Fortsätt till huvudinnehåll

Lagligt att slå män?

Elin Nordegren stod med båda fötterna på jorden och insåg iskallt att det här inte var hennes skam utan Tigers. Hon vägrade helt enkelt att bli behandlad som skit. Och det, mina vänner, gör att jag tackar gud för tjejer som Elin. Halleluja!
(Källa.)

Hela denna illa genomtänkta artikel osar mansförakt och feminism lång väg. Låt oss vända på steken och hurra över en man som satt stopp för sin kvinnas otrohetsaffärer medelst en knuten näve. Halleluja!

Fatta!

När skall skribenter fatta att det är något fel på förhållandet om någon vänstrar, och fel på individen (förövaren) om någon slår? Våld i relationer tycks vara jämt fördelat - till stor lycka för millimeternoggranna statsfeminister antar jag? Något som klädsamt utelämnas när det skall till att föra opinionsarbete i media...
Låt oss fastslå att det uppenbart verkar OK att klappa till sin karl om man är kvinna och han förtjänar det... Vilket hyckleri!

Mer om...



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, ,

Kommentarer

 1. Trist att alltid anlägga genusperspektiv eller omvänt genusperspektiv...

  Här är det i själva verket rasperspektivet som är relevant:
  Vit slår neger = OK
  Neger slår vit = inte OK

  Skoja om allt = OK(?)

  SvaraRadera
 2. Jo, det är min poäng generellt sett. Du hittar alltid förfördelade grupperingar om du ständigt letar efter dem. Samhället är inte rättvist; du hittar t ex inga tunnhåriga tjockisar som nyblivna brandsoldater - visst kan man då skrika om diskriminering, men det blir nog bara löjligt - f ö vill jag inte bli brandman heller... ;o)

  Klarar man inte av proven till insatsstyrkan - oavsett om man är man eller kvinna, så får man inte vara med och leka med de hårdaste. Helt utan könsbarriärer.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det blir vansinnigt när det är okej om kvinnor slår eller örfilar sina män. Vi försöker vända på steken med, att försöka lösa problem på samma sätt som de har skapats. Låt oss se fakta? Det var inte så länge sedan som det var helt okej för männen att hålla sin hustru i tukt och förmaning, ja även barnen. Även om jag anser att du förringar kvinnors problem när du anser feminister överflödiga, så håller jag delvis med dig, Man kan inte lösa problem på samma sätt som de har skapats! Men man kan heller inte lösa dem om man vägrar se dem...

  Hallejuja!
  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Nej, jag vägrar att oavbrutet dela in människors problem i män-/kvinnoproblem (nja, förutom menstruation mm) och sedan värdesätta dem så som feministerna gör - d v s högaktat strunta i de problem som enbart män har.

  Mäns problem är per feministisk definition aldrig något problem.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Förstår hur du tänker. Men så här blir det när vi har skapat en värld där männen (maktens män) har fått och får dominera. Män ska vara starka och inte erkänna att de har några problem.

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Du inser att det är en bråkdel av en promille som sitter som maktens män du pratar om? Resterande män "förtrycks" också...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Du inser att den bråkdelen av en promille som sitter som maktens män i princip har ALL makt? EU:s politiker är ovetande eller medvetet deras lakejer. Vilken tilltro sätter vi inte till dessa EU politiker. Sedan så avslöjas det på "Uppdrag granskning" att de knappt deltar när det ska röstas. De har annat för sig. Skulle de ha det om de trodde att deras röst gjorde någon skillnad? Det gäller både kvinnliga och manliga politiker.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Och därför feminism? Som blundar för manproblem, skapar diskriminering och en kraftfull seperatistisk politik?

  Nej, feminismen är inte vägen framåt.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Nej det är den inte. Men det är inte antifeminismen heller. Det är två ytterligheter som starkt påminner om varandra.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Absolut, antifeminismen är en motreaktion till det totalitära och ensidiga feminismen. En balansvikt helt enkelt. Ingen blir gladare än jag om vi börjar prata om äkta jämlikhet utan diskriminering och ensidighet.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Du inser att det är en bråkdel av en promille som sitter som maktens män du pratar om? Resterande män "förtrycks" också...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G