Fortsätt till huvudinnehåll

Vinner de ena eller tappar de andra?

Mona tappar väljare för varje dag som går, SvD's PJ Anders Linder anför tre skäl:

Man har slutat plåga sina egna med påhitt som tokbesparingar i försvaret och förbud mot privata försäkringar.

Man talar allvar om krisen och visar klokskap och mod i hanteringen av den.

Man kan sitta med händerna i knät och se på, medan socialdemokratin går ner sig i ett relationsdrama som inte ens Ibsen kunnat komponera.

Bara gnäll...

En perspektivaspekt på det hela handlar om det är Alliansen som går i kapp, eller om det är det röd-gröna samarbetet som tappar. Jag tycker nog generellt att Reinfeldt & co är mer principfasta än handlingskraftiga - men i samma andetag skall man komma ihåg att oppositionen bara gnäller...

De har ingen alternativ politik med fart och riktning att erbjuda; bara gnäll. Så det är kanske möjligt att det är bristen på oppositionspolitik som gör att regeringen sitter säkrare än vad de egentligen borde?

En stark opposition är alltid viktig.

Utan färdriktning

Jag tror att det stämmer i huvudsak, men en mycket starkt bidragande orsak till att socialdemokraterna med inkvoterade Sahlin vid rodret tappat all fart, och precis som ett fartyg utan fart så går det inte heller att styra.

Enkel och trist populism

Den enkla och trista populismen som serverats sedan i höstas är enkelt genomskådningsbar och just bara... trist.
Väljarna är inga dumhuvuden utan ser igenom detta, vänsterväljare är sannolikt mer vilsna än någonsin. De slits mellan semiborgliga mp och vänstertrogna v, och i mitten ett s som mer och mer liknar ett tokmisslyckande att hitta en linje att hålla sig till.

Läs också om 'Det enögda försvar(s)drevet...'


//Zac
Påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , AB 1 , DN , SvD123

Kommentarer

 1. Ingen sida är vinnare spår jag. Det är ett tag kvar till valet. Krisen är djupare än vad vi tror precis som makteliten vill, då kan de ytterligare roffa åt sig. Alliansens förtroende viker nog i takt med att krisen breder ut sig. Då kan människor börja tro på oppositionens löften om en bättre framtid. När paniken breder ut sig vill människor pröva nya vägar. I takt med att människor förstår och ser att eliten gynnas samtidigt som den egna plånboken blir allt tunnare växer politikerföraktet. Inte är vi väljare dumhuvuden bara fast i det materiella det gör att vi tar beslut väldigt kortsiktigt TROR jag. Ang. privata försäkringar som du tar upp hur många kommer att ha råd med sådana? Löner sänks pensioner sänks....osv. Elitens förmögenhet ökar däremot. En sådan politik kan i slutänden inte sluta med annat än ett ramaskri. Drama kommer vi nog att få bevittna när människor kastas ut på gatan. Men jag tror personligen inte som dig att det är socialdemokratins drama. De sitter inte i makten nu. Regeringen faller med att ekonomin faller alltmer det gynnar oppositionen och Mona får mer vind i seglen. Regeringens prat tidigare om att krisen inte skulle drabba just Sverige speciellt hårt stämmer inte. Så jag personligen tycker inte att de tagit krisen på allvar utan precis tvärtom.

  Vilken regering som än sitter får det nog väldigt svårt. Men vi människor tror ju att politiska partier som motarbetar varandra är lösningen. I kristider så borde vi kräva att de samarbetar mer över blockgränserna. Istället bildas nya partier som Piratpartiet...Nej väljarna är inga dumhuvuden vilsna däremot jo?! Själv så kan jag inte förstå att inte folket kräver samarbete av politiker. Är det inte dags att bilda allianser över blockgränserna snart? Fler och fler nya partier skapas istället...Så jag håller med det är bara gnäll!:);) Inte leder det till någon förändring heller.

  SvaraRadera
 2. "och precis som ett fartyg utan fart så går det heller inte att styra" (om oppositionen.)
  Hur går det med ett fartyg som håller alltför hög fart?....som regeringen.
  Går det att styra?

  Ett fartyg som tappat fart kan åter öka farten igen. Ett fartyg som håller för hög fart går det förr eller senare åt helvete för. Så var det slut med den färdriktningen.

  SvaraRadera
 3. Fast är det något som karaktäriserar alliansregeringen så är det väl att de skyndar ganska långsamt? Tja, förutom när det gäller att tillåta kränkningar av allas våra integritet, men det har de dessvärre gemensamt med den röd-gröna koalitionen! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Nej det håller jag inte med om. De försöker hinna med att förändra så mycket som möjligt innan nästa val, väl medvetna om att de kanske ryker. Hur mycket har de inte rivit upp under denna korta tid. Sänkt A-kassa med fler socialbidragstagare som följd t.ex. (Fast det erkänner de aldrig). Människor ska ju ha råd med privata försäkringar. Socialbidrag och privata försäkringar går det ihop? Är det meningen att vi ska gissa på deras gåta?. Är det några som har kämpat för allas vår integritet så är det väl vänstern och Mp. Det finns något gott i varje parti. Varför inte ta tillvara på det. Piratpartiet pratar om kränkningar av allas integritet, men vad kan de i övrigt? Gnälla? Det jag menar är att vi slösar bort vår röst så länge vi inte tillvaratar allas goda sidor. Men jag TROR att det kommer alliansbildningar som till slut leder över blockgränserna. I annat fall utrotar vi oss själva.

  SvaraRadera
 5. Pass på politiker bara idioter behöver dem.

  Man borde spöa er bloggare ordentligt.

  Fatta att det finns idiot bloggare som kritiserar en utan att veta ett skit.

  Vilka muppar majoriteten bloggare är .
  Det är synd att dom sitter bakom keybordarna skulle vilja daska på dem ordentligt (Nästan) hela bunten.

  Hej alla.

  Jag har inte varit inloggad på ett tag nu.

  Här är lite info om vart jag står idag .

  Behöver lite hjälp med få upp folks krävande .

  Vi började få nog av denna utveckling jag och några vänner så vi valde och göra slag i saken och så blev det ochså.

  Sprid gärna vidare.

  Skickat till hela den svenska Greenpeace ledningen, Skickat till flertalet biltillverkare, postat på PP hemsida, Bloggar, Tidningar mm. Får ingen uppmärksamhet och folk är nyttiga idioter som tror man skämtar.
  Min nya uppfinning (generatorn) ersätter bränslet i alla fordon och behöver inte tankas.

  Den kan även ersätta kärnkraften.

  Därtill uppfann jag en odlingsmetod som får slut på rovfisket i haven och stävjar hungern, accelerar växters tillväxt genom att stimulera rottillväxten på grönsakern och frukterna som ska näras i symbios av fiskgödslet.
  Detta skapar arbetstillfället och stävjar hungern i världen.
  Eliminerar transportkostnader för grönsaker från utlandet och dess lagringtider.
  Eliminerar svavelutsläppen av fiskerinäringen.


  Hittade en metod att utvinna färskvatten ur havsvatten gratis .

  Jobbar på ideen att bevattna öknen nu.

  Har 300 familjer och vända mig till som stöd.
  Har investerare från andra sidan jordklotet på 1,5 miljard.

  Jag är 33 år och frilansande uppfinnare som precis börjat min karriär.
  Gick har gått igenom iden med mina bekanta och vi är alla överens om att den fungerar.
  Har investor i iden på upp till 1,5 miljarder kr i utbyte med delat ägarskap på patent.
  Jag har även 300 familjer jag kan vända mig till.
  Jag har funderar på att ta patenten till iden och produkten men jag vet att det är svårt att ta inernationella patent då jag känner flertalet uppfinnare.
  Jag har ingen tid och följa upp dessa patent och försvara dem för att jag har många fler uppfinningar på lager som måste uppfyllas och är därför inte intresserad av patent men jag kan ändra mig om jag inte får detta sålt pga folks pessimism tid är av största vikt för mig och jag går fort fram.
  Mitt mål är att få igång fiskodlingar då jag har flertalet uppfinningar som underlättar och accelererar detta.
  Jag har även en ide till en uppfinning som kan omvandla havsvatten till färskvatten genom naturlig avdunstning.
  Just nu försöker jag hitta en metod och bevattna öknar effektivt och ekonomiskt.

  Jag försöker komma i kontakt med ledningen för en fråga.(Otroligt dåliga hemsidor vissa av er biltillverkare har där man inte ens kan hitta era kontaktuppgifter)

  Jag undrar hur mycket företaget skulle erbjuda för att få ta del av en uppfinning som tillåter dem driva alla fordonstyper på en oändlig energikälla (Elektricitet) med max prestanda, som aldrig tar slut och inte behöver tankas eller laddas och som är 100% miljövänlig.

  Hade tänkt mig ett pris runt 250 milj Euro för uppfinningen (billigt erbjudande med tanke på vad den kan åstakomma) eller högstbjudande.

  Jag kan både sälja iden,, om några ingenjörer tar en titt på den iden så ser dom att den fungerar.

  Eller som prototyp,, Bygger prototypen nu.
  I större skala kan den byta ut kärnkraftsverken.

  Villkoren är att den ska användas och inte låsas in i någon byrålåda för att samla damm.

  SPRID

  SvaraRadera
 6. Det var mycket jag...precis som en politiker!

  SvaraRadera
 7. Problemet är inte S vs M utan att det inte finns partier med ideologi längre. S hade lätt kunnat köra på i 12 år till om folk inte tröttnat på Persson.

  Nu kommer M få köra på tills vi tröttnar på Reinfeld.

  När vi byter parti har det inte med politik att göra längre, tyvärr. Jag förespår en tvåpartistat där det är mängden reklampengar som avgör vinnare inom de närmsta 2-3 valen.

  (något raljerande)

  SvaraRadera
 8. När det gäller valet 2006 så var det Persson och socialdemokraterna som förlorade, inte Alliansen som vann. En trött och kvartvingad Persson förlorade helt enkelt valet.

  Jag tror inte heller att Alliansen försöker få med så mycket som möjligt innan nästa val, eller regimskifte. De försöker få till så mycket resultat som möjligt innan valcirkusen börjar. Det är en jätteskillnad. De måste visa att de varit regeringsdugliga, annars återgår allt till det vanliga med en s-ledd regering med två stödpartier.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n