Fortsätt till huvudinnehåll

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Och jo, jag har lånat lite inspiration ifrån Monty Python("A tiger in Africa??")...

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI AB12345, SvD1234, DN12345

Kommentarer

 1. Gnäller man ine på växthuseffekten så gnäller man på att det snöar lite mer än vanligt två dagar var tredje år... Huvudsaken är att man har något att gnälla på... (Varför kommer jag plötsligt att tänka på "grannkärringen"?) Man blir ju pigg och rosig i kinderna av att skotta lite snö... :-)

  SvaraRadera
 2. Prata inte om det - jag har varit ute och skottat i 2,5h... Rosig är bara förnamnet!

  Men så är det om man har hybris och därav ett hus med en enorm uppfart... *tänkte fel*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag har grannar som börjat skotta vägen för att de inte "har tid" att vänta på att snöplogen. En av dem ville ringa bonden som skottar här om att han borde prioritera vår gata före alla andra. Inte undra på att det är krig i världen när vi inte klarar att vara insnöade några timmar.

  SvaraRadera
 4. Jo, här hemma är det såååå lugnt och skönt. Problemet kommer när ungarna inser att det inte blir någon tur till affären och melodifestivalsmysinköp... :oS

  Men än så länge så åker de pulka så det står härliga till och jag väntar på en helstekt entrecote (naturkött) marinerad i chipotle och annan chili... :oP

  Ugnsbakade rotsaker o potatis, serverad med en bea. Detta kommer bli en middag att minnas läänge!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Och hur futtig framstår plötsligt inte min planerade pannbiff med lök... :-/

  SvaraRadera
 6. Den var fiiin! Men din panbiff m lök åker in i näst-nästa veckas matsedel! *organiserad*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vilken helvetes jävla äcklig snö jag har hos mig. Den klibbar fast på skyffeln. Skulle skotta mig ut i trädgården på baksidan i eftermiddags och så fort jag drog upp skyffeln ur den där vita skiten hade det klibbat fast ett tjockt lager på den. Det var ju för sjutton omöjligt att skotta då. Denna typ av snö kan väl ändå inte vara godkänd? Den är garanterat inte CE-märkt. Jag blir så förbannad på all billig skitsnö som kommer från Kina.

  SvaraRadera
 8. De satans kommunala inköparna har köpt samma typ av snö här också! Och tung är den också nu - de har inte tänkt på transportkostnaderna överhuvudtaget! Säkerligen blev de fulmutade av den kinesiska kommittén som var här i höstas... Misstänkt billig snö...
  Avgå!


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!