Fortsätt till huvudinnehåll

Hysteri och offer

Tungt beslut för de båda läkarna, inte förvånande, men grymt. Klart är att det är svårt att bevisa statens roll i deras - utom all tvivel - förstörda liv.

Feminismen?

Utan att tveka så tror jag att den huvudlösa feminismen är en stor del utav skulden att det gått så fel. När man nu i efterhand ser tillbaka på bevisläget så kan man inte förstå hur det gick så fel. Allt är helt upp och ner och det är symtomatiskt när en av polisens egna utredare är lite kritisk:

Efterklok

– Jag beklagar djupt att jag blev en del i detta. Deras liv är förstörda, säger Jan Olsson.

I slutet av 1980-talet fick Jan Olsson, då en av rikskrims mest erfarna brottsplatsutredare, i upp-drag att hålla i den kriminaltekniska delen av utredningen. Han beskriver den utredning han fick ta över som svårt misskött.

– Båda de omständigheter som gjorde att de här männen först hamnade i utredningen visade sig vara fel. Ändå blev de kvar.

Han syftar på att obducentens tidigare fru hittades strypt med en snara och att allmänläkaren anmäldes av sin förra hustru för sexuella övergrepp på sin dotter. Båda misstankarna utreddes och kunde läggas åt sidan.

– Det vi hittade ledde snarare bort från de här männen. ”De är så förslagna att de lägger ut villospår. De försöker lura oss.” Man sade så inom utredningen.

(Källa.)

Skit

Juridiskt betyder det nog inte ett skit, men rent moraliskt så får kanske de båda läkarna lite ytterligare energi för att gå vidare.

Och vidare måste de!

Detta är ett solkart fall där tyvärr fumlet, okunnigheten, fusket och det allmänna hysteriska tonläget gjorde att deras liv förstördes. Inte lätt att peka ut några enskilda punkter som var avgörande då?

Feminismen?

Jo, da Costa blev någon typ av feministisk galjonsfigur, ett offer för den manliga sammansvärjningen. Men mest skyldiga var verktygen för denna manliga sammansvärjning - läkarna! Och när den osmakliga soppan kryddades med nekrofili, klasskamp, pedofili och en hysterisk mamma i en vårdnadstvist som tolkat sin fyra åriga dotter om händelser två och ett halvt år efteråt, så gick media bärsärkagång!

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , DN12, SvD123456789, AB

Kommentarer

 1. Du har helt rätt!

  Hundratals människor sitter och har suttit fängslade i Sverige oskyldigt dömda för de mest hemska brott man kan tänka sig (bl a våldtäkt). I något enstaka fall har en person lyckats bevisa i efterhand att han var helt oskyldig!

  Domstolarna resonerade så här: "ingen kvinna ljuger om våldtäkt".

  Med den falska logiken (jag känner flera tjejer som ljugit om just det) dömde man utan teknisk bevisning.

  Men man drog också slutsatsen att om mannen inte erkänner så känner han ingen ånger... (detta härmades faktiskt från USA). Jag trodde inte mina öron när jag hörde detta på radionyheterna i slutet av 80-talet!

  Uppdrag granskning har gjort ett riktigt bra och skämmande reportage om detta.

  Han intervjuades tillsammans med den feministiska åklagaren som förstörde hans liv. Hon visade verkligen hur iskallt hennes hjärta är! Hon hade medvetet undanhållit viktiga fakta som skulle ha varit till den åtalades fördel (bevisat i programmet). Hon gjorde många fel i syfte att sätta dit denna man.

  Radikalfeminismen har verkligen förstört utvecklingen mot ett jämlikt samhälle. Och urholkat förtroendet för Sveriges rättsväsende.

  SvaraRadera
 2. Feminismen i allmänhet och radikalfeminismen i synnerhet är dels galen och dels helt ovidkommande vad gäller jämställdhet och rättvisa i samhället.

  Tyvärr så har tankegångarna infiltrerat sig in både i riksdagen, skolväsendet som i rättssalarna - men vi får fortsätta att upplysa om galenskaperna så kanske det väcks en tanke hos Svensson till slut?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hej Zac!

  Det här aktuella fallet tycker jag att det är svårt att uttala sig om. Däremot kan jag intyga att pojkar i vår svenska skola har det väldigt svårt. Jag har själv varit lärare (utbildad i alla mina ämnen och med lärarhögskola vill jag tillägga)och har sett hur feminismen har infiltrerat vårt undervisningsväsende. Nu är jag pensionär och behöver inte var PK längre. Det är trist att det är så här. Jag tror också att mycket av skiten kommer från USA.

  SvaraRadera
 4. Tack för att du tar upp kampen mot dumheten!

  Kan inte låta bli att skriva lite till... :-)

  Du nämnde skolans problem, med "genus-utbildning" och annat hemskt; jag får rysningar när jag tänker på det!

  Kommer själv ihåg hur jävligt det kunde vara redan på tidiga 80-talet då jag gick skola.

  Det värsta var när vi hade sexualupplysning på biologin och en feministisk toka stod där framme och definierade "vad sex är" och "inte är". Ungefär som Aftonbladet och Expressen gör i dag.

  I nästan 10 år efter det gick jag och trodde att jag var knäpp i huvudet för att jag inte alls tände på "rätt sorts sex", utan var intresserad av "fel sorts sex", "ful sex", "hemsk sex" och allt vad hon kallade det. Jag fick mycket dåligt samvete av det och skämdes över mig själv väldigt väldigt mycket.

  Efter 10 förstörda år insåg jag att det var feminist-tokan som hade fel i huvudet och inte jag!!! Jag hatar henne av hela min själ i dag! Om jag hade hennes namn och adress...

  SvaraRadera
 5. Jo, de är sällsynt sexfientliga också - men hur skall man annars kunna leva med sin inställning att äktenskap är legaliserad prostitution och att det är könsförräderi (för en kvinna) att ligga med en man? Gudars...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. @Con vista al mundo hispanohablante: Tyvärr var de kloka, feministerna som slog sin i på skolorna. Uppsala verkar helt förvridet, ett tillfälligt stopp i maskin med att införa genuscert, men jag fruktar att de kommer att fortsätta... :o\


  //Zac, som tycker du har ett vackert alias! :o)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n