Fortsätt till huvudinnehåll

Finfint kött!

Korna står i tysta flockar i snön, samlade runt de ensilerade gräsbalarna, kastar förströdda blickar efter mig när jag åker förbi. Kan man äta sådana kor med gott samvete?
(Källa.)

Japp! Utomhusgående, d v s att låta boskapen gå ute året om är något som växer snabbt. Det kräver en annorlunda djurhållning och syn på djurhållning - men absolut inte sämre!

Gräskött

Själv skall jag snart investera i en låda med gräskött. Jag tänker inte vika ut mig om det nu utan återkommer när köpet (också av frysbox) är klart - och köttet provsmakat! :o)

Ägg

Själv köper jag ägg av bonden nästgårds. Höns som jag kan titta på och bedöma hur de mår och sköts. Att äggen smakar underbart och har knallgul gula är bara bonus! ;o)
Höns är för övrigt riktigt roliga djur, har funderat på att skaffa mig ett par, men tyvärr känns det som om det blir lite för mycket omak kring vinterhållningen... :o(

Länkar

Tänkte sätta ihop en lista med gräsbeteskött, men såg att Kostdoktorn redan har en, så använd er av den.

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings