Fortsätt till huvudinnehåll

Trojansk häst var det...

En Trojansk häst är bara en Trojansk häst så länge som det inneliggande inte syns.

Upplysning

Därför uppmanar jag alla som läser detta att också skriva på sina bloggar och upplysa bloggläsarna om sakers tillstånd.

Vad pratar du om??

F'låt. Jag pratar om Per Strömbäck och hans debattartikel "Samhället behövs på nätet". En ganska insmilande artikel om man inte visste om att hans hjärtebarn - Netopia  - har föräldrarna Dataspelsbranschen, Film&TV-Producenterna, Filmfolket, Svenska Förläggareföreningen, Svenska Musikförläggareföreningen, Sveriges Videodistributörers Förening och IFPI i Sverige.

Ojdå

Jag kopierar in och ändrar en liten tidigare passage:

Schwooooooschhh!- Vad sjutton var det?
- Det var trovärdigheten hos Per Strömbäck som for förbi honom.
- Oj, då. Går det inte att få tillbaka den?
- Nej, ledsen. Det är kört.
- Shit.

Sammanfattning av påtryckargänget bakom Netopia

Också från Troberg:
"Nämen! Titta! Det är ju precis det där fåtalet aktörer som både försöker styra utvecklingen OCH hindra nätet från att nå dess fulla potential."

Sammanfattning av detta inlägg

Låt oss alla peka ut Netopia för vad det egentligen är - en skenbar fasad som bara nödtorftigt döljer att det är den obehagliga upphovsrättsmaffian bakom.
Ni vet, de där som genom påtryckarmedel och lögner sett till att skaffa sig rättigheter som inte polisväsendet har och som ser till att det görs polisingripanden på mycket lösa grunder...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: