Fortsätt till huvudinnehåll

What?? Snö på vintern??

Lite inspirerat ifrån mitt eget inlägg 'What?? Snö i December?':


Vem har hört på maken?! Det kan ju inte stämma? Snöfall i Sverige??

Snö??

Alltså... Vem blir chockad och överraskad när det kommer snö under vintern? Ibland kommer det ingen snö, ibland kommer det lite snö och ibland kommer det jättemycket snö!

Bilisterna..

Hur kan det komma sig att trafikanterna blir överraskade varje år när snön faller... Skall det vara så förbannat svårt att förstå att man kanske bör köra försiktigt under vinterhalvåret eftersom det plötsligt kan bli halt?? Idioter.

SMHI??

Får de kontanta medel baserat på hur många KLASS 1-varningar de utfärdar? Vintern och snöfall hör dels ihop och del så innebär det att underbemannade snöröjare inte hinner med och det blir vissa smärre störningar - framför allt inne i stan.

Och ni storstadsbor...

Djävla gnällspikar!
Varför är det så svårt att fatta att ni drabbas av störningar i infrastrukturen från och till när det är vinter? Att inte ta in att det faktiskt är en massa snöfall och att det innebär att vissa linjer blir inställda?
Men dubbla kostnaden för biljetten så finns det resurser för vintern också?
Nej?
Ojdå...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Och jo, jag har lånat lite inspiration ifrån Monty Python("A tiger in Africa??")...

Läs även andra bloggares åsikter om väder, klimat, snö, vinter, busväder SMHI AB12345, SvD1234, DN12345

Kommentarer

 1. Gnäller man ine på växthuseffekten så gnäller man på att det snöar lite mer än vanligt två dagar var tredje år... Huvudsaken är att man har något att gnälla på... (Varför kommer jag plötsligt att tänka på "grannkärringen"?) Man blir ju pigg och rosig i kinderna av att skotta lite snö... :-)

  SvaraRadera
 2. Prata inte om det - jag har varit ute och skottat i 2,5h... Rosig är bara förnamnet!

  Men så är det om man har hybris och därav ett hus med en enorm uppfart... *tänkte fel*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag har grannar som börjat skotta vägen för att de inte "har tid" att vänta på att snöplogen. En av dem ville ringa bonden som skottar här om att han borde prioritera vår gata före alla andra. Inte undra på att det är krig i världen när vi inte klarar att vara insnöade några timmar.

  SvaraRadera
 4. Jo, här hemma är det såååå lugnt och skönt. Problemet kommer när ungarna inser att det inte blir någon tur till affären och melodifestivalsmysinköp... :oS

  Men än så länge så åker de pulka så det står härliga till och jag väntar på en helstekt entrecote (naturkött) marinerad i chipotle och annan chili... :oP

  Ugnsbakade rotsaker o potatis, serverad med en bea. Detta kommer bli en middag att minnas läänge!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Och hur futtig framstår plötsligt inte min planerade pannbiff med lök... :-/

  SvaraRadera
 6. Den var fiiin! Men din panbiff m lök åker in i näst-nästa veckas matsedel! *organiserad*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Vilken helvetes jävla äcklig snö jag har hos mig. Den klibbar fast på skyffeln. Skulle skotta mig ut i trädgården på baksidan i eftermiddags och så fort jag drog upp skyffeln ur den där vita skiten hade det klibbat fast ett tjockt lager på den. Det var ju för sjutton omöjligt att skotta då. Denna typ av snö kan väl ändå inte vara godkänd? Den är garanterat inte CE-märkt. Jag blir så förbannad på all billig skitsnö som kommer från Kina.

  SvaraRadera
 8. De satans kommunala inköparna har köpt samma typ av snö här också! Och tung är den också nu - de har inte tänkt på transportkostnaderna överhuvudtaget! Säkerligen blev de fulmutade av den kinesiska kommittén som var här i höstas... Misstänkt billig snö...
  Avgå!


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G