Fortsätt till huvudinnehåll

Om mig

Vem är denna Zac?
Vem är jag, denna fråga som plågat mänskligheten sedan vi tog våra första stapplande mentala steg för åtskilliga tusen år sedan.

Nja, jag håller hårt i min anonymitet och vill nog att debattören och upprorsmakaren Zac's åsikter skall vara i skottlinjen - inte den grå privatpersonen bakom. Inte vidare intressant för läsarna om jag inte är intresserad och skriver om mina silikonbröst och modeaccessoarer...  Just det - man måste vara 18-19år och tvättställsblondin också. Och nej, det är jag inte.

Mina fyra ben
Jag tänker inte bre ut mig om mina åsikter och min person här. Jag tror att för de flesta som regelbundet följer mina skriverier och min blogg så är jag nog så tydlig. Jag vill dock ändå fördjupa mig lite i de fyra, lite ojämna ben som min blogg står på:
 • Politik
 • Antifeminism (läs samma rättigheter och samma skyldigheter för alla individer)
 • Film
 • Kost/Diet
 Politiskt obunden Piratpartist!
Jag är mycket starkt oroad av Bodströmssamhällets framväxande, ett övervakningssamhälle utan motstycke i den svenska historien byggs upp inför våra ögon.
Det gör att jag idag är aktiv Piratpartist, vilket är det enda alternativ bland dagens politiska partier om man nu inte nöjer sig med sådana som fullständigt sålt ut rättssäkerheten och medborgarnas privatliv (M+FP+C+KD+S).

När gick staten över till att betrakta alla medborgare som potentiella terrorister, kriminella och pedofiler?

Jag ser mig dock ändå som politiskt relativt obunden kommentatör trots mitt PP engagemang då jag ofta och gärna slänger skit på både regering och opposition. Dumheter är dumheter oavsett var och vem de kommer ifrån!

Antifeminist
Jag ser mig själv som en stark motståndare mot diskriminering. Är också urless på att påläggas en historisk arvssynd från feministiskt håll, d v s jag är uttalad antifeminist.

Feminismen har idag spelat ut sin roll och är bara intresserad av de orättvisor som drabbar kvinnor. Ett sådant enögt engagemang ger också att de är för diskriminering om det bara är till fördel för kvinnor, ex kvotering. Jag arbetar för ett samhälle där ens prestationer ligger till grund för hur man bedöms, inte hudfärg, kön, hur nära gud man är eller något annat.

Filmälskare
Jag älskar att se på film och delger lite smått filmtips/-recensioner och ibland något tyngre artiklar och åsikter kring film.

Tjockis
Under min viktresa (-35kg) så blev jag mycket tveksam inför kostråden; jag är för en naturlig(-are) kost.

Jag har också varit inblandad och har ganska djupa insikter i LC-rörelsen över en lång tid, något som berett mig mycket glädje och kunskaper, men också en tydlig besvikelse över tilltagande extremism och en förvandling mot en blind kult. Jag skrev en ganska lång redogörelse om detta i 'LC-en kritisk blick'.
Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige Licens

Creative Commons LicenseMina texter är numera licenserade via CC.
Principen är att du inte glömmer vem som är upphovsman och att du i din tur inte skyddar bilder och texter härifrån med någon mer restriktiv licens än den jag själv använder. Nyttjar du mitt material så får du gärna lägga en länk eller referens någonstans så att jag också får lite creds för det jag bidragit med, länken är dock bara ett önskemål — medan attribution av någon form faktiskt är ett krav.

Vill du ha en kommersiell licens får du kontakta mig - vill du tjäna pengar på mina alster så vill jag tjäna pengar på dig. Enkelt och tydligt?
 
Kommentera!
En sak innan jag slutar - kommentera mer än gärna!
Det är kommentarerna, diskussionerna, erfarenheterna och utbytet där som gör det värt att fortsätta blogga. Jag skriver generellt sett 1,5 blogginlägg/dag (10,4/vecka) vilket kostar energi och tid - så "betala" gärna tillbaka genom att kommentera lite mer... ;o)


//Zac

Blogger  Blog RSS  Twitter  FriendFeed  MSN  Disqus  Pusha  wiktzac

Kommentarer

 1. Havets blogg har tittat in...ha en fortsatt bra dag :)

  SvaraRadera
 2. Tack för titten och tack detsamma! :o)

  SvaraRadera
 3. Haha, roligt med "antifeminism" ... men det verkar bara bygga på din uppfattning om feminismen?

