Fortsätt till huvudinnehåll

Leave us parents alone!

Birgitta Ohlsson är på krigsstigen.

Varför en EU-minister?

Hon kanske försöker motivera varför vi skall ha en EU-minister överhuvudtaget;
Jag förstår dock inte varför vi överhuvudtaget skall ha en EU-minister. Uppgifterna som hon skall göra faller ju i huvudsak under de andra departementen? En helt onödig utgiftspost således.

Iofs försöker hon här dra lite i jämställdhetsfrågorna inom EU - något där jämställdhetsminister Nyamko Sabuni inte direkt lyst med sitt engagemang...

Högravid och nyanställd

Eller så är det lite panik med att få ur sig lite frågeställningar nu innan hon får sin nedkomst, det var ju mycket liv om att hon tog jobbet höggravid;
Det är helt upp till henne - jag tycker för all del om den signal som det sänder att ta ett jobb där man garanterat som höggravid kommer vara borta en längre/kortare tid. Lycka till med nya barnet förresten!

Feministiskt tvång

Eller är det att hon vill visa hur elaka EU är när de vill medelst tvång tvinga mammorna genom mammaledighetsdirektivet som kan göra det obligatoriskt för mammor att vara föräldralediga i sex veckor efter förlossningen?
Hon har rätt i att det är ett hot mot oss individer med tvång och förordningar - men - mot det står hennes egna självvalda feministiska ideologi;
Feminismen av idag har utvecklats till liberala valfriheters motsats - tvång och en politisk ideologi som skall tryckas ner i halsen på medborgarna.
Vansinne.

Att hora...

Eller vill hon lägga mindre smickrande delar av sitt liberala engagemang bakom sig?

FRA?

Nja, för mig har Ohlsson alltid varit en extremistisk feministtoka. Ofta rätt ute i humanistiska frågor men feministiska galenskaper som tyvärr färgat engagemanget i galenskapernas bjärta färger. I FRA-frågan stod hon rakryggat och jag kände att jag var tvungen att omvärdera min syn på henne.

Men...

När det sedan kom till kritan så vågade inte hon stå upp för sina åsikter utan valde att lägga ner rösten, efter att ha noggrant ha försäkrat sig om att det inte skulle betyda något i praktiken.
Fegt och ynkryggigt.
Behöver jag tillägga att jag faktiskt inte direkt behövde omvärdera henne efter det? ;o)

Citaten är hämtade ur mitt tidigare inlägg 'Leave them kids alone'.

Fel vägval

Man får väl dessvärre anta att hon omigen svårförklarligt väljer att anta tvångens och den könsbesatta, förvridna feministiska ideologins väg snarare än frihetens och individens liberala? Även om denna debattartikel var en lite parantes?

En idé

Vad sägs, Birgitta Ohlsson - kanske det ibland är bättre att låta individerna bestämma själva, utan tvång? Även i jämställdhetsfrågor som bara berör familjen? Du blev ju själv förbannad när alla pekpinnar och förnuftiga råd om din familjesituation haglade in efter din EU-ministerutnämning? "Det är en fråga för familjen!" - men det gäller inte när det är andra familjers tydligen. Eller jo, ibland av att döma av din egen artikel.

Slutord

Liberalism fungerar inte bara åt ena hållet.
Makten utgår ifrån folket, det är inte de styrande som skall kontrollera folket.
Du arbetar för en äcklig samhällsutveckling där staten arbetar med att tvinga på medborgarna en ideologi och samtidigt övervakar alla. Det är inte förenligt med en liberal livsåskådning. Du borde göra tokorna sällskap i Feministiskt Intiativ och där bland de postkommunistiska galningarna som ser folket som statens egendom. Och allt detta samtidigt som du pratar om liberala värderingar och människovärde - det är bara för äckligt och osmakligt.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Pelle Billing skriver bra som vanligt.

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, kultur, FRA-lagen, FRA, , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!