Fortsätt till huvudinnehåll

LC, en kritisk blick

Jag kommer framledes i en handfull inlägg med ett par dagars mellanrum göra en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som (tyvärr) idag råder.

Djävulens avståndstagande advokat

Inläggen skall fungera lite som djävulens advokat som försöker råda till eftertanke och besinning - givetvis är det också så att jag med dessa inlägg vill fjärma mig från de värsta LC-yttringarna och värsta LC-värderingarna som idag tyvärr fluktuerar ymnigt i debatten och solkar ner mångas engagemang och nya livsföring.

Beskärda del

Lite av det som fått mig att reagera är ifrågasättanden från min omgivning; "Vad är det för galningar?", "Är det några friska som äter LC?", "Den där kosten kan väl knappast vara bra eller?"
Jag har blivit anklagad för att vara "en av de religiöst galna LCHF-dietisterna". Det märks att många man möter är misstänksamma redan från början då de blivit brända av tidigare dåliga erfarenheter av nitiskt religiösa LC-are. Jag har som sagt också del av skulden;

Mina (LC) erfarenheter

  • Jag har ätit LC längre än de flesta, jag har varit med från början mer eller mindre
  • Jag har gått ner 35kg med LC.
  • Jag var med och startade det första LC-forumet på nätet, faktiskt med frågelåda av Dr. Annika Dahlqvist - den första av sitt slag.
  • Jag var en av de första som naivt (och numera lite pinsamt) var ute och bråkade och propagerade på en massa kostforum.
  • Jag har hängt med från början, så jag anser nog att jag har en bättre bild av LC och LC-rörelsen än generellt de flesta.

LC:s momentum

LC som rörelse har alltid varit irriterat på kostråden, på etablissemangets upplevda ointresse, på slött ointresserade etablerade kostdietister/-professorer. Jag har varit där, jag har varit dogmatisk och högljudd, men den senare tidens utveckling både skrämmer och skämmer bort(!) mig.
Jag skäms över vetenskapsförakt och religiös iver och hetsjakt på oliktänkande. Eller oliktänkande och oliktänkande - jag har tidigare kritiserat centrala gestalter och uttalanden inom LC-rörelsen och fått min beskärda del av skit för det. 

Delar i min kritiska granskning

Detta inlägg ingår i en liten serie där jag gör en kritisk röst hörd mot LC och den argumentering som idag råder;

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!