Fortsätt till huvudinnehåll

Äckligt med kyckling!

Jag säger som Tommy Hammar:
Djurens industrialisering har en naturlig gräns och när den överskrids uppstår detta systematiska djurplågeri som då och då avslöjas i svinfabriker och kycklinghangarer.
..
Inga djur är så odjuriskt hårt rationaliserade som hönsen, och inget djurplågeri sker så anonymt. Men ändå sätter vi i oss växande mängder billigt kycklingkött och väljer hellre att blunda för hemskheterna.

..om en peruansk familj slaktar och tillagar en hamster blir det larm i Aftonbladet och SVT stoppar inslaget som skulle ha sänds i programmet "Landet Brunsås". Redaktör Lotta Lundgren skrev på Expressens debattsida 11 februari att reaktionen är ett exempel på det gap som uppstått mellan matproducenter och matätare. Vi är "saligt befriade från all kontakt med dem som producerar maten vi själva ska äta."
Om någon äter upp ett lyckligt marsvin blir vi djupt chockade, men i nästa minut kan vi sätta i oss en kycklingklubba från ett svårt plågat djur utan att ens reflektera över att det är ett djur vi äter.

Peka med plånboken! Köp kvalité där ni blir försäkrade om att djuren hållts etiskt och djurmässigt rätt. Som lök på laxen så får ni ett bättre och nyttigare kött också! Se till att märk köttet så vi kan välja - och väljer - rätt!

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB12

Kommentarer

 1. Om märkningen vore tydligare är jag övertygad om att många fler skulle välja kött från glada grisar, gräsätande nötkreatur och riktigt fria höns. Märkningen idag är bristfällig som bäst. Hur många vet tex. att det så trevligt benämnda "ägg från frigående höns" egentligen betyder att 9 hönor får trängas på en kvadratmeter. Att 9 höns på en kvadratmeter dessutom anses som bra djurhållning visar dessutom på hur snevriden och manipulerad mångas syn är på vad som verkligen är "humant".

  Man kanske skulle börja säga "djuriskt" istället för "humant" för sådant som verkligen följer naturen och det som är rätt för individen, både människa som djur. Nu skall jag i vilket fall som helst njuta något så djuriskt över min rykande kopp kaffe.

  SvaraRadera
 2. Skall faktiskt tillreda kyckling från en eko-gård alldeles nu... :o)

  Och det behövs kunskap och insikt i dessa frågor.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England