Fortsätt till huvudinnehåll

Mindre energi till oss?

..enligt Livesey borde kaloriinnehållet från protein reduceras med tjugo procent och från fett med tre procent eftersom kroppen gör av med så mycket bara genom att tillgodogöra sig maten.
(Källa.)

Tja, varför inte? Möjligtvis också därför lågkolhydratsätare går ner snabbare? För att ofta överdriver de proteinintaget, vilket ju tydligen är lägre än vad vi trodde. Oavsett så verkar energintaget vara betydligt viktigare än vad LC-rörelsen trodde från början.

En del

En del, inklusive jag själv trodde att jag kunde äta betydligt mer energi utan att gå upp, eller t o m lyckas gå ner på ett energiöverskott.
När jag sedan testade det under lite mer kontrollerade former så höll det inte överhuvudtaget. Jag ser också numera mycket sällan denna f d "sanning" yttras i LC-kretsar. Men den dyker ibland upp - och aldrig verifierbar på något sätt...

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Fetsmart

Kommentarer

  1. Bara en kommentar till illustrationen... det måste vara den perfekta bantarmaten, jag skulle inte för allt smör i Småland(!) vilja introducera ett endaste gram av den måltiden i min kräsna tarmkanal... ;-)

    SvaraRadera
  2. Näe, det ser ut som något som passerat tarmkanalen - flera gånger! :oX

    Jag tror det är en bild på sjukhusmat i UK; "Medtag matsäck!"


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!