Fortsätt till huvudinnehåll

Finfint kött!

Korna står i tysta flockar i snön, samlade runt de ensilerade gräsbalarna, kastar förströdda blickar efter mig när jag åker förbi. Kan man äta sådana kor med gott samvete?
(Källa.)

Japp! Utomhusgående, d v s att låta boskapen gå ute året om är något som växer snabbt. Det kräver en annorlunda djurhållning och syn på djurhållning - men absolut inte sämre!

Gräskött

Själv skall jag snart investera i en låda med gräskött. Jag tänker inte vika ut mig om det nu utan återkommer när köpet (också av frysbox) är klart - och köttet provsmakat! :o)

Ägg

Själv köper jag ägg av bonden nästgårds. Höns som jag kan titta på och bedöma hur de mår och sköts. Att äggen smakar underbart och har knallgul gula är bara bonus! ;o)
Höns är för övrigt riktigt roliga djur, har funderat på att skaffa mig ett par, men tyvärr känns det som om det blir lite för mycket omak kring vinterhållningen... :o(

Länkar

Tänkte sätta ihop en lista med gräsbeteskött, men såg att Kostdoktorn redan har en, så använd er av den.

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: