Fortsätt till huvudinnehåll

Trojansk häst var det...

En Trojansk häst är bara en Trojansk häst så länge som det inneliggande inte syns.

Upplysning

Därför uppmanar jag alla som läser detta att också skriva på sina bloggar och upplysa bloggläsarna om sakers tillstånd.

Vad pratar du om??

F'låt. Jag pratar om Per Strömbäck och hans debattartikel "Samhället behövs på nätet". En ganska insmilande artikel om man inte visste om att hans hjärtebarn - Netopia  - har föräldrarna Dataspelsbranschen, Film&TV-Producenterna, Filmfolket, Svenska Förläggareföreningen, Svenska Musikförläggareföreningen, Sveriges Videodistributörers Förening och IFPI i Sverige.

Ojdå

Jag kopierar in och ändrar en liten tidigare passage:

Schwooooooschhh!- Vad sjutton var det?
- Det var trovärdigheten hos Per Strömbäck som for förbi honom.
- Oj, då. Går det inte att få tillbaka den?
- Nej, ledsen. Det är kört.
- Shit.

Sammanfattning av påtryckargänget bakom Netopia

Också från Troberg:
"Nämen! Titta! Det är ju precis det där fåtalet aktörer som både försöker styra utvecklingen OCH hindra nätet från att nå dess fulla potential."

Sammanfattning av detta inlägg

Låt oss alla peka ut Netopia för vad det egentligen är - en skenbar fasad som bara nödtorftigt döljer att det är den obehagliga upphovsrättsmaffian bakom.
Ni vet, de där som genom påtryckarmedel och lögner sett till att skaffa sig rättigheter som inte polisväsendet har och som ser till att det görs polisingripanden på mycket lösa grunder...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!