Fortsätt till huvudinnehåll

Gissa integritetskränkaren...

En liten gissningslek:

Gissa vilken vilken av nedanstående organisationer förtryckte, avlyssnade och kränkte medborgarnas integritet dagligdags;

Alternativen:

Rätt svar:

Alla tre...

Emblemen i tur och ordning:

FRA's förra(?) emblem


Denna ser ut som Televerket... Och jag håller med Mary m fl - den nya (överst) ser både otäck och ger ett historiskt unket eko...
Vad vill de egentligen säga med den?

Blogguppropet; TELIA ta FRA-lagen till domstol!

Jag är givetvis med!

Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation – det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat. Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

Flera juridiska experter uttrycker dessutom stor tveksamhet till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna. Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.

Telia har en chans att vinna goodwill genom att stå upp för demokratin.

Bloggar som deltar i uppropet.
OlofB, Aspiebloggen, Calandrella, Liberal och långsint, Annarkia, Solid block of Ise, pepstraktelser, Humblebee, Daniel och de små tomtarna, Osmidigt, Sossar mot storebror, Scaber Nestor, Sagor från Livbåten

Faxa Telia, vet jag...

http://faxmaskinen.se/skicka-fax?id=13

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, fra-lagen, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället IDG

Kommentarer

 1. Den förskräckliga svartgula skölden är signalunderrättelsetjänstens och inte hela FRA:s symbol. Televerksloggan kommer säkert finnas kvar den med. FRA sysslar som bekant även med signalskydd och IT-säkerhet. Den flashiga SS-blixten torde vara specialutformad för att pryda avlyssningsrapporterna till Regeringskansliet.

  Snyggt jobb att gräva fram MfS och KGB:s vapensköldar! Min egen favorit är dock GRU:s fladdermus. Där ligger Lovön i lä! :-)

  SvaraRadera
 2. I stand corrected! :o)

  Fladdermusen är tung, jag får Läderlappen-vibbar - inget Batman-tjafs, utan Läderlappen... :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Synd att du missade det öppna målet. Det nazistiska SS-emblemet hade varit klockrent ......

  SvaraRadera
 4. Visst är det så, men Godwins lag spökar för mig...

  Samt så är inte SS representant (för mig) som ett extremt övervakningssamhälle - även om de givetvis övervakade extremt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!