16 feb. 2010

Jag skäms!


Jag brukar, driven av dåligt samvete över att ha det så bra, stoppa ner lite växelpengar i Röda Korsets insamlingar när jag är på stan. Men hemskt nog så får jag nog se mig om efter annat - nu får det baske mig vara nog!

Dålig eftersmak?

Här på Hooks herrgård hade Röda korsets ledning en kickoff tillsammans med de anställda.

Notan för trerättersmiddag, hotellrum och badtunnor slutade på 157 029 kronor.


Det är ganska mycket humanistisk insats man får till för några hundratusen kronor.
Hoppas verkligen att eftersmaken efter de trerätters middag och aktiviteter är besk!

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Kan rekommendera Hoks Herrgård i alla andra sammanhang förresten. Grym service och vilket läge!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , DN12, SvD1, AB12345

6 kommentarer:

 1. Trist att vara anställd på ett ställe där man som anställd är en parasit på de bättre behövande. Min lön borde gå till medicin i stället. Usch vad dålig människa jag är som tar ut lön och tror att jag kan få träffa mina medarbetare på en kickoff en gång om året. För sådant behöver man inte göra när skatt och allmosor ska fördelas.

  Hur tänker ni egentligen? Tror ni att fler får bidrag om jag säger upp mig?

  SvaraRadera
 2. Inte en aning, men jag undrar just hur Röda Korset sköts när i stort sett allt som samlas in går till löner och administrativa kostnader?

  För mig som iblandgivare är det självklart att i nuläget när Röda Korset tappat allt mitt förtroende leta efter mer effektiva och etiskt hållbara organisationer. Exempelvis Läkare utan gränser.

  Men jag ser helst att mina gåvopengar går till organisationer som brinner för uppgiften och där man drivs mer i linje av vad jag anser att en biståndsorganisation bör drivas.

  Men upp med hakan - minnet är kort - ingen tycks minnas Stadsmission och deras lägenhets- och löneaffärer idag! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Stort sett allt som samlas in? Då har de inget 90-nummer längre antar jag...

  SvaraRadera
 4. Nja, visst har de ett 90-nummer fortfarande. Den är avhängig på en massa saker - men inte på t ex att man bränner lika mycket pengar på administration och löner som man får in. Sedan handlar det om statliga bidrag, avkastning etc.

  Men det är något fel när man ser styrelseordförandejobbet i RK som skall konkurrera med den fria marknaden om lönerna. Att man är helt blind för att människor blir upprörda över att man bränner massa pengar på interna fester räcker för att förtroendet knappt bottnar.

  Känn er blåsta ni tanter och farbröder utanför ICA... Svek.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag tror du har fel. En organisation av RK:s storlek drivs inte utan anställda personer. Anställda personer får inte förväntas jobba idellt i (eller ge pengar till) den organisation den är anställd i. Vill man ha anställda personer får man betala vad det kostar i löner och löneförmåner.

  RK har inte frikort bara för att de är en välgörenhetsorganisation. Det är naivt att tro det. De måste ta hand om sina anställda på samma sätt som vilket annat företag som helst för att fungera.

  SvaraRadera
 6. Expressen skriver bra och balanserat idag på ledarplats:

  "Varför just Röda Korset nödvändigtvis måste ha en heltidsarvoderad ordförande är och förblir oklart. Borde inte en ideell folkrörelse ledas av en ideellt arbetande person, och som inte nödvändigtvis måste lägga heltid (eller mer) på uppdraget?

  Borde inte Röda korset ha förstått uppdragets självklara karaktär: att ordföranden även är en förebild och PR-ambassadör?
  Jovisst. Den enklaste och bästa lösningen är förstås att betona ordförandejobbets karaktär av hedersuppdrag och utan en krona i ersättning.
  Sverige kan omöjligen lida brist på högt kvalificerade personer som vill leda och företräda en organisation som Röda korset. Låt därför Bengt Westerberg eller någon annan jobba gratis. Exakt som tiotusentals andra av dagens beundransvärda frivilligarbetare gör; alla dessa Röda korsets vardagshjältar."


  Tilläggas bör kanske att granskningar har ifrågasatt ersättningsnivåerna i åratal.


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...