Fortsätt till huvudinnehåll

Antifeminist, javisst!

Den andra varianten [av antifeminism, min amn] som är betydligt nyare, är uppfattningen att feminismen motarbetar jämställdheten, inte främjar den. En vanligt förekommande kritik antifeminister framhåller, är att krav på procentuellt lika fördelning av arbetsmarknadsval mellan könen inte bara är omotiverad, utan just farlig för jämställdheten. Antifeminister uppfattar ofta feminismen som en omotiverad offerideologi, då det exempelvis i Sverige inte finns någon lagstadgad diskriminering mot kvinnor (men väl mot män, till exempel i värnpliktslagen och föräldraskap). Vidare hävdar antifeminister att feminismen är snävt inriktad på könsidentitet snarare än att se det som en identitet bland flera, till exempel ålder, etnicitet, intressen, personlighet och så vidare, vilka kan diskrimineras/negligeras av samhället på olika sätt. Förtryck och borttagande av hinder för självförverkling är av generell vikt, inte något specifikt problem beroende på kön.
Vissa antifeminister ser likheter mellan nazism och feminism, som exempelvis en tro på en omfattande konspiration (judiska världskonspirationen respektive partriarkatet), en arvsgemenskap som den avgörande i människors liv (ras respektive kön) och det omöjliga i en fredlig samexistens mellan dessa olika arvsgemenskaper.
(Från Wikipedia)

Vad skall man säga? Typ, ja, det beskriver mitt engagemang och min syn på könsdebatten exakt! :o)

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Tack ånyo, Madman, för inspirationen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Helt rätt! kan bara instämma. Skrev en artikel på Sourze om det här för något år sedan om du är intresserad :)

  www.sourze.se/Feminister_skämmer_ut_sig_10472979.asp

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra artikel. "Något år sedan" - fem år - tiden går fort när man har kul! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hur många män arbetar aktivt för att minska antalet våldtäkter? Hur många män arbetar aktivt för att kvinnor ska ha jämställda löner? Hur många män arbetar aktivt för att män ska ta ut sin del av föräldraledigheten (kvinnor tar ut 80 % och män 20 %)? Hur många män arbetar aktivt för att vården ska anpassas både efter män och kvinnor och inte bara män? Hur många män arbetar aktivt för att klassiska kvinnoyrken inte ska ha låg status?

  Inte många.
  När kvinnor gör det, kallas de feminister. Och då smutskastas dem. Säg mig, vem ska arbeta för kvinnan utan att smutskastas? Ingen, tydligen. Men när man går ihop och fokuserar på kvinnors problem, då är man en dålig människa för att man inte fokuserar på männen, tydligen. Jag förstår inte vad det fula är.

  Det finns många utmärkta böcker om feminism där man kan läsa vad feminismen började med: kvinnans lika rätt med mannen. Hur man kan tycka det är fel att kvinnor ska ha lika lön som män, slippa undan våldtäkter osv., förstår jag verkligen inte..

  Men man får väl fortsätta bli kallad det ena och det andra för att man anser ingen ska behandlas illa pga. sitt kön..

  SvaraRadera
 4. Män som arbetar mot våldtäkter?
  Drygt 70% av polisen gör det - d v s 14 000 manliga poliser... Vem är skurken i det hela? Vem är för våldtäkter?? Det är också män som spöar upp och ibland mördar våldtäktsmän i fängelserna. Knappast något som visar på förståelse och misskund med brottet våldtäkt?

  Ojämställda löner är en feministisk myt. Läs lite fakta som inte kommer ifrån feminister...

  Vad är det för naturlag som säger att 50-50 i föräldraledigheten är av godo? Är inte det upp till föräldrarna själva hur man vill prioritera sitt familje-/yrkesliv? Det finns en hel del totalitära ideologier (förutom feminismen) som är för att detaljstyra människors privatliv. I varje familj består oftast av en man och en kvinna - jag tycker det ser ut som om det borde vara ganska bra grund för familjedemokrati där. Om man sedan valt något yrke eller annat som påverkar - jaha? Personligen var jag längre tid hemma med barnen än frugan - med totalitär styrning så hade jag inte fått vara det. Uselt och äckligt.

  Anpassa vården?
  Jag antar att du pratar om antingen myten om att kvinnor får sämre hjärtsjukdomsvård eller att nya preparat inte testat på kvinnor? Låt oss titta på dem en och en:

  Hjärtsjukdom
  Kvinnor har mycket mer allmänna symptom än män vad gäller hjärt-/kärlsjukdomar, det gör det betydligt svårare att diagnostisera kvinnor. Kvinnor med hjärtproblem är också betydligt äldre än männen samt dröjer ofta längre tid med att söka läkarhjälp vilket antagligen beror på de diffusa symptomen.

  Det är enkla fakta och logiskt sett inga som helst tecken på att det råder en könsmaktsordning i behandlingen av hjärtpatienter.

  Läkemedel inte testas på kvinnor
  Anledningen till att man oftast initialt testar medicin på enbart män är att felkällorna generellt sett är färre hos män som grupp. Kvinnor har sina måntliga perioder, p-piller, eventuella graviditeter, klimakteriet etc. Men när medicinen (kanske) går vidare till fler och bredare studier så blir det givetvis blandad kompott på försökspersonerna. Sedan kan man undra och diskutera om det är bättre att vara den första gruppen där man sållar ut medel utan verkan och kanske livsfarliga preparat...

  Så där har vi ett par feministisk myter utan förankring i verkligheten. Eller ja, i den verklighet som vi andra lever i, feministerna själva är duktiga på att blunda när verkligheten inte passar deras förvrängda könsideologi.


  Hur många män jobbar inom klassiska kvinnoyrken och har samma låga löner? Kanske skall de benämnas låglönearbeten, eller kanske offentliga arbeten. Jag ser ingen som helst diskriminering här eftersom det är upp till varje individs fullständigt fria vilja att välja yrkesbana här i livet. De offentliga vårdyrkena har varit låglönearbeten så länge som jag kan minnas - har då kvinnorna som ofta jobbar i dessa yrken tvingats till det? Har de utsatts för trafficing? Nej, de har med öppna ögon (och betydligt högre betyg än de jämnåriga gossarna) valt dess yrken. Möjligtvis kan man kalla dem för korkade då de högre utbildningarna för mer välbetalda yrken vid vägens slut står vidöppna(betygen!), men jag känner lite för mycket bra människor som jobbar inom vården.

  Skall alla jobb ha hög status? Mysko.

  Jag tycker det nog är friskare för hela samhället om vi alla jobbar för jämställdhet och rättvisa. Samma rättigheter och samma skyldigheter för alla - oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg, religion eller musiksmak (country undantaget).
  Observera att det är bara feministerna som är besatta av könstillhörigheter - tänk om de kunde se människor som individer istället?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England