Fortsätt till huvudinnehåll

Varför inte våldtäkt?

Den 18-åriga flickan tvingades till både samlag och oralsex av en uniformerad väktare – i ett tält på Sergels torg. Chockad och rädd gjorde det hon blev tillsagd.
..
Väktaren stod åtalad för våldtäkt men fälls endast för grovt sexuellt tvång. Enligt domen använde han bara våld i början.

???

Nu har jag inte sett hela åtalet eller domslutet, men nog sjutton låter det som om det borde ha varit våldtäkt i alla fall?

Gammalmodig

.."använde bara våld i början" - då räcker det gott och väl för att jag tycker att resten också är våldtäkt.
Själv är jag gammalmodig och anser tvärtemot den feministiska ordningen att det måste vara våld eller hot om våld för att kvala in som våldtäkt - här är det väl oavsett vilket solklart?

Mer om...



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , AB, Metro, SvD, DN

Kommentarer

  1. Det undrar jag också, jag hoppas flickan orkar ta ärendet vidare till Hovrätten. Allt tyder på att det rört sig om en solklar våldtäkt av den somaliske våldtäktsmannen.

    SvaraRadera
  2. Har ingen aning om vad det är för nationalitet på den fällda f d väktaren. Men då han jobbar i ett vaktbolag så torde väl han snarast vara svensk?


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Gott att se att du skriver än.

    Jag är väl lite av en periodare i jämställdhetsfrågor. Radikalfeminismen har en förmåga att göra mig deprimerad och tappa tron på människan, så för mitt eget bästa håller jag mig undan. Livet är till för att levas och avnjutas, inte ältas och förbittras. :)

    Men så dras man in igen när någon sexistisk feminist (den här gången winberg) gör något utspel. Nåja, jag beundrar din uthållighet här på bloggen, fortsätt skriv! :9

    SvaraRadera
  4. Tack Bj0rnborg! Jag har flera gånger tidigare imponerats av din formuleringsförmåga och logiska skarpsinne. Själv kan jag bara kontra med energi och uthållighet! ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Det intressanta är väl vad förövaren får/fick för påföljd, inte hur brottet rubriceras. Kan ni med säkerhet säga att förövaren fick en lindrigare påföljd för grovt sexuellt tvång än för våldtäkt? Grovt sexuellt tvång ger minst 6 månaders fängelse och som mest 6 år. Påföljden för våldtäkt är mellan 2 och 6 års fängelse så påföljden i detta fall kan mycket väl vara samma som vid våldtäkt. Vi vet bara det som media bajsat ur sig. Jag tror och hoppas att rättsväsendet har mer kunskap om fallet än de som läser Aftonblaskans och Sexpressens rubriker, och därmed kan göra en mer korrekt bedömning än pöbeln.

    Personligen tycker jag att man kan förvisa alla sådana här sexgalningar till en isolerad del uppe i Norrland. Där kan de roa sig med att våldta varandra.

    SvaraRadera
  6. Ett års fängelse är ett ganska hårt straff, men jag tycker fortfarande att det handlar om våldtäkt.

    Däremot så är jag mer för att göra om Visingsö eller möjligen fårö till "sexuella reservat" - vi sparar transoprtkostnader och miljö på det sättet... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  7. vad skulle ni kommentera om detta då: Kvinna blev våldtagen av en 59-årig krögare,dömdes till 2,5 års fängelse! Kvinnan åt middag med gärningsmannen efter att hon blivit våldtagen,inga dna bevis,inget samlag genomfördes,enda beviset var nån svullnad på munnen av kyss eller liknade..offret hade möjlighet att lämna platsen,men valde att låsa in sig på en toalett och ringa en vän att hämta henne, gärningsmannen hade dessutom somnat,kunde hon inte då ha lämnat platsen och larmat?kräver nu 100 000 i skadestånd på vilka grunder?? Äter man middag efter att ha blivit våldtagen med gärningsmannen??

    SvaraRadera
  8. Det låter helt sjukt. Du har ingen länk till domslut eller liknande?

    Påminner lite om Billy Butt om jag inte missminner mig - där en tjej efter "våldtäkten" tog med sig en kompis för att presentera för Butt någon månad efteråt, och en annan stannade och drack te efter sin "våldtäkt".


    //Zac

    SvaraRadera
  9. Tack Bj0rnborg! Jag har flera gånger tidigare imponerats av din formuleringsförmåga och logiska skarpsinne. Själv kan jag bara kontra med energi och uthållighet! ;o)


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England