Fortsätt till huvudinnehåll

Det räcker inte med en pudel!

Jag förstår inte hur man kan vara så oerhört blåögd att man tror att man kan sitta och godkänna utbetalningar för bonusar i kristider till höger och vänster samtidigt som man sitter på en helt annan stol och pratar om girighet och återhållsamhet.

Givetvis har Wanja Lundby-Wedin förbrukat sitt förtroende som LO-ordförande och måste således också avgå. Stig Malm hanterade samma sak ganska snyggt för femton år sedan.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , SvD12345, AB123456789012345678, DN1234567

Kommentarer

 1. Deet är inte Sonja-Vindby-Luddin som blivit grun dlurad av AMF. Det är hon som grundlurat oss.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så - läser hon inte ens årsredovisningen? Och är man så virrig att man inte förstår det man sitter och tar beslut om så kanske man inte skall sitta vare sig i styrelser eller som ordförande i LO. Hennes enda chans är egentligen feminist-kortet. D v s att media är lite snällare mot henne bara för hennes äggstockars skull, för saken i sig är klart och tydligt ett rött kort från fackligt håll. Det går helt enkelt inte att sitta kvar, lär av Stig Malm.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Äsch "feminist-kortet" vilket trams!
  Vad innebär det? Är det detta kort som Mona Sahlin råkat ut för? "feminist-kortet" verkar såga kvinnor med fotknölarna i så fall...inte är det till fördel att vara kvinna i toppen.

  Eliten inom LO viker sig precis som eliten inom allt annat viker sig. Från LO toppen får de olika leden ta del av kakan som är medlemmarnas avgifter. Eliten förser sig alltid. På så vis blir kollektivets "styrka" till de förtroendevaldas fördel.

  Fast vi själva då? De olika yrkesgrupperna inom facket kräver olika lön för i princip samma arbete. Arbetarrörelsen står och faller med oss alla. Ett stort fall som innebär sänkt lön, sämre sjukersättning, sämre A-kassa och till sist förlorad anställning.

  Girigheten brer ut sig oavsett vilka som har makten för vi människor ÄR giriga.

  Socialismen flaggar under falsk skylt! Den är inte demokratisk.

  Har nog inget att göra med vare sig "fittstim" alla Stig Malm eller Wanjas äggstockar. Saken är inte utredd ännu.

  Förstår inte att man kan känna sig lurad av att eliten förser sig. Det har de alltid gjort.
  Se David Icke 2008 denna video är en av de mest sedda.

  SvaraRadera
 4. @Lisbeth: "Girigheten brer ut sig oavsett vilka som har makten för vi människor ÄR giriga" nog med en liten modifikation sann. Precis som IQ och empati så varierar girigheten bland oss, den grälsjuka apan. Vissa mer andra mindre. Det som kännetecknar de som kommer längst upp i stora organisationer är att de har vassa armbågar, politiskt streetsmarta och inte tar några fångar. Således passar dessa tjänstemän till direktörer och topp-politikerna rätt bra tillsammans då det är samma andas barn. Det vi behöver göra när det gäller fonderna är att ta bort det oligopol som finns på marknaden och låta oss kunder mer fritt göra våra val.

  SvaraRadera
 5. Nils Dacke: Ja de är samma andas barn. Visst varierar girigheten. Empati kan vi finna hos de som har det gott ställt och de som har det dåligt ställt. Jo det finns de med vassa armbågar som tar sig nästan ända upp. Det finns även de som önskar att de hade vassare armbågar för att ta sig dit. Men de lyckas inte för i allra, allra högsta toppen ärver man makten. De vässar istället sina armbågar för att få ut så mycket som möjligt där de befinner sig. Så visst varierar graden av girighet instämmer. Även om mycket är girighet.

  Småsmulorna får nu de allra flesta slåss om i krisens spår. Nu när många människor kommer att kastas ut på gatan världen över. De "där uppe" tjänar samtidigt storkovan. Det kan de göra eftersom de vet att alla är giriga graden varierar bara. Vi får ju bevis på bevis om vi tittar på verkligheten att "de är samma andas barn". Vad är det som säger att kunderna gör val som förändrar något? Vilken andas barn tillhör de. Vill de inte också ha det bättre? Graden av girighet varierar som sagt. Allt detta vet makteliten. Så själva roten torde vara girigheten eftersom mänskligheten har detta system. Alltså så flaggar även socialismen under falsk flagg. Men USA och Obama går ju in och räddar världen förhoppningsvis....Vad man glömmer då är att det är mycket på grund av dem som det ser ut som det gör. Ändå så tror man på frälsaren. Skapa problem och fräls oss sedan.

  SvaraRadera
 6. När jag talade med an gammal vän i eftermiddags, så kom vi in på detta med vidlyftiga ersättningar och bonusar.

  Min vän sade ” det är inget annat än rent tjuveri det är stöld av folkets pengar, man kan grovt säga att dessa människor tillhör tjuvkategorin dom har bara bytt kofoten mot portföljen”

  Tänkvärt !

  SvaraRadera
 7. Jo klokt! En barbar kan använda sig både av kofot och portfölj.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är som vanligt. Att bonushysterin drabbade/drabbar de flesta i toppen är knappast något nytt, eller egentligen så oerhört upprörande. Det är de dåliga lögnerna i efterhand som är kärnan i Wanja Lundby-Wedins kommande avgångsansökan. Är man så blåögd att man t o m missar bonusen när den står svart på vitt på årsredovisningen så är det månne dags att besöka optikern innan man lämnar in?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jo klokt! En barbar kan använda sig både av kofot och portfölj.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n