  SvaraRadera
 4. @Blasfeministen: Sant. Tyvärr är det sällan som någon ens försöker att påvisa en annan bild av feminismen. Antingen så är min bild korrekt, eller så? :o)

  SvaraRadera
 5. Feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006)

  SvaraRadera
 6. @Karin. Sant. Det är också därför som jag är emot rörelsen som sådan. Feminismen driver också kraven på samma rättigheter för kvinnor - i denna frenesi så glöms det bort (ignoreras?) att män faktiskt är diskriminerade på många områden. Områden där män ligger under ekonomiskt, socialt och politiskt är en ickefråga för ensidiga femimismen.

  Men är jag för samma enögdhet? Nej, jag vill att vi struntar i att dela upp mänskligheten i kön - vi är alla individer. Jag struntar fullständigt i om alla partier skulle ha en kvinnlig partiledare så länge det är den bästa individen på posten. Jag mäter så oerhört mycket hellre duglighet istället för kön. Dock så gör könsbesattheten att jag ändå i debatten är tvungen att också diskutera utifrån kön.

  Många svänger sig med epitetet 'feminist' för att man tror att det handlar om jämställdhet - men det går det inte. Man skiter också fullständigt i den diskriminering som invandrare utsätts för. Feministerna pratar om osynliga strukturer - jag tror inte ni vet vad det innebär om ni inte sett dem utifrån ett invandrarperspektiv.

  Min "programförklaring" torde knappast vara svår att svälja för någon: "samma rättigheter och skyldigheter för alla individer!

  Inte alls så mycket kön - bara rättvisa och ickediskriminering... :o)

  Jag har skrivit mycket om feminismen, ibland animerat och irriterad, ibland eftertänksamt och analytiskt - dock mer sällan... ;o)

  SvaraRadera
 7. @Zac,
  Jag försökte kommentera inlägget: 'Herregud'. Jag trycker på 'Inga Kommentarer och Inga Reaktioner', men Disqus-tråden öppnar sig inte. Det enda som händer är att hemsideadressen ändras till:
  'http://www.wiktzac.com/p/herregud.html#disqus_thread'
  Kan du fixa det?

  mvh, Anders Branderud

  SvaraRadera
 8. Den fungerar för mig? Testa att rensa cachen på din webbläsare:
  Internet Explorer: Ctrl + Shift + Delete
  Firefox Windows: Ctrl + Shift + Delete
  Firefox Macintosh: Kommando + Shift + Delete
  Safari: Kommando + Alt + E

  SvaraRadera
 9. Jag såg en debatt med en man som kallade sig maskulinist och emot feminism, han gjorde mig ganska upprörd. Han tyckte det var orättvist att kvinnor inte "behövde" göra värnplikt. Det som jag tycker är mest sorgligt är att i de fall som män är diskriminerade (som exempelvis brukar det vara svårare för män att vårdnaden om sina barn vid en vårdnadstvist) beror det ju oftast på samma orsaker som till att kvinnor diskrimineras, dvs vårt stereotypa tänkande kring kön och egenskaper, såsom att exempelvis skulle kvinnor vara mer "vårdande" och "lämpade" för barn och hushåll som och män bättre "rustade" för krig etc. Således stjälper detta könsstereotypa tänkande både män och kvinnor...

  SvaraRadera
 10. Visst är det så. Jag har hela tiden kallat mig själv för antifeminist bara för att uppväga för den slagsida som galenskaperna kring modern feminism gett upphov till. Och däri ligger ex lagstiftad diskriminering - som bara män råkar ut för idag.

  Men samtidigt så är det oerhört negativt att vara anti- något - även om det är uppenbara galenskaper. Så jag går i funderingarnas tider och begrundar vad jag skall kalla mig.

  Det måste enkelt uttydas som 'samma rättigheter, samma krav på alla och bort med all form av diskriminering'.
  (Förslag mottages tacksamt!)

  ;-)

  SvaraRadera
 11. Equalist? Humanist?

  SvaraRadera
 12. Tacksam som sagt! :o)

  Liberal? Demokrat?

  SvaraRadera
 13. Hej! Bra och provocerande blogg! Kan man få tag på dig via mail på något vis?
  //Gustav

  SvaraRadera
 14. Mailadressen står under inlägget... :-)

  zac(SNABEL-a)wiktzac.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!