Fortsätt till huvudinnehåll

Gissningar om andra chansen

Då blir det till att gissa lite...

Duellerna

(Grafik från SVT)

Vad tror jag?

Omdömen ifrån de tidigare deltävlingarna:

Duell 1

Pain of Salvation
WTF?? Schlager? Men låten var vacker och känslig. Kan mycket väl tänka mig att lyssna på den igen.
vs
Pernilla Wahlgren
Oj så schlageraktigt det blev här då. Vilken överraskning! ;o) Catchy, refrängen sitter som en fläskläpp. Jätteproffs.

Jag tror Wahlgren går vidare. Men tydligen så har hon jätteproblem med en halsinfektion. Så lite öppet är det i alla fall.

Duell 2

Pauline
Wow! Nja, låten är ok - är lite småsvag för de calypsotongångar som åter letat sig in i melodifestivalen, men Paulines röst! Ömsom Eartha Kitt, ömsom Aretha men kanske mest Pauline? Mer volym, tryck och personlighet i hennes röst än alla andra deltagarna tillsammans! Wow! Låten är väl OK, lite småcharmig samtidigt.
vs
Crucified Barbara
Den påklistriga hårdheten kändes outsinligt pinsam och felplacerad. Kajalpennornas revansch, men jag gillade det . Bästa rösten i deltävlingen också - den enda som sjöng riktigt rent låten igenom och hade vett att andas vid sidan av mikrofonen...

Jag tror utan att tveka att hårdrockstjejerna går vidare här. Men Paulines låt är rasande trevlig. Två av tävlingens bästa kvinnliga sångerskor utan tvekan!

Och vidare av vinnarna?

Crucefied Barbara tror jag. Det är mer engagemang bland deras fans tror jag.

Duell 3

Kalle Moraeus & Orsa Spelemän
Pinsamt charmigt. Lilla Kalle utan hals står där rakt upp och ner och bara levererar. Ingen topplåt, men gubbarna gör vad de kan av den.
vs
NEO
Hua så falsettfalskt det blev från och till. Annars en Modern Talking möter ELO möter Mika. Lättglömt, förutom frillan... *mardrömmar*

NEOs fans är med mycket stor sannolikhet mer benägna att ringa och rösta. Spelemännen serverar charm och avspändhet, men det håller tyvärr inte.

Duell 4

Alcazar
Tja, genomarbetat som vanligt. Småtrist, snäll discopop från 80-talet, det är få som är så proffsiga.
vs
Jessica Andersson
Kvinnan med de kyliga och elaka ögonen sjunger om kärlek och smärta, men känslan är bara inte där. Trist och lättglömt.

Denna duell är svår, riktigt svår. Jag tror ändå att Alcazar går vidare, ballader är så... trista.

Och vidare av vinnarna?

NEO vs Alcazar. Där är nog NEO för svår. Flickorna fastnar nog mer för hans sugande blick än Alcazars.

Således!

Crucefied Barbara och NEO vidare är mitt tips.
Vi får se hur det går ikväll. Spännande.

UPDATE - efteråt...

Hahaa! Ja, inte ett rätt där! Eller jo, det såg ju lovande ut efter första två delfinalerna - men sedan sket det sig rejält på trean och fyran! :o)
Tror också att det är första gången som Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw faktiskt såg och verkade vara avslappnade. Framförallt Måns såg både komfortabel och avslappnad ut i rollen. Bra.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , AB1234, Ex12, SvD1234, DN

Kommentarer

  1. Jag drar mitt strå till stacken för att PoS "Road Salt" ska ta sig vidare :)

    http://scabernestor.blogg.se/2010/march/road-salt.html

    SvaraRadera
  2. En riktigt finer låt det där! Kanske den bästa i hela fältet, men för smal för förstaplatsen tror jag.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?