Fortsätt till huvudinnehåll

Trojansk häst var det...

En Trojansk häst är bara en Trojansk häst så länge som det inneliggande inte syns.

Upplysning

Därför uppmanar jag alla som läser detta att också skriva på sina bloggar och upplysa bloggläsarna om sakers tillstånd.

Vad pratar du om??

F'låt. Jag pratar om Per Strömbäck och hans debattartikel "Samhället behövs på nätet". En ganska insmilande artikel om man inte visste om att hans hjärtebarn - Netopia  - har föräldrarna Dataspelsbranschen, Film&TV-Producenterna, Filmfolket, Svenska Förläggareföreningen, Svenska Musikförläggareföreningen, Sveriges Videodistributörers Förening och IFPI i Sverige.

Ojdå

Jag kopierar in och ändrar en liten tidigare passage:

Schwooooooschhh!- Vad sjutton var det?
- Det var trovärdigheten hos Per Strömbäck som for förbi honom.
- Oj, då. Går det inte att få tillbaka den?
- Nej, ledsen. Det är kört.
- Shit.

Sammanfattning av påtryckargänget bakom Netopia

Också från Troberg:
"Nämen! Titta! Det är ju precis det där fåtalet aktörer som både försöker styra utvecklingen OCH hindra nätet från att nå dess fulla potential."

Sammanfattning av detta inlägg

Låt oss alla peka ut Netopia för vad det egentligen är - en skenbar fasad som bara nödtorftigt döljer att det är den obehagliga upphovsrättsmaffian bakom.
Ni vet, de där som genom påtryckarmedel och lögner sett till att skaffa sig rättigheter som inte polisväsendet har och som ser till att det görs polisingripanden på mycket lösa grunder...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n