15 mars 2010

Mindre energi till oss?

..enligt Livesey borde kaloriinnehållet från protein reduceras med tjugo procent och från fett med tre procent eftersom kroppen gör av med så mycket bara genom att tillgodogöra sig maten.
(Källa.)

Tja, varför inte? Möjligtvis också därför lågkolhydratsätare går ner snabbare? För att ofta överdriver de proteinintaget, vilket ju tydligen är lägre än vad vi trodde. Oavsett så verkar energintaget vara betydligt viktigare än vad LC-rörelsen trodde från början.

En del

En del, inklusive jag själv trodde att jag kunde äta betydligt mer energi utan att gå upp, eller t o m lyckas gå ner på ett energiöverskott.
När jag sedan testade det under lite mer kontrollerade former så höll det inte överhuvudtaget. Jag ser också numera mycket sällan denna f d "sanning" yttras i LC-kretsar. Men den dyker ibland upp - och aldrig verifierbar på något sätt...

Mer om...

LCDiet
SLVHumor
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Fetsmart

2 kommentarer:

  1. Bara en kommentar till illustrationen... det måste vara den perfekta bantarmaten, jag skulle inte för allt smör i Småland(!) vilja introducera ett endaste gram av den måltiden i min kräsna tarmkanal... ;-)

    SvaraRadera
  2. Näe, det ser ut som något som passerat tarmkanalen - flera gånger! :oX

    Jag tror det är en bild på sjukhusmat i UK; "Medtag matsäck!"


    //Zac

    SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...