Fortsätt till huvudinnehåll

De tydliga, men osynliga strukturerna?

Ja, gud, ibland får man ett gott skratt direkt på morgonen!
Ser man sig omkring verkar det bland svenska par finnas en oskriven regel att kvinnan ska vara kortare än mannen.
Det förklaras förstås till viss del av att den svenska kvinnan i genomsnitt är 14 centimeter kortare än den genomsnittlige mannen.
(Källa.)

"..förklaras förstås till viss del.."

Hahaa! Jo...

Men...

En uppskattning mellan min tumme och mitt pekfinger visar att alldeles för många killar väljer tjejer som är kortare, timidare och mer flicka än flickor som hörs och syns och sticker ut.
(Källa.)

Jo, men i resonemanget så borde det kanske vara att man generellt sett minskar sin chans till lite förhållande med sisådär 95% om man nödvändigtvis skall/måste ha ett fruntimmer som är större! ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Jag är liten och kort och blev kär i en man som är 25 cm längre än mig. Jag tvivlar på att han valde mig för att jag är kort (med tillskrivna attribut som korkad, snäll, foglig, svag). Det stör mig att; helt plötsligt är längden på kvinnan en symbol för intelligens, styrka, självsäkerhet. Som om vi kortisar inte besitter det?

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det offermentaliteten du råkar ut för tror jag... I sin världsbild av mannen som förövare och gärningsman görs kvinnorna till fogliga offer och mähän gång på gång...

  Det är då rakt inte den bild jag har av de kvinnor jag har runt mig. Starka, tydliga individer - med en, och hör och häpna - egen vilja! Ingen offermentalitet så långt ögat når! Och tack gode tid för det - det finns nästa inget vämjeligare...

  Jag tror personligen att du som kort råkar ut för mer fördomar än som kvinna... Synd att vi inte kan se varandra som individer istället.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. en tjej ska inte vara lång..man ser ut som en giraff om man är över 175, jag föredrar tjejer mellan 165-70 perfekt och gärna ha lite kött i kroppen kurvig alltså och inte gapig och störande som de flesta är på fyllan fyfan va osexigt..jag är sjäölv 177, tjejer ska inte se ut som giraffer ser bara dumt ut och osexigt..Men de som räknas är hjärtat och personligheten..Själv är jag tillsammans med en tjej som är en centimeter längre en mig haha..Kram till er alla!

  SvaraRadera
 4. Personligen så gillar jag fruntimmer som är långa. Men det är en smakpreferens, kanske beroende på att jag själv är närmre 2m lång... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Min tjej är desutom inte Svensk hon är mullat bättre val finare hud desutom mycket mer señorita..Bättre val ; )

  SvaraRadera
 6. Som många diskussioner av det här slaget så landar vi i fördommar, för fördommar har vi eftersom vi (människan) rent generellt är för dumma för att klara att hantera alla tänkbara kombinationer på allt och inget.

  Att tjejen ska vara kortare än killen tycker man att så ska det vara för så brukar det vara. Det som avviker från det "normala" är det kanske inte något man måste tycka illa om. Men ofrivillig uppmärkhet blir i längden med väldigt stor sannolikhet en oönskad uppmärksamhet. Oönskad uppmärksamhet är en bra anledning till dumma reaktioner.

  Så om du vill passa in i mönstret, kunna ha höga klackar (som tjej), slippa mer eller mindre nedlåtande kommentarer så håller du dig till normen. Men det är inte problemet. Problemet är att folk i allmänhet inte förstår att det är så vi uppför oss. Det ett av sätten som vi formar vår omgivning och blir formade av vår omgivning. Spelets regler så att säga.

  Men ska jag utifrån ett antal år av äktenskap med en längre kvinna svara på hur fördomarna ser ut så kan jag utan tvekan säga att "hon är mindre kvinnlig för att hon inte kan ha höga klackar", jag är mindre manlig för att jag är kortare än min kvinna" etc etc etc. Alla småsaker som gör att någon kan göra sig lite mer värd relativt till någon annan precis som i alla andra sammanhang.

  Avslutningsvis, är är ute och cyklar om du tror att det har något med att man "nödvändigtvis vill ha" något som är på ena eller andra sättet. Vi styrs så bra av vår omgivning till vad som är rätt eller fel när det kommer till vår partners längd (och en miljon andra små saker som vad som anses vara ett passande yrkesval etc etc etc).

  De som är tillräkligt starka och verkligen "nödvändigtvis vill ha" brukar få. Vi har ju lagar som garanterar frihet för de som orkar.

  SvaraRadera
 7. Jo, vi har evolutionen att skylla massor av problem för. Däremot så är vi knappast "för dumma" för att vi inte kan processa 1000-tals mer data än vi är gjorda för. Jag tror knappast det finns någon livsform som kan processa alla tänkbara kombinationer. Fördomar är helt enkelt ett sätt att hantera detta. I kombination med att vi är ett flockdjur så kan en massa otrevliga och oönskvärda känslor och skeenden hända.

  Hade det dock inte varit för båda fördomarna och flocken så kan jag nästan garantera att vare sig du eller jag hade suttit och skrivit kommenterar här nu... ;o)

  Men som upplysta människor så bör vi ha i åtanke att världen är mer komplicerad än vad vi tror och känner. "Allt är inte vad det synes vara."

  Det är få saker som är helt allena utslagsgivande - jag tror knappast att längden på en eventuellt framtida partner är en av dem.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Zac!

  Mellan tummen och pekfingret har jag noterat att tummar nästan alltid är kortare än pekfingrar! Hur kommer det sig att pekfingrar nästan alltid väljer en tumme som är kortare än de själva?

  SvaraRadera
 9. Det är få saker som är allenarådande men med många bäckar små kan du dränka det största land.

  SvaraRadera
 10. @Medborgare X: Jag tror att pekfingret är fördomsfullt eller möjligtvis korkad? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Zac!

  Mellan tummen och pekfingret har jag noterat att tummar nästan alltid är kortare än pekfingrar! Hur kommer det sig att pekfingrar nästan alltid väljer en tumme som är kortare än de själva?

  SvaraRadera
 12. Jag är liten och kort och blev kär i en man som är 25 cm längre än mig. Jag tvivlar på att han valde mig för att jag är kort (med tillskrivna attribut som korkad, snäll, foglig, svag). Det stör mig att; helt plötsligt är längden på kvinnan en symbol för intelligens, styrka, självsäkerhet. Som om vi kortisar inte besitter det?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv