15 feb. 2010

Finfint kött!

Korna står i tysta flockar i snön, samlade runt de ensilerade gräsbalarna, kastar förströdda blickar efter mig när jag åker förbi. Kan man äta sådana kor med gott samvete?
(Källa.)

Japp! Utomhusgående, d v s att låta boskapen gå ute året om är något som växer snabbt. Det kräver en annorlunda djurhållning och syn på djurhållning - men absolut inte sämre!

Gräskött

Själv skall jag snart investera i en låda med gräskött. Jag tänker inte vika ut mig om det nu utan återkommer när köpet (också av frysbox) är klart - och köttet provsmakat! :o)

Ägg

Själv köper jag ägg av bonden nästgårds. Höns som jag kan titta på och bedöma hur de mår och sköts. Att äggen smakar underbart och har knallgul gula är bara bonus! ;o)
Höns är för övrigt riktigt roliga djur, har funderat på att skaffa mig ett par, men tyvärr känns det som om det blir lite för mycket omak kring vinterhållningen... :o(

Länkar

Tänkte sätta ihop en lista med gräsbeteskött, men såg att Kostdoktorn redan har en, så använd er av den.

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...