Fortsätt till huvudinnehåll

LC:are, nyansera eder!

Läs på VoF:s forum så ser ni snart att det inte handlar om kostdebatten i sig, det är de ganska uppseendeväckande utsagorna kring svininfluensan, mammografin och cancer som ligger till grund för nomineringen. Det är faktiskt ganska grundlösa och klumpiga uttalanden och det är är så pass uppmärksammat i media att det fått stor spridning, löpsedel efter löpsedel efter löpsedel.

Öppet mål för en utnämning som förvillare således.

Dumt ÄR dumt!

Trött och besviken blir jag egentligen mest på den tråkiga argumentationen ifrån LC-leden. Annika drar ett oerhört stort lass, hon är galjonsfigur för en hälsorörelse och måltavla för motståndare - men dumma uttalanden är dumma uttalanden från vem det vara månde.

Jag tror och hoppas att detta kommer fungera som en i längden välgörande smäll på fingrarna och dels en starkare koncentration mot mer vetenskaplig stringens och en debatt kring SLV:s kostråd vs LC - där hon och rörelsen faktiskt har rejält på fötterna. Vi får faktiskt se redan imorgon bitti! Låt oss hålla tummarna för en lugn och redig pudel.

Omvändning?

Ingen som uppmärksammat att det på ett flertal ställen på VoF:s forum faktiskt öppnas för tanken att Annika kanske skulle kunna vara tänkbar som årets folkbildare 2010 om hon håller sig inom vetenskapliga gränser?

Jag tror på det också. Att kämpa vidare och få SLV ner på knä och ett fortsatt hälso-och informationsarbete skulle i alla fall i min bok vara klart grundläggande för att ses som en bra folkbildare. Mer vetenskap och mindre obetänksamma uttalanden bara... ;o)

Ödmjukhet!

Debattklimatet är tråkigt nog inte bra så snart det kommer till LC-diskussioner. I detta fall så är ju inte utmärkelsen ens överhuvudtaget om LC, men snabbt så kommer den på forum och bloggar att handla om just detta och hätskheten och utfallen kommer som på beställning.

Är detta verkligen vad LC-debattörerna vill ha?

Jag rekommenderar mer läsning här... 

Ta ansvar

Vi äldre LC:are borde inse att världen inte var så svartvit som vi trodde när vi började med LC-kost. Vi borde ta mer ansvar för debatten och vara öppna och ödmjuka för alla rön, vare de är för eller emot LC. Det är vi som har stor del i att debatten är som den är, de nya kommer och tar intryck av den aggressiva och religiöst febriga stil som många erfarna slänger sig med - och då tar de nya över på samma sätt.

Leve bråkstakarna!

När alla rusar åt samma håll, helt blinda för hastighet, färdriktning och syfte - så är det skönt och viktigt att någon vågar ställa sig upp och ifrågasätta turen. Det blir utan undantag alltid aggressivt genmäle och de som orkar fortsätta kampen av ifrågasättande är starka individer att imponeras av. Det spelar ingen roll om det handlar om kosten, om den moraliska sexlagstiftningen, FRA-lagen, växthuseffekten eller tokfeministernas snea världsbild som tvingas på oss alla.

(Klippt härifrån)

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , KP, EX1, AB2, SVT, UNT, ST, DB, DPS, DM

Kommentarer

 1. Det visar att vi inte ska låta oss luras av konspirationsteorier. Det visar att vi kan omvandla konspirationsteorier hur som helst. Människor använder dessa teorier hur som helst i vilket sammanhang som helst. Det förstör värdet i dessa. Tyvärr är det så att alla vill vara budbärare och ingen lärjunge. Det blir urvattnat och det som är en verklighet går oss obemärkt förbi t.ex. hur kunde byggnaderna den 11 september rasa. Varför sprids influensan världen runt. Det har ingenting med LC-kost att göra.

  MEN var och en har rätt till sin egen tro. Leve "bråkstakarna". "Motståndarna" vilka är det? Alla som inte äter LC-kost?

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Ska LC kost tvingas på alla? Så har jag uppfattat det hela i debatter på bl.a. TV. Ja även här inne! Det blir lite motsatt tänk om man jämför med FRA lagen som inskränker vår frihet. Ska vi återigen tvingas på en sned världsbild att en viss sorts kost passar alla?
  Är medveten om att dietfrågan ofta överdrivs av andliga sökare! Åsikter som att alla ska vara vegetarianer. Envar må äta den föda som ger bästa effektivitet i den fysiska världen. Den organism vi ärvt är olik varje annan och kräver därför individuell behandling.

  Hm tänker LC kostare alltid i dessa banor? Att strikt hålla sig till vissa rön som t.ex. vetenskapliga, även om vetenskapen ska befästa kunskap, skapar inte det en obalans inom alla områden. Är det inte just det som skapar vår snea världsbild. En del vill tvinga på oss kött, andra enbart grönsaker. Vi tänker inte själva utan tvingas in i en det ena än det andra. Sedan pratar vi om demokrati...Vilka är det som tvingar på oss FRA lagen? Hur lätt är det inte för eliten? vi är rädda människor som tror att alla ska vara stöpta i exakt samma form ja t.om maginnehållet :). Det ska innehålla en viss sorts föda annars dör vi. Istället borde vi tänka äta bör man annars dör man...? Hoppas på mer "andligt" tänk inom rörelsen så att det äntligen möter vetenskapen. Samma sak med avlyssning rädda människor ber om att bli avlyssnade. De har ju ingenting att dölja....

  Ser du sambandet?

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. För att ha gjort pudlar i de flesta frågor som hon fått utmärkelsen för så är hon uppseendeväckande aggressiv och murbyggare.

  Jag kommenterade hos Kostdoktorn:

  Mig och mina likar (inbillar jag mig) blir inte övertygade av tvärsäkra uttalanden och aggressivitet. Men ser man det som en insats för att stärka de egna leden, att fortasätta bygga murar mot omvärlden så är det en fullständig framgång!

  Skönt var det dock att se att det inte vilar några synbara tyngder på AD:s axlar i alla fall, det är fullt frontalangrepp som vanligt! :o )

  Den framgångsrika vägen framåt måste vara lagd med ödmjukhet och samtal – inte konfrontation. Jag tror inte att det är någon långsiktig varaktig lösning i nuvarande skyttegravskrig.

  Och det är inte hennes kostråd som är ifrågasatta, det är de andra ogenomtänkta uttalandena. Sedan är det generellt så att jag tror att stora delar av LC-tanken har stöd på VoF’s forum – men det kommer aldrig komma fram då de religiöst drivna LC:arna inte är intresserade av samtal. Skydda ledaren, skydda tron!


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Jag är bara trött i allmänhet på att folk som käkar LCHF tenderar till ett "Vi och Dom"-tänk. Jag ger i alla fall blanka fan i vad andra äter. Jag mår bra av LCHF, men det tror jag inte alla skulle göra.

  AD blir felciterad ibland och uttrycker sig klumpigt ibland. Ser ingenting konstigt i hennes "utmärkelse".

  Jävligt jävligt jävligt trött bara på sektkänslan fler LCHF:are utstrålar. "Vi mot etablissemanget" och dylikt tjafs. Stå bakom AD no matter what eftersom hon är någon slags förgrundsfigur. Bara puckat.

  SvaraRadera
 5. Nyanserat av en fellow-LC:are! :o)

  Jo, jag ser inga konstigheter i denna "affär". Men konspirationsteoretiker ser givetvis mönster i detta direkt!

  Jag kanske förresten skulle sätta upp som jävsdekleration att jag har släktingar som är f d köttbönder? ;o)

  Pinsamt!


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Balanserat och bra skrivet. Tyvärr verkar inte mängden "nyfrälsta" någonsin minska med sina absoluta svartvita synsätt och det blir ju inte bättre av att en del som kommenterat länge fortsätter att påstå väldigt konstiga saker. Dessutom att antivaxxarna och konspirationsteoretikerna har börjat se AD som en av deras egna gör det ju inte lättare.

  Det skulle verkligen behövas att en del äldre skulle kunna vara med och balansera upp debatten men jag vet av egen erfarenhet hur tungt och ansträngande det är att konstant bli anklagad för att vara "voffare" eller "SLV-marionett" bara för att man vill sålla i de värsta överdrifterna och vill ha en sansad diskussion i ämnet.

  Alltid lika roligt när samma människor som klagar på att SLV har kommit med råd utan underlag i samma inlägg skriker ut helt obevisade och otestade hypoteser som om de vore den absoluta sanningen.

  SvaraRadera
 7. "LC-debatten tynger dock mitt sinne..."
  Samma här!

  När man läser en del inlägg "Pro Annika" så reagerar åtminstone jag så irrationellt att jag känner för att försöka förändra sin egen kosthållning i annan riktning... Man vill liksom inte ens i den meningen "ingå i gruppen", lite weird...

  Jag känner inte för att kasta mig in i debatten, det känns inte som man kan komma med något som inte redan skrivits - och misstolkats ;-) Dessutom är jag lite ambivalent i hela frågan... Å ena sidan tycker jag att AD väl förtjänar utmärkelsen - å andra sidan borde VoF varit mer stringent i motiveringen, det går heller inte att komma från att det luktar lite skadeglädje och det var antagligen alltför mycket att bollen låg på en tuva och man orkade inte riktigt, alternativt ansåg sig inte behöva motivera sig så omsorgsfullt från VoFs sida.

  Håhåjaja, jag får ingen riktig ordning på det... argumenten av typen "AD måste få vara som hon är" och "man måste väl få skriva vad som helst på sin blogg" är ju helt befängda. Det är ju självklart att man får, men som offentlig person med hög profil och svansföring, dessutom (ännu så länge) innehavare av läkarlegitimation får man ju vara vara beredd på, och rent av välkomna, att bli granskad, emotsagd och ifrågasatt utifrån det man skriver och säger - inte bara medhållen och struken medhårs.

  Å femtielfte sidan så känns det som att man slår på en som redan ligger, som lik förbenat sätter sig i TV-studios och är stursk och nästan rabiat... det är mycket man inte får ihop.

  Slutligen får jag passa på att tillönska bloggaren och hans läsare en trevlig nyårshelg! :-)

  SvaraRadera
 8. Tack detsamma! En bra och läsvärd kommentar.

  2010 blir året då det händer! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jag är bara trött i allmänhet på att folk som käkar LCHF tenderar till ett "Vi och Dom"-tänk. Jag ger i alla fall blanka fan i vad andra äter. Jag mår bra av LCHF, men det tror jag inte alla skulle göra.

  AD blir felciterad ibland och uttrycker sig klumpigt ibland. Ser ingenting konstigt i hennes "utmärkelse".

  Jävligt jävligt jävligt trött bara på sektkänslan fler LCHF:are utstrålar. "Vi mot etablissemanget" och dylikt tjafs. Stå bakom AD no matter what eftersom hon är någon slags förgrundsfigur. Bara puckat.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n