Fortsätt till huvudinnehåll

Örnsköldsvik avklarad!

Nja, nog sjutton sög den första deltävlingen rejält?

Bidragen

Direkt till Globen:

Salem Al Fakir: Keep on walking.

Helt ok, väldigt snyggt arr på refrängen, men vevades inte den alldeles för ofta? Glömde någon trycka ur repeat-knappen?

Ola: Unstoppable.

De trettonåriga flickornas favorit gör ingen besviken. Rätt catchy låt, men väl enkel och trist? Knappast en vinnare i Globen, väl?

Andra chansen:

Pain Of Salvation: Road salt.

WTF?? Schlager? Men låten var vacker och känslig. Kan mycket väl tänka mig att lyssna på den igen.

Jessica Andersson: I did it for love.

Kvinnan med de kyliga och elaka ögonen sjunger om kärlek och smärta, men känslan är bara inte där. Trist och lättglömt.

Utslagna:

Jenny Silver: A place to stay.

Vad var det? Techno på lägsta volym och minimalistiskt. Silverhanden såg löjlig ut - tror jag har sett en sådan i någon porrfilm någon gång...

Anders Ekborg: The saviour.

Bombarstiskt, men kräver på tok för många genomlyssningar innan den fastnar - det fungerar inte i schlagersammanhang.

Linda Pritchard: You're making me hot-hot-hot.

Vi hade fått full pott från Turkiet och en handfull öststater. Duktig kicka, men ack så förutsägbart.

Frispråkarn: Singel.

--- Hatar rapp, klarar faanimig inte av det. Bort, bort, bort.

Värdarna?

Flamsigt och okoncentrerat från Christine Meltzer, lightproffsigt från Måns Zelmerlöw och tungt, roligt och stabbigt ifrån Dolph Lundgren. Premiären avklarad, nu blir det bättre i nästa! :o)

Bäst!

Lite mysko att de två bästa uppträdandena under kvällen var ifrån supergruppen Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Alldén som levererade energi och utstrålning så att vi säkert kunde ha stängt ner en reaktor... Samt Dolph Lundgren! Dolph mimade iofs till sin egen sång, men vilket bra nummer! Kul!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Liten update: Har lyssnat igenom bidragen ett par gånger nu i efterhand och den låt som bara blir bättre och bättre är faktiskt fru Silvers! :O
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , , , , AB1234, SvD1, DN1, GP

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n