13 feb. 2010

Sandviken avklarad!


SVTPlay dog för mig innan avslutande röstningen... Och min satellitmottagare som är död... Shit pommes frites vad ungarna blev sura!
Men vi hann i alla fall att se alla bidragen och var rörande eniga om att bidragen inte var så mycket att hänga i granen i denna deltävlingen heller...

Bidragen

Direkt till Globen:

Eric Saade: Manboy
Catchy och enfaldigt. Jag blir jätteilla berörd när dansare dansar sådär ryckigt som de gör i början på låten. Måste vara något som hänt mig som ung...
Andreas Johnson: We can work it out
Är inte detta hans sämsta bidrag i melodifestivalen hittills?
Jo, pompöst utan det där trycket och känslan som måste till. Men visst levererar han det lilla som finns i låten säkert och rutinerat.

Andra chansen:

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Underbart
Pinsamt charmigt. Lilla Kalle utan hals står där rakt upp och ner och bara levererar. Ingen topplåt, men gubbarna gör vad de kan av den.
Pauline: Sucker for love
Wow! Nja, låten är ok - är lite småsvag för de calypsotongångar som åter letat sig in i melodifestivalen, men Paulines röst! Ömsom Eartha Kitt, ömsom Aretha men kanske mest Pauline? Mer volym, tryck och personlighet i hennes röst än alla andra deltagarna tillsammans! Wow! Låten är väl OK, lite småcharmig samtidigt.

Utslagna:

Anna Maria Espinosa: Innan alla ljusen brunnit ut
Nja, något stämmer inte riktigt i låten. Låter som en lightversion av något man hört tidigare. Är inte helt övertygad av fröken Marias insats heller. Och vad har hon på sig?
Du, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin ballad...

Dogge & Andra Generationen: Hippare hoppare
Dogge gör mig på gott humör. Jag vet inte riktigt vad det är med den killen. Charm, utstrålning och ett djävla gott humör går man långt på. När det sedan ackompanjeras av balkanmusik så blir jag småvarm och lycklig inuti. Låten var ganska ok ändå men det kunde varit bättre.
MiSt och Highlights: Come and get me now
Näe. Jag pallar inte. Min dotter dök in under täcket och skämdes när sängkammarblicken kopplades på. Refrängen fastnade dock - men det gjorde slemmet med mikrofonen också... :o\
Hanna Lindblad: Manipulate

Kanske är Hanna duktig, men låten var inte alls bra. Framträdandet i sig var det riktigt hög klass på - eller så förfördes jag bara av alla snygga underkläder? :oP

Värdarna?

Betydligt lugnare och säkrare idag, blommar ut nästa vecka i Göteborg? Tänk om man får till skämten också? Eller var det verkligen skämt? Har alla manusförfattare tagit time-out, eller föräldraledigt eller vad är det?

Bäst!

Dolph Lundgrens insats i mellanspelet var väl iofs det bästa han gjort i filmväg på en 10-15år?
1995, Johnny Mnemonic, en solid tvåa - kollade upp det... 1.6 i medelbetyg på de filmer jag sett...
Skrattade dock gått åt hans självdistans och ganska säkra hantering av en arnie-kopia; ruskigt kul cameo av Amy Diamond -  "Tolvåring"! :o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , Aftonbladet1234, DN12, SvD1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...