
Trots att mättat fett egentligen är den enda substans vi vet skyddar mot hjärtinfarkt, så torgförs myten om dess farlighet varje dag. Här om kvällen skedde detta med stöd av en professorstitel och TV-mediets genomslagskraft. I SVT:s avtal med staten finns både folkbildningsuppdraget och kravet på att ge plats för båda sidor i kontroversiella ämnen inskrivet. I detta fall har självklart båda dessa avtalskrav gravt åsidosatts! Dags att avslöja myten, och dags att få SVT att efterleva sitt avtal!

Och om Nordin låter bekant så stämmer det, han verkar vara en klok man!
(Givetvis har alla kloka personer samma värderingar och syn på sakfrågorna som jag; jag är således mallen för kloka värderingar...).


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Det där sista är och förblir en ironi, trots det relativt höga sanningsvärdet i påståendet! ;o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  1. "Mättat fett skyddar mot hjärtinfarkt"
    Att bland andra dra upp Inuiterna på Grönland som ett enda? slags "bevis"??? Inte konstigt att det inte håller. Eller finns det många andra bevis? Har jag missat dem?

    Idag vet vi att hjärtinfarkt har många orsaker stress, rökning, ärftliga anlag...Man kan dö av andlig svält DET visste Inuiterna. Kanske är det en del av orsaken till att de slapp hjärtinfarkt. Men vi vet inte riktigt säkert om vi ska ha margarin eller smör på mackan. En del säger si och andra säger så. Det är bra att människor vill återgå till naturlig föda, margarin är onaturligt. Hoppas att vi snart vill återgå till ett enklare andligare leverne också...som Inuiterna när vi nu ska jämföra oss med dem. Frisk luft,(bristvara)motion hur många får det varje dag?

    Att säga att det inte finns några bevis för att mättat fett är skadligt och sedan som enda bevis dra upp naturfolk för att det är nyttigt...? Vi måste nog ändra på en massa faktorer om vi ska kunna jämföra oss med dem. Därför så håller jämförelsen INTE.

    Det materiella habegär som leder till stress är nog en större orsak än margarin eller smör. Fast fram till bevisen kommer så har jag mitt "hemgjorda" smör på mackan. En del smör och en del Rapsolja. För vem kan man tro på? Att fler människor har smör på mackan bevisar egentligen ingenting. Vi människor är som robotar vi lallar efter än hit än dit. Jag också!

    Alltså finns det någon annan forskning som styrker att mättat fett skyddar mot hjärtinfarkt? För oss som inte tror att vi är Inuiter alltså:)Är uppriktigt nyfiken!

    "Jag är således mallen för kloka värderingar"...Där har vi kanske själva problemet alla TROR vi att vi är mallen för kloka värderingar. Det kanske är därför som ingeting är riktigt klokt...Är förmodligen inte klok alltså eftersom jag TROR att vi måste titta mer på olika faktorer och forska kring dessa. Bland annat mer på kvinnliga och manliga faktorer när det gäller sjukdomar, för vi är olika män och kvinnor. Det TROR jag för det är vad vi gör TROR. TROR gör nog även Nordin för varför skulle han vara annorlunda? eller klokare än övriga på denna planet.

    Ser fram emot en massa kloka "bevis"...;) så att jag inte väljer fel fett på mackan!

    SvaraRadera
  2. Kostdebatten är väldigt intressant just nu. Det verkar som om Annika Dahlqvist har fått igång den på allvar. Förhoppningsvis kommer vi se en förändring i livsmedelsverkets rekommendationer.

    SvaraRadera
  3. Svar till Lisbeth:
    Hur är det med logiken? ("att "bland andra" dra upp inuiterna som "enda" bevis")Var det "en enda" - eller en "bland andra"?

    Men om du vill ha forskning som stöder att det mättade fettet inte är farligt, så kan du hitta åtminstone ett hundratal här:

    http://www.jobbpartiet.se/100tals_referenser.htm

    Lycka till med läsningen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England