Fortsätt till huvudinnehåll

Örnsköldsvik avklarad!

Nja, nog sjutton sög den första deltävlingen rejält?

Bidragen

Direkt till Globen:

Salem Al Fakir: Keep on walking.

Helt ok, väldigt snyggt arr på refrängen, men vevades inte den alldeles för ofta? Glömde någon trycka ur repeat-knappen?

Ola: Unstoppable.

De trettonåriga flickornas favorit gör ingen besviken. Rätt catchy låt, men väl enkel och trist? Knappast en vinnare i Globen, väl?

Andra chansen:

Pain Of Salvation: Road salt.

WTF?? Schlager? Men låten var vacker och känslig. Kan mycket väl tänka mig att lyssna på den igen.

Jessica Andersson: I did it for love.

Kvinnan med de kyliga och elaka ögonen sjunger om kärlek och smärta, men känslan är bara inte där. Trist och lättglömt.

Utslagna:

Jenny Silver: A place to stay.

Vad var det? Techno på lägsta volym och minimalistiskt. Silverhanden såg löjlig ut - tror jag har sett en sådan i någon porrfilm någon gång...

Anders Ekborg: The saviour.

Bombarstiskt, men kräver på tok för många genomlyssningar innan den fastnar - det fungerar inte i schlagersammanhang.

Linda Pritchard: You're making me hot-hot-hot.

Vi hade fått full pott från Turkiet och en handfull öststater. Duktig kicka, men ack så förutsägbart.

Frispråkarn: Singel.

--- Hatar rapp, klarar faanimig inte av det. Bort, bort, bort.

Värdarna?

Flamsigt och okoncentrerat från Christine Meltzer, lightproffsigt från Måns Zelmerlöw och tungt, roligt och stabbigt ifrån Dolph Lundgren. Premiären avklarad, nu blir det bättre i nästa! :o)

Bäst!

Lite mysko att de två bästa uppträdandena under kvällen var ifrån supergruppen Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och Sonja Alldén som levererade energi och utstrålning så att vi säkert kunde ha stängt ner en reaktor... Samt Dolph Lundgren! Dolph mimade iofs till sin egen sång, men vilket bra nummer! Kul!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Liten update: Har lyssnat igenom bidragen ett par gånger nu i efterhand och den låt som bara blir bättre och bättre är faktiskt fru Silvers! :O
Läs även andra bloggares åsikter om Schlagerfestival, Eurovisionsschlagern, Kultur, Musik, , , , , , AB1234, SvD1, DN1, GP

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?