Fortsätt till huvudinnehåll

Jag skäms!


Jag brukar, driven av dåligt samvete över att ha det så bra, stoppa ner lite växelpengar i Röda Korsets insamlingar när jag är på stan. Men hemskt nog så får jag nog se mig om efter annat - nu får det baske mig vara nog!

Dålig eftersmak?

Här på Hooks herrgård hade Röda korsets ledning en kickoff tillsammans med de anställda.

Notan för trerättersmiddag, hotellrum och badtunnor slutade på 157 029 kronor.


Det är ganska mycket humanistisk insats man får till för några hundratusen kronor.
Hoppas verkligen att eftersmaken efter de trerätters middag och aktiviteter är besk!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Kan rekommendera Hoks Herrgård i alla andra sammanhang förresten. Grym service och vilket läge!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , DN12, SvD1, AB12345

Kommentarer

 1. Trist att vara anställd på ett ställe där man som anställd är en parasit på de bättre behövande. Min lön borde gå till medicin i stället. Usch vad dålig människa jag är som tar ut lön och tror att jag kan få träffa mina medarbetare på en kickoff en gång om året. För sådant behöver man inte göra när skatt och allmosor ska fördelas.

  Hur tänker ni egentligen? Tror ni att fler får bidrag om jag säger upp mig?

  SvaraRadera
 2. Inte en aning, men jag undrar just hur Röda Korset sköts när i stort sett allt som samlas in går till löner och administrativa kostnader?

  För mig som iblandgivare är det självklart att i nuläget när Röda Korset tappat allt mitt förtroende leta efter mer effektiva och etiskt hållbara organisationer. Exempelvis Läkare utan gränser.

  Men jag ser helst att mina gåvopengar går till organisationer som brinner för uppgiften och där man drivs mer i linje av vad jag anser att en biståndsorganisation bör drivas.

  Men upp med hakan - minnet är kort - ingen tycks minnas Stadsmission och deras lägenhets- och löneaffärer idag! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Stort sett allt som samlas in? Då har de inget 90-nummer längre antar jag...

  SvaraRadera
 4. Nja, visst har de ett 90-nummer fortfarande. Den är avhängig på en massa saker - men inte på t ex att man bränner lika mycket pengar på administration och löner som man får in. Sedan handlar det om statliga bidrag, avkastning etc.

  Men det är något fel när man ser styrelseordförandejobbet i RK som skall konkurrera med den fria marknaden om lönerna. Att man är helt blind för att människor blir upprörda över att man bränner massa pengar på interna fester räcker för att förtroendet knappt bottnar.

  Känn er blåsta ni tanter och farbröder utanför ICA... Svek.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag tror du har fel. En organisation av RK:s storlek drivs inte utan anställda personer. Anställda personer får inte förväntas jobba idellt i (eller ge pengar till) den organisation den är anställd i. Vill man ha anställda personer får man betala vad det kostar i löner och löneförmåner.

  RK har inte frikort bara för att de är en välgörenhetsorganisation. Det är naivt att tro det. De måste ta hand om sina anställda på samma sätt som vilket annat företag som helst för att fungera.

  SvaraRadera
 6. Expressen skriver bra och balanserat idag på ledarplats:

  "Varför just Röda Korset nödvändigtvis måste ha en heltidsarvoderad ordförande är och förblir oklart. Borde inte en ideell folkrörelse ledas av en ideellt arbetande person, och som inte nödvändigtvis måste lägga heltid (eller mer) på uppdraget?

  Borde inte Röda korset ha förstått uppdragets självklara karaktär: att ordföranden även är en förebild och PR-ambassadör?
  Jovisst. Den enklaste och bästa lösningen är förstås att betona ordförandejobbets karaktär av hedersuppdrag och utan en krona i ersättning.
  Sverige kan omöjligen lida brist på högt kvalificerade personer som vill leda och företräda en organisation som Röda korset. Låt därför Bengt Westerberg eller någon annan jobba gratis. Exakt som tiotusentals andra av dagens beundransvärda frivilligarbetare gör; alla dessa Röda korsets vardagshjältar."


  Tilläggas bör kanske att granskningar har ifrågasatt ersättningsnivåerna i åratal.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p