Fortsätt till huvudinnehåll

Adjö SAAB

Jag blir trött på att lyssna på gnällspikar som på fullt allvar menar på att staten skulle ha tagit över ägandet av SAAB. Om inte en av de största tillverkarna klarar av att få företaget lönsamt under så lång tid så ryser i alla fall jag vid tanken på att slänga ut skattepengar i åratal på något som verkar vara ett dödfött projekt redan från start...
Är det populism eller bara ren dumhet ifrån team Sahlin? Ingen vet, men sannolikt är det en blandning av båda.

Tråkigt

Jag tycker synd om Trollhättan och dess så hårt kämpande SAAB-anställda idag, men samtidigt så har vi gång på gång sett hur en stor arbetsgivare/bransch har blivit omsprungen (ifrånkörd i detta fall) av konkurrenter eller samhällsutvecklingen i stort. Det är allt ifrån de stora varvsstäderna, pappersbruken, regementsstäderna och tekokrisen i Bollebygden. De har alla överlevt.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB12 Ex123 GP12 DN12 SvD123

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?