Fortsätt till huvudinnehåll

Gissningar om andra chansen

Då blir det till att gissa lite...

Duellerna

(Grafik från SVT)

Vad tror jag?

Omdömen ifrån de tidigare deltävlingarna:

Duell 1

Pain of Salvation
WTF?? Schlager? Men låten var vacker och känslig. Kan mycket väl tänka mig att lyssna på den igen.
vs
Pernilla Wahlgren
Oj så schlageraktigt det blev här då. Vilken överraskning! ;o) Catchy, refrängen sitter som en fläskläpp. Jätteproffs.

Jag tror Wahlgren går vidare. Men tydligen så har hon jätteproblem med en halsinfektion. Så lite öppet är det i alla fall.

Duell 2

Pauline
Wow! Nja, låten är ok - är lite småsvag för de calypsotongångar som åter letat sig in i melodifestivalen, men Paulines röst! Ömsom Eartha Kitt, ömsom Aretha men kanske mest Pauline? Mer volym, tryck och personlighet i hennes röst än alla andra deltagarna tillsammans! Wow! Låten är väl OK, lite småcharmig samtidigt.
vs
Crucified Barbara
Den påklistriga hårdheten kändes outsinligt pinsam och felplacerad. Kajalpennornas revansch, men jag gillade det . Bästa rösten i deltävlingen också - den enda som sjöng riktigt rent låten igenom och hade vett att andas vid sidan av mikrofonen...

Jag tror utan att tveka att hårdrockstjejerna går vidare här. Men Paulines låt är rasande trevlig. Två av tävlingens bästa kvinnliga sångerskor utan tvekan!

Och vidare av vinnarna?

Crucefied Barbara tror jag. Det är mer engagemang bland deras fans tror jag.

Duell 3

Kalle Moraeus & Orsa Spelemän
Pinsamt charmigt. Lilla Kalle utan hals står där rakt upp och ner och bara levererar. Ingen topplåt, men gubbarna gör vad de kan av den.
vs
NEO
Hua så falsettfalskt det blev från och till. Annars en Modern Talking möter ELO möter Mika. Lättglömt, förutom frillan... *mardrömmar*

NEOs fans är med mycket stor sannolikhet mer benägna att ringa och rösta. Spelemännen serverar charm och avspändhet, men det håller tyvärr inte.

Duell 4

Alcazar
Tja, genomarbetat som vanligt. Småtrist, snäll discopop från 80-talet, det är få som är så proffsiga.
vs
Jessica Andersson
Kvinnan med de kyliga och elaka ögonen sjunger om kärlek och smärta, men känslan är bara inte där. Trist och lättglömt.

Denna duell är svår, riktigt svår. Jag tror ändå att Alcazar går vidare, ballader är så... trista.

Och vidare av vinnarna?

NEO vs Alcazar. Där är nog NEO för svår. Flickorna fastnar nog mer för hans sugande blick än Alcazars.

Således!

Crucefied Barbara och NEO vidare är mitt tips.
Vi får se hur det går ikväll. Spännande.

UPDATE - efteråt...

Hahaa! Ja, inte ett rätt där! Eller jo, det såg ju lovande ut efter första två delfinalerna - men sedan sket det sig rejält på trean och fyran! :o)
Tror också att det är första gången som Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw faktiskt såg och verkade vara avslappnade. Framförallt Måns såg både komfortabel och avslappnad ut i rollen. Bra.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , AB1234, Ex12, SvD1234, DN

Kommentarer

  1. Jag drar mitt strå till stacken för att PoS "Road Salt" ska ta sig vidare :)

    http://scabernestor.blogg.se/2010/march/road-salt.html

    SvaraRadera
  2. En riktigt finer låt det där! Kanske den bästa i hela fältet, men för smal för förstaplatsen tror jag.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n