Fortsätt till huvudinnehåll

Det räcker inte med en pudel!

Jag förstår inte hur man kan vara så oerhört blåögd att man tror att man kan sitta och godkänna utbetalningar för bonusar i kristider till höger och vänster samtidigt som man sitter på en helt annan stol och pratar om girighet och återhållsamhet.

Givetvis har Wanja Lundby-Wedin förbrukat sitt förtroende som LO-ordförande och måste således också avgå. Stig Malm hanterade samma sak ganska snyggt för femton år sedan.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , SvD12345, AB123456789012345678, DN1234567

Kommentarer

 1. Deet är inte Sonja-Vindby-Luddin som blivit grun dlurad av AMF. Det är hon som grundlurat oss.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så - läser hon inte ens årsredovisningen? Och är man så virrig att man inte förstår det man sitter och tar beslut om så kanske man inte skall sitta vare sig i styrelser eller som ordförande i LO. Hennes enda chans är egentligen feminist-kortet. D v s att media är lite snällare mot henne bara för hennes äggstockars skull, för saken i sig är klart och tydligt ett rött kort från fackligt håll. Det går helt enkelt inte att sitta kvar, lär av Stig Malm.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Äsch "feminist-kortet" vilket trams!
  Vad innebär det? Är det detta kort som Mona Sahlin råkat ut för? "feminist-kortet" verkar såga kvinnor med fotknölarna i så fall...inte är det till fördel att vara kvinna i toppen.

  Eliten inom LO viker sig precis som eliten inom allt annat viker sig. Från LO toppen får de olika leden ta del av kakan som är medlemmarnas avgifter. Eliten förser sig alltid. På så vis blir kollektivets "styrka" till de förtroendevaldas fördel.

  Fast vi själva då? De olika yrkesgrupperna inom facket kräver olika lön för i princip samma arbete. Arbetarrörelsen står och faller med oss alla. Ett stort fall som innebär sänkt lön, sämre sjukersättning, sämre A-kassa och till sist förlorad anställning.

  Girigheten brer ut sig oavsett vilka som har makten för vi människor ÄR giriga.

  Socialismen flaggar under falsk skylt! Den är inte demokratisk.

  Har nog inget att göra med vare sig "fittstim" alla Stig Malm eller Wanjas äggstockar. Saken är inte utredd ännu.

  Förstår inte att man kan känna sig lurad av att eliten förser sig. Det har de alltid gjort.
  Se David Icke 2008 denna video är en av de mest sedda.

  SvaraRadera
 4. @Lisbeth: "Girigheten brer ut sig oavsett vilka som har makten för vi människor ÄR giriga" nog med en liten modifikation sann. Precis som IQ och empati så varierar girigheten bland oss, den grälsjuka apan. Vissa mer andra mindre. Det som kännetecknar de som kommer längst upp i stora organisationer är att de har vassa armbågar, politiskt streetsmarta och inte tar några fångar. Således passar dessa tjänstemän till direktörer och topp-politikerna rätt bra tillsammans då det är samma andas barn. Det vi behöver göra när det gäller fonderna är att ta bort det oligopol som finns på marknaden och låta oss kunder mer fritt göra våra val.

  SvaraRadera
 5. Nils Dacke: Ja de är samma andas barn. Visst varierar girigheten. Empati kan vi finna hos de som har det gott ställt och de som har det dåligt ställt. Jo det finns de med vassa armbågar som tar sig nästan ända upp. Det finns även de som önskar att de hade vassare armbågar för att ta sig dit. Men de lyckas inte för i allra, allra högsta toppen ärver man makten. De vässar istället sina armbågar för att få ut så mycket som möjligt där de befinner sig. Så visst varierar graden av girighet instämmer. Även om mycket är girighet.

  Småsmulorna får nu de allra flesta slåss om i krisens spår. Nu när många människor kommer att kastas ut på gatan världen över. De "där uppe" tjänar samtidigt storkovan. Det kan de göra eftersom de vet att alla är giriga graden varierar bara. Vi får ju bevis på bevis om vi tittar på verkligheten att "de är samma andas barn". Vad är det som säger att kunderna gör val som förändrar något? Vilken andas barn tillhör de. Vill de inte också ha det bättre? Graden av girighet varierar som sagt. Allt detta vet makteliten. Så själva roten torde vara girigheten eftersom mänskligheten har detta system. Alltså så flaggar även socialismen under falsk flagg. Men USA och Obama går ju in och räddar världen förhoppningsvis....Vad man glömmer då är att det är mycket på grund av dem som det ser ut som det gör. Ändå så tror man på frälsaren. Skapa problem och fräls oss sedan.

  SvaraRadera
 6. När jag talade med an gammal vän i eftermiddags, så kom vi in på detta med vidlyftiga ersättningar och bonusar.

  Min vän sade ” det är inget annat än rent tjuveri det är stöld av folkets pengar, man kan grovt säga att dessa människor tillhör tjuvkategorin dom har bara bytt kofoten mot portföljen”

  Tänkvärt !

  SvaraRadera
 7. Jo klokt! En barbar kan använda sig både av kofot och portfölj.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är som vanligt. Att bonushysterin drabbade/drabbar de flesta i toppen är knappast något nytt, eller egentligen så oerhört upprörande. Det är de dåliga lögnerna i efterhand som är kärnan i Wanja Lundby-Wedins kommande avgångsansökan. Är man så blåögd att man t o m missar bonusen när den står svart på vitt på årsredovisningen så är det månne dags att besöka optikern innan man lämnar in?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jo klokt! En barbar kan använda sig både av kofot och portfölj.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p