Fortsätt till huvudinnehåll

Gissningar om andra chansen

Då blir det till att gissa lite...

Duellerna

(Grafik från SVT)

Vad tror jag?

Omdömen ifrån de tidigare deltävlingarna:

Duell 1

Pain of Salvation
WTF?? Schlager? Men låten var vacker och känslig. Kan mycket väl tänka mig att lyssna på den igen.
vs
Pernilla Wahlgren
Oj så schlageraktigt det blev här då. Vilken överraskning! ;o) Catchy, refrängen sitter som en fläskläpp. Jätteproffs.

Jag tror Wahlgren går vidare. Men tydligen så har hon jätteproblem med en halsinfektion. Så lite öppet är det i alla fall.

Duell 2

Pauline
Wow! Nja, låten är ok - är lite småsvag för de calypsotongångar som åter letat sig in i melodifestivalen, men Paulines röst! Ömsom Eartha Kitt, ömsom Aretha men kanske mest Pauline? Mer volym, tryck och personlighet i hennes röst än alla andra deltagarna tillsammans! Wow! Låten är väl OK, lite småcharmig samtidigt.
vs
Crucified Barbara
Den påklistriga hårdheten kändes outsinligt pinsam och felplacerad. Kajalpennornas revansch, men jag gillade det . Bästa rösten i deltävlingen också - den enda som sjöng riktigt rent låten igenom och hade vett att andas vid sidan av mikrofonen...

Jag tror utan att tveka att hårdrockstjejerna går vidare här. Men Paulines låt är rasande trevlig. Två av tävlingens bästa kvinnliga sångerskor utan tvekan!

Och vidare av vinnarna?

Crucefied Barbara tror jag. Det är mer engagemang bland deras fans tror jag.

Duell 3

Kalle Moraeus & Orsa Spelemän
Pinsamt charmigt. Lilla Kalle utan hals står där rakt upp och ner och bara levererar. Ingen topplåt, men gubbarna gör vad de kan av den.
vs
NEO
Hua så falsettfalskt det blev från och till. Annars en Modern Talking möter ELO möter Mika. Lättglömt, förutom frillan... *mardrömmar*

NEOs fans är med mycket stor sannolikhet mer benägna att ringa och rösta. Spelemännen serverar charm och avspändhet, men det håller tyvärr inte.

Duell 4

Alcazar
Tja, genomarbetat som vanligt. Småtrist, snäll discopop från 80-talet, det är få som är så proffsiga.
vs
Jessica Andersson
Kvinnan med de kyliga och elaka ögonen sjunger om kärlek och smärta, men känslan är bara inte där. Trist och lättglömt.

Denna duell är svår, riktigt svår. Jag tror ändå att Alcazar går vidare, ballader är så... trista.

Och vidare av vinnarna?

NEO vs Alcazar. Där är nog NEO för svår. Flickorna fastnar nog mer för hans sugande blick än Alcazars.

Således!

Crucefied Barbara och NEO vidare är mitt tips.
Vi får se hur det går ikväll. Spännande.

UPDATE - efteråt...

Hahaa! Ja, inte ett rätt där! Eller jo, det såg ju lovande ut efter första två delfinalerna - men sedan sket det sig rejält på trean och fyran! :o)
Tror också att det är första gången som Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw faktiskt såg och verkade vara avslappnade. Framförallt Måns såg både komfortabel och avslappnad ut i rollen. Bra.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , AB1234, Ex12, SvD1234, DN

Kommentarer

  1. Jag drar mitt strå till stacken för att PoS "Road Salt" ska ta sig vidare :)

    http://scabernestor.blogg.se/2010/march/road-salt.html

    SvaraRadera
  2. En riktigt finer låt det där! Kanske den bästa i hela fältet, men för smal för förstaplatsen tror jag.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,