Fortsätt till huvudinnehåll

Definition på diskriminering?

Den 1 mars gick ansökningstiden ut för den femte och sista Rookie-filmen. Kravet var -förutom att man ska vara första- eller andragångsregissör - att endast kvinnliga regissörer kunde söka. Filmerna får ha en budget på max 10 miljoner kronor och ska kännetecknas av en stark, personlig berättarröst. Totalt 77 ansökningar har kommit in.
(Källa.)

När man kämpar emot diskriminering så blir man trött när man stöter på dessa helt öppna diskrimineringar... Här väljs helt enkelt andra halvan av mänskligheten bort (tja, i alla fall de som är regissörer) enkom för att de råkar vara födda med testiklar...
Men inte hör man några feminister klaga på detta? Är det för att diskriminering av män normalt ingår i deras arsenal?
Jag har inte något emot att kvinnor gör det som de vill, duger man inte som individ så går det alltid skylla på osynliga strukturer istället för helt öppna...

Öppet var det ja...

Regeringen har föreslagit att det ska tillsättas en slags haverikommission när kvinnor mördas av någon man. Nu kommer Socialstyrelsen ta itu med saken:
http://www.socialstyrelsen.se/Aktuellt/Nyheter/FirstPage/2009/Q1/Nyhet090306.htm
..
Fotnot: varje år mördas i genomsnitt 4,4 män av en kvinna som han har eller har haft en nära relation till (att jämföra med 16,8 kvinnor som mördas). Källa: BRÅ
(Källa.)


//Zac
PS. Hur skulle samhället bli bättre av detta?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

  1. Bland första- eller andragångsregissörer, vilken grupp är i majoritet. Så för att öka den delen som är i minoritet kan man inte då ge den fördelar för att jämna till balansen fram tills den om inte är 50/50 befinner sig något som åtminstone kan påminna om det, 30/70 kanske?

    Nu har jag inga fakta vilken storleksandel kvinnorna har i gruppen första- eller andragångsregissörer så mitt resonemang är något hypotetiskt. Men förutsatt att kvinnorna i gruppen är kraftigt underrepresenterad har jag svårt att se felet i att ge den underrepresenterade gruppen lite fördel. Gäller naturligtvis alla underrepresenterade grupper där en kraftig underrepresentation finns.

    Så om det nu inte skulle visa sig att det finns fler kvinnliga första- eller andragångsregissörer än manliga dito kanske det finns viktigare mansdiskriminerings frågor som värnplikten eller arbetsplatsolyckor med dödlig utgång.

    SvaraRadera
  2. Min poäng är snarast att ingen överhuvudtaget reagerar på att mandiskriminering är legio i media idag.

    Det är en vacker tanke att positivt särbehandla en grupp som är dåligt representerat - men baksidan är att man diskriminerar en annan grupp då. Otänkbart om man är för riktig jämställdhet. Män och kvinnor har olika prioriteringar i livet och därför blir det demografiska skillnader - det finns inget nedtryckande eller diskriminerande i det - inget som man skall ge sig in och få till en statsunderstödd diskriminering i alla fall.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England