Fortsätt till huvudinnehåll

Leave us parents alone!

Birgitta Ohlsson är på krigsstigen.

Varför en EU-minister?

Hon kanske försöker motivera varför vi skall ha en EU-minister överhuvudtaget;
Jag förstår dock inte varför vi överhuvudtaget skall ha en EU-minister. Uppgifterna som hon skall göra faller ju i huvudsak under de andra departementen? En helt onödig utgiftspost således.

Iofs försöker hon här dra lite i jämställdhetsfrågorna inom EU - något där jämställdhetsminister Nyamko Sabuni inte direkt lyst med sitt engagemang...

Högravid och nyanställd

Eller så är det lite panik med att få ur sig lite frågeställningar nu innan hon får sin nedkomst, det var ju mycket liv om att hon tog jobbet höggravid;
Det är helt upp till henne - jag tycker för all del om den signal som det sänder att ta ett jobb där man garanterat som höggravid kommer vara borta en längre/kortare tid. Lycka till med nya barnet förresten!

Feministiskt tvång

Eller är det att hon vill visa hur elaka EU är när de vill medelst tvång tvinga mammorna genom mammaledighetsdirektivet som kan göra det obligatoriskt för mammor att vara föräldralediga i sex veckor efter förlossningen?
Hon har rätt i att det är ett hot mot oss individer med tvång och förordningar - men - mot det står hennes egna självvalda feministiska ideologi;
Feminismen av idag har utvecklats till liberala valfriheters motsats - tvång och en politisk ideologi som skall tryckas ner i halsen på medborgarna.
Vansinne.

Att hora...

Eller vill hon lägga mindre smickrande delar av sitt liberala engagemang bakom sig?

FRA?

Nja, för mig har Ohlsson alltid varit en extremistisk feministtoka. Ofta rätt ute i humanistiska frågor men feministiska galenskaper som tyvärr färgat engagemanget i galenskapernas bjärta färger. I FRA-frågan stod hon rakryggat och jag kände att jag var tvungen att omvärdera min syn på henne.

Men...

När det sedan kom till kritan så vågade inte hon stå upp för sina åsikter utan valde att lägga ner rösten, efter att ha noggrant ha försäkrat sig om att det inte skulle betyda något i praktiken.
Fegt och ynkryggigt.
Behöver jag tillägga att jag faktiskt inte direkt behövde omvärdera henne efter det? ;o)

Citaten är hämtade ur mitt tidigare inlägg 'Leave them kids alone'.

Fel vägval

Man får väl dessvärre anta att hon omigen svårförklarligt väljer att anta tvångens och den könsbesatta, förvridna feministiska ideologins väg snarare än frihetens och individens liberala? Även om denna debattartikel var en lite parantes?

En idé

Vad sägs, Birgitta Ohlsson - kanske det ibland är bättre att låta individerna bestämma själva, utan tvång? Även i jämställdhetsfrågor som bara berör familjen? Du blev ju själv förbannad när alla pekpinnar och förnuftiga råd om din familjesituation haglade in efter din EU-ministerutnämning? "Det är en fråga för familjen!" - men det gäller inte när det är andra familjers tydligen. Eller jo, ibland av att döma av din egen artikel.

Slutord

Liberalism fungerar inte bara åt ena hållet.
Makten utgår ifrån folket, det är inte de styrande som skall kontrollera folket.
Du arbetar för en äcklig samhällsutveckling där staten arbetar med att tvinga på medborgarna en ideologi och samtidigt övervakar alla. Det är inte förenligt med en liberal livsåskådning. Du borde göra tokorna sällskap i Feministiskt Intiativ och där bland de postkommunistiska galningarna som ser folket som statens egendom. Och allt detta samtidigt som du pratar om liberala värderingar och människovärde - det är bara för äckligt och osmakligt.

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Pelle Billing skriver bra som vanligt.

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, kultur, FRA-lagen, FRA, , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G