Fortsätt till huvudinnehåll

Pigdebattens vara eller icke vara

Idag skriver han om socialdemokratins helomvändning - nästan - i pigdebatten. I denna fråga anser jag nog att Alliansen fullständigt krossat vänsterns ihåliga och dåliga argument, men Skytte är inte bara en dålig förlorare, han är ju också en "dålig vinnare"...

Men!

I denna artikel så är han dock rätt ute:

De välbeställda socialdemokratiska tribunerna trodde säkert att de var smarta när de myntade begreppet ”pigdebatt” och ”pigavdrag”. Det gick hem i de röda salongerna.

Men det slog tillbaka. Det avslöjade en nedlåtande attityd till människor med vissa mindre ”fina” jobb.

..

Men S-ledningens motstånd fortsatte. År efter år. Opåverkat av verkligheten. Ända till den punkt där deras politik nådde det absurda.

..

2009 förenklade regeringen skatteavdraget, efterfrågan ökade, och plötsligt hade nästan 12000 personer fått jobb inom hemservice. Mitt under brinnande lågkonjunktur.

Det är en bra arbetsmarknadsinsats!

Det är svårt att komma ifrån 7 600 heltidsjobb (med stor andel kvinnor) - och det har kostat tillsammans med ROT-avdraget, som också genererat en massa jobb utöver dessa, ungefär 3,5 miljarder per år. Sätt detta i perspektiv till att lägga ut 5-10 miljarder för att rädda SAAB och kanske 3-3.500 jobb som vänstern ville. Jag tycker nog inte att de röd-gröna har någon som helst trovärdighet i arbetspolitiken längre.

Inget motstånd mot ROT-avdraget?

Vad gäller jämförelsen med ett ROT-avdrag då? Skapar arbeten, minskar svartjobben och subventioneras av skattemedel, samt inte minst så är det i huvudsak medelklass som nyttjar den? Detta lär väl svida och man kan höra slagorden "Det är bara de rika som kan utnyttja den!". Nej? Konstigt, speciellt när det i huvudsak är män som får jobben också?

Pragmatisk

MP insåg att det är billig arbetspolitik, Sahlin såg att 70% av deras egna väljare är positiva till avdraget och Ohly vägrar. Allt är ungefär som vanligt hos de rödgröna alltså... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
AB12

Kommentarer

  1. Det är en kostig värld där högern är för skattefinansierade jobb och vänstern är emot det.

    Använd gärna pig-avdraget för att starta branchen men se för guds skull till att det finns ett slutdatum, innan 2011 när jag ska sluta finansera arbete som inte överlever på egen hand eller fyller en samhällsviktig funktion (samma sak med ROT och skatteavdraget på lånen)

    Usch, jag känner mig som en gammelmoderat när jag läser det ovan men moderaterna horar ju bara för röster numera.

    SvaraRadera
  2. En intressant aspekt är att dessa skattefinansierade jobb antingen bär sig själva med något överskott eller går plus minus noll. "Baksidan" är ju att det ändå rasar in en massa skatteintäkter också.

    Och visst är det kul, jag skriver i ett kommande inlägg; "Dagens frågor har sällan den tydliga vänster-höger skala som präglat de senaste 30 årens politik. Det är också därför väljarna är så vilsna."


    //Zac

    SvaraRadera
  3. För att det ska "rasa in skatteintäkter" på skattefinansierade tjänster så är det rundgång i systemet vilket rimligtvis inte kan vara sunt. Det blir som vänsterns resonemang att fler anställda i kommunerna ger kommunerna mer skatteinkomster...vilket är sant men inte hela berättelsen.

    Skatteavdragen flyttar pengar med ett mål. Från en plånbok till en annan och jag kan se att de kan lösa tillfälliga problem, tex ge en ny marknad en möjlighet att bryta ny mark. Men som permanenta åtgärder har jag svårt att se nyttan.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med, men betänk också att vi har olika momssatser på varor.


    //Zac

    SvaraRadera
  5. ....men om man tar bort RUT-avdraget så kommer ju folk att köpa samma tjänster svart igen?... och den som säljer svarta tjänster kanske stämplar... Kan inte förstå hur det skulle vara mer lönande än att många "nya svenska kvinnor" får ett jobb med pension etc... Jag betalade tidigare svart städhjälp - nu är den vit och "totalsumman" efter RUT är lika mycket som jag betalade svart... dvs för mig är det +/-=0 men för hon som städer väldigt stor skillnad...

    SvaraRadera
  6. Jo, det är ju det jag har så svårt att förstå. Framför allt när man ställer det emot sjukvården - ett självfinansierat avdrag??

    Näe, skall det diskuteras så skall det nog vara utifrån ideologi och inte ekonomi eller som arbetsmarknadsåtgärd. De rödgröna är oerhört vilsna i denna fråga tror jag, framför allt V.


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Jo, det är ju det jag har så svårt att förstå. Framför allt när man ställer det emot sjukvården - ett självfinansierat avdrag??

    Näe, skall det diskuteras så skall det nog vara utifrån ideologi och inte ekonomi eller som arbetsmarknadsåtgärd. De rödgröna är oerhört vilsna i denna fråga tror jag, framför allt V.


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England