20 feb. 2010

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Och jo, jag har lånat lite inspiration ifrån Monty Python("A tiger in Africa??")...

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI AB12345, SvD1234, DN12345

8 kommentarer:

 1. Gnäller man ine på växthuseffekten så gnäller man på att det snöar lite mer än vanligt två dagar var tredje år... Huvudsaken är att man har något att gnälla på... (Varför kommer jag plötsligt att tänka på "grannkärringen"?) Man blir ju pigg och rosig i kinderna av att skotta lite snö... :-)

  SvaraRadera
 2. Prata inte om det - jag har varit ute och skottat i 2,5h... Rosig är bara förnamnet!

  Men så är det om man har hybris och därav ett hus med en enorm uppfart... *tänkte fel*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag har grannar som börjat skotta vägen för att de inte "har tid" att vänta på att snöplogen. En av dem ville ringa bonden som skottar här om att han borde prioritera vår gata före alla andra. Inte undra på att det är krig i världen när vi inte klarar att vara insnöade några timmar.

  SvaraRadera
 4. Jo, här hemma är det såååå lugnt och skönt. Problemet kommer när ungarna inser att det inte blir någon tur till affären och melodifestivalsmysinköp... :oS

  Men än så länge så åker de pulka så det står härliga till och jag väntar på en helstekt entrecote (naturkött) marinerad i chipotle och annan chili... :oP

  Ugnsbakade rotsaker o potatis, serverad med en bea. Detta kommer bli en middag att minnas läänge!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Och hur futtig framstår plötsligt inte min planerade pannbiff med lök... :-/

  SvaraRadera
 6. Den var fiiin! Men din panbiff m lök åker in i näst-nästa veckas matsedel! *organiserad*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vilken helvetes jävla äcklig snö jag har hos mig. Den klibbar fast på skyffeln. Skulle skotta mig ut i trädgården på baksidan i eftermiddags och så fort jag drog upp skyffeln ur den där vita skiten hade det klibbat fast ett tjockt lager på den. Det var ju för sjutton omöjligt att skotta då. Denna typ av snö kan väl ändå inte vara godkänd? Den är garanterat inte CE-märkt. Jag blir så förbannad på all billig skitsnö som kommer från Kina.

  SvaraRadera
 8. De satans kommunala inköparna har köpt samma typ av snö här också! Och tung är den också nu - de har inte tänkt på transportkostnaderna överhuvudtaget! Säkerligen blev de fulmutade av den kinesiska kommittén som var här i höstas... Misstänkt billig snö...
  Avgå!


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...