Fortsätt till huvudinnehåll

Äckligt med kyckling!

Jag säger som Tommy Hammar:
Djurens industrialisering har en naturlig gräns och när den överskrids uppstår detta systematiska djurplågeri som då och då avslöjas i svinfabriker och kycklinghangarer.
..
Inga djur är så odjuriskt hårt rationaliserade som hönsen, och inget djurplågeri sker så anonymt. Men ändå sätter vi i oss växande mängder billigt kycklingkött och väljer hellre att blunda för hemskheterna.

..om en peruansk familj slaktar och tillagar en hamster blir det larm i Aftonbladet och SVT stoppar inslaget som skulle ha sänds i programmet "Landet Brunsås". Redaktör Lotta Lundgren skrev på Expressens debattsida 11 februari att reaktionen är ett exempel på det gap som uppstått mellan matproducenter och matätare. Vi är "saligt befriade från all kontakt med dem som producerar maten vi själva ska äta."
Om någon äter upp ett lyckligt marsvin blir vi djupt chockade, men i nästa minut kan vi sätta i oss en kycklingklubba från ett svårt plågat djur utan att ens reflektera över att det är ett djur vi äter.

Peka med plånboken! Köp kvalité där ni blir försäkrade om att djuren hållts etiskt och djurmässigt rätt. Som lök på laxen så får ni ett bättre och nyttigare kött också! Se till att märk köttet så vi kan välja - och väljer - rätt!

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB12

Kommentarer

 1. Om märkningen vore tydligare är jag övertygad om att många fler skulle välja kött från glada grisar, gräsätande nötkreatur och riktigt fria höns. Märkningen idag är bristfällig som bäst. Hur många vet tex. att det så trevligt benämnda "ägg från frigående höns" egentligen betyder att 9 hönor får trängas på en kvadratmeter. Att 9 höns på en kvadratmeter dessutom anses som bra djurhållning visar dessutom på hur snevriden och manipulerad mångas syn är på vad som verkligen är "humant".

  Man kanske skulle börja säga "djuriskt" istället för "humant" för sådant som verkligen följer naturen och det som är rätt för individen, både människa som djur. Nu skall jag i vilket fall som helst njuta något så djuriskt över min rykande kopp kaffe.

  SvaraRadera
 2. Skall faktiskt tillreda kyckling från en eko-gård alldeles nu... :o)

  Och det behövs kunskap och insikt i dessa frågor.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!