Fortsätt till huvudinnehåll

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Och jo, jag har lånat lite inspiration ifrån Monty Python("A tiger in Africa??")...

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI AB12345, SvD1234, DN12345

Kommentarer

 1. Gnäller man ine på växthuseffekten så gnäller man på att det snöar lite mer än vanligt två dagar var tredje år... Huvudsaken är att man har något att gnälla på... (Varför kommer jag plötsligt att tänka på "grannkärringen"?) Man blir ju pigg och rosig i kinderna av att skotta lite snö... :-)

  SvaraRadera
 2. Prata inte om det - jag har varit ute och skottat i 2,5h... Rosig är bara förnamnet!

  Men så är det om man har hybris och därav ett hus med en enorm uppfart... *tänkte fel*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag har grannar som börjat skotta vägen för att de inte "har tid" att vänta på att snöplogen. En av dem ville ringa bonden som skottar här om att han borde prioritera vår gata före alla andra. Inte undra på att det är krig i världen när vi inte klarar att vara insnöade några timmar.

  SvaraRadera
 4. Jo, här hemma är det såååå lugnt och skönt. Problemet kommer när ungarna inser att det inte blir någon tur till affären och melodifestivalsmysinköp... :oS

  Men än så länge så åker de pulka så det står härliga till och jag väntar på en helstekt entrecote (naturkött) marinerad i chipotle och annan chili... :oP

  Ugnsbakade rotsaker o potatis, serverad med en bea. Detta kommer bli en middag att minnas läänge!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Och hur futtig framstår plötsligt inte min planerade pannbiff med lök... :-/

  SvaraRadera
 6. Den var fiiin! Men din panbiff m lök åker in i näst-nästa veckas matsedel! *organiserad*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vilken helvetes jävla äcklig snö jag har hos mig. Den klibbar fast på skyffeln. Skulle skotta mig ut i trädgården på baksidan i eftermiddags och så fort jag drog upp skyffeln ur den där vita skiten hade det klibbat fast ett tjockt lager på den. Det var ju för sjutton omöjligt att skotta då. Denna typ av snö kan väl ändå inte vara godkänd? Den är garanterat inte CE-märkt. Jag blir så förbannad på all billig skitsnö som kommer från Kina.

  SvaraRadera
 8. De satans kommunala inköparna har köpt samma typ av snö här också! Och tung är den också nu - de har inte tänkt på transportkostnaderna överhuvudtaget! Säkerligen blev de fulmutade av den kinesiska kommittén som var här i höstas... Misstänkt billig snö...
  Avgå!


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv