Fortsätt till huvudinnehåll

Vinkla fakta...

Det är mängder med beslut och praktiskt politik som jag inte är nöjd med under Alliansens regeringsperiod. Och då tänker jag inte ens på deras förakt för människors privatliv genom lagstiftning som FRA, IPRED och Teledatalagringen. Men AB bör nog hålla igen lite och ta sig en funderare hur de oavbrutet tiden vinklar sina ledare. Det är knappast någon nyhet för någon, men nu börjar de gå över en etisk, journalistisk gräns tycker jag;

"Sjuka betalar experiment"

Jo, de gör stor sak av att många fått lägre ersättning, vilket är sååå enkelt att kontrollera - du går helt enkelt och kollar på Försäkringskassans hemsida:

I januari betalade Försäkringskassan ut aktivitetsstöd till ca 11 500 personer som hade slut på dagar i sjukförsäkringen. De hade tidigare haft förlängd sjukpenning eller tidsbegränsad sjukersättning.

Denna första utbetalning av aktivitetsstöd är ofta preliminär, främst på grund av att de underlag som krävs (bland annat från a-kassan) för att fastställa den slutliga ersättningen för den enskilde individen inte är klara. Då görs en utbetalning på så kallad lägsta nivå, 223 kronor per dag. När alla handlingar finns i ärendet fastställs den slutliga ersättningen och tilläggsutbetalning görs. Därför går det idag inte att dra slutsatser kring ersättningsnivåernas ökning eller minskning, utan uppgifterna avser endast vad som har betalats ut i januari.

Uppgifter för januari visar att ca 3200 personer fick mer eller samma summa som tidigare utbetalning från sjukförsäkringen. Ca 8 300 personer fick mindre ersättning.

Hur svårt är det?

Fast AB har uppenbarligen trätt över en gräns, emedan Expressen, DN och SvD alla är förhållandevis varliga med fakta och också kritiserar Alliansen när det finns fog så går AB på nock oavbrutet. Det spelar ingen roll hur lågt man debatterar, eller hur vinklat. Uselt! Och (ot-)roligt nog så är de mer balanserade på nyhetsplats...

Sanna Rayman:

Mer troligt är det att preliminära siffror från den första månaden inte är tillräckliga som underlag för svekrubriker.
(Källa.)

Kassa Försäkringskassan...

Däremot har FK sina egna problem med trovärdigheten och om hälften stämmer som jag hört av anställda och f d anställda där så är det mycket, mycket illa. Men till syvende och sist så måste vi ta en del ansvar själva.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  AB1, SvD, DN

Kommentarer

  1. Efter 6 års sjukskrivning så var det för mig en behövlig motivation med de hårdare reglerna. Med det vill jag säga att i just MITT fall fungerar det bra. Man måste dock se till individen vad som fungerar. Det här systemet fungerar inte för alla och det förra fungerade inte heller. Med min och många vänners erfarenhet av sjukskrivning, (IT utbrändhet) så kan jag med stor säkerhet säga att en blandning av de två blockens idéer skulle fungera bäst. Det viktigaste är att man ser till INDIVIDEN. IBLAND är det bra med större krav och IBLAND finns det inget alternativ utom full sjukskrivning/förtidspension i flera månader eller till och med år. Detta är något som man som "utbränd" har svårt att bedöma själv. Därför behövs det omprövning och arbetsträning med jämna mellanrum. Detta har inte så mycket med ersättning att göra. Men jag ville ändå dela med mig av mina tankar angående FK/AF med mera. Jag har själv haft turen att ha fantastiska handläggare på både FK och AF. De har genom sitt engagemang hjälpt mig att bryta en annars till synes rak väg mot förtidspension.
    //KK

    SvaraRadera
  2. Riktigt roligt att höra ifrån någon som är på rätt väg. Givetvis är det inte svartvitt, min poäng är att vi har prövat de rödas variant i åratal och det har bara gett kolsvart statistik. Låt oss ge chansen för Alliansen att genomföra sin vision. F ö så är det dessvärre bara Alliansen som har en vision, en plan för framtiden. Visst kan det slå fel, men bara resignera och säga att man vill tillbaka är knappast vettigt. Dessutom är det vettigt med arbetslinje som huvuddrag, ökat bidrag och hitte-på-jobb är knappast melodin.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv