13 mars 2010

LC, en kritisk blick

Jag kommer framledes i en handfull inlägg med ett par dagars mellanrum göra en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som (tyvärr) idag råder.

Djävulens avståndstagande advokat

Inläggen skall fungera lite som djävulens advokat som försöker råda till eftertanke och besinning - givetvis är det också så att jag med dessa inlägg vill fjärma mig från de värsta LC-yttringarna och värsta LC-värderingarna som idag tyvärr fluktuerar ymnigt i debatten och solkar ner mångas engagemang och nya livsföring.

Beskärda del

Lite av det som fått mig att reagera är ifrågasättanden från min omgivning; "Vad är det för galningar?", "Är det några friska som äter LC?", "Den där kosten kan väl knappast vara bra eller?"
Jag har blivit anklagad för att vara "en av de religiöst galna LCHF-dietisterna". Det märks att många man möter är misstänksamma redan från början då de blivit brända av tidigare dåliga erfarenheter av nitiskt religiösa LC-are. Jag har som sagt också del av skulden;

Mina (LC) erfarenheter

  • Jag har ätit LC längre än de flesta, jag har varit med från början mer eller mindre
  • Jag har gått ner 35kg med LC.
  • Jag var med och startade det första LC-forumet på nätet, faktiskt med frågelåda av Dr. Annika Dahlqvist - den första av sitt slag.
  • Jag var en av de första som naivt (och numera lite pinsamt) var ute och bråkade och propagerade på en massa kostforum.
  • Jag har hängt med från början, så jag anser nog att jag har en bättre bild av LC och LC-rörelsen än generellt de flesta.

LC:s momentum

LC som rörelse har alltid varit irriterat på kostråden, på etablissemangets upplevda ointresse, på slött ointresserade etablerade kostdietister/-professorer. Jag har varit där, jag har varit dogmatisk och högljudd, men den senare tidens utveckling både skrämmer och skämmer bort(!) mig.
Jag skäms över vetenskapsförakt och religiös iver och hetsjakt på oliktänkande. Eller oliktänkande och oliktänkande - jag har tidigare kritiserat centrala gestalter och uttalanden inom LC-rörelsen och fått min beskärda del av skit för det. 

Delar i min kritiska granskning

Detta inlägg ingår i en liten serie där jag gör en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som idag råder;

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...