Fortsätt till huvudinnehåll

Sandviken avklarad!


SVTPlay dog för mig innan avslutande röstningen... Och min satellitmottagare som är död... Shit pommes frites vad ungarna blev sura!
Men vi hann i alla fall att se alla bidragen och var rörande eniga om att bidragen inte var så mycket att hänga i granen i denna deltävlingen heller...

Bidragen

Direkt till Globen:

Eric Saade: Manboy
Catchy och enfaldigt. Jag blir jätteilla berörd när dansare dansar sådär ryckigt som de gör i början på låten. Måste vara något som hänt mig som ung...
Andreas Johnson: We can work it out
Är inte detta hans sämsta bidrag i melodifestivalen hittills?
Jo, pompöst utan det där trycket och känslan som måste till. Men visst levererar han det lilla som finns i låten säkert och rutinerat.

Andra chansen:

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Underbart
Pinsamt charmigt. Lilla Kalle utan hals står där rakt upp och ner och bara levererar. Ingen topplåt, men gubbarna gör vad de kan av den.
Pauline: Sucker for love
Wow! Nja, låten är ok - är lite småsvag för de calypsotongångar som åter letat sig in i melodifestivalen, men Paulines röst! Ömsom Eartha Kitt, ömsom Aretha men kanske mest Pauline? Mer volym, tryck och personlighet i hennes röst än alla andra deltagarna tillsammans! Wow! Låten är väl OK, lite småcharmig samtidigt.

Utslagna:

Anna Maria Espinosa: Innan alla ljusen brunnit ut
Nja, något stämmer inte riktigt i låten. Låter som en lightversion av något man hört tidigare. Är inte helt övertygad av fröken Marias insats heller. Och vad har hon på sig?
Du, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin ballad...

Dogge & Andra Generationen: Hippare hoppare
Dogge gör mig på gott humör. Jag vet inte riktigt vad det är med den killen. Charm, utstrålning och ett djävla gott humör går man långt på. När det sedan ackompanjeras av balkanmusik så blir jag småvarm och lycklig inuti. Låten var ganska ok ändå men det kunde varit bättre.
MiSt och Highlights: Come and get me now
Näe. Jag pallar inte. Min dotter dök in under täcket och skämdes när sängkammarblicken kopplades på. Refrängen fastnade dock - men det gjorde slemmet med mikrofonen också... :o\
Hanna Lindblad: Manipulate

Kanske är Hanna duktig, men låten var inte alls bra. Framträdandet i sig var det riktigt hög klass på - eller så förfördes jag bara av alla snygga underkläder? :oP

Värdarna?

Betydligt lugnare och säkrare idag, blommar ut nästa vecka i Göteborg? Tänk om man får till skämten också? Eller var det verkligen skämt? Har alla manusförfattare tagit time-out, eller föräldraledigt eller vad är det?

Bäst!

Dolph Lundgrens insats i mellanspelet var väl iofs det bästa han gjort i filmväg på en 10-15år?
1995, Johnny Mnemonic, en solid tvåa - kollade upp det... 1.6 i medelbetyg på de filmer jag sett...
Skrattade dock gått åt hans självdistans och ganska säkra hantering av en arnie-kopia; ruskigt kul cameo av Amy Diamond -  "Tolvåring"! :o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , Aftonbladet1234, DN12, SvD1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G