Fortsätt till huvudinnehåll

Wow! Knappt 100 i månaden?

Nu tar de rödgröna verkligen i från tårna!
Oppositionen vill göra studentrummen billigare.
I stället för att varje studentrum – som i dag – har samma fastighetsskatt som en hyreslägenhet går de rödgröna på Boverkets förslag att en hel studentkorridor beskattas som en lägenhet.
(Källa.)

Några saker bara - en hel del studenter kommer från "rika hem", ni vet - barn till undersköterskor och industriarbetare och lär inte hyrorna höjas med samma belopp?

Visionerna

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Varför är det tomt här ovanför under 'Visionerna'?

Helt enkelt eftersom de rödgröna inte har någon som helt grepp om hur deras vision ser ut, hur de vill styra Sverige.

Skitfrågor istället för stora...

Bara en massa skitfrågor i deras senaste "besked". Bara småpill om småfrågor som de tre olika partierna kan hålla sams om. Inget om de större frågorna där de står långt ifrån varandra. Är det bara jag som ser hur osamspelta de är? Oavsett hur mycket trevliga bilder på leende partiledare som intygar att de trivs jättebra ihop?

De viktiga frågorna

Varför inte visa var ni står när det gäller utrikespolitiken, arbetsmarknadspolitken, skattepolitiken och miljöpolitiken? Synen på EU, kärnkraften, integritetsfrågorna där ingen längre har något kapital kvar?

Faktumet är...

Att vi idag faktiskt bara har ett alternativ när det kommer till att regera Sverige. Den vilsenhet i oppositionen och det oerhört låga förtroende som Mona Sahlin rättmätigt har.

Integriteten och föraktet för medborgarnas privatliv

Tyvärr delar både Alliansen och de rödgröna integritetsföraktet för och ser ner på medborgarnas rätt till ett privatliv.
Det finns helt enkelt bara ett alternativ - och det är Piratpartiet. Integritet, kultur och kunskap - gör människors privatliv till ett skyddsområde!

Mona Sahlin?

Jo, kanske har det gått upp för väljarna att hon iofs har varit i den politiska hetluften länge - och aldrig gjort någonting? Ja, förutom serverat media med affärer då...

Från 'Erfarenhet utan resutat...':

Sahlin är den i särklass mest erfarna politikern i dag. Hon har haft en mängd olika ministerposter och har suttit i riksdagen i flera decennier.
(Källa.)

Jo, en massa erfarenheter

 • Sveriges arbetsmarknadsminister, 1990–1991
 • Arbetsmarknadsutskottes ordförande, 1991–1992
 • Socialdemokraternas partisekreterare, 1992–1994
 • Sveriges vice statsminister, 1994–1995
 • Sveriges arbetsmarknadsminister, 1998–2002
 • Sveriges integrationsminister, 2000–2002
 • Sveriges demokrati- och integrationsminister, 2002–2003
 • Sveriges demokrati-, integrations- och jämställdhetsminister, 2003–2004
 • Sveriges miljöminister, 2004–2005
 • Sveriges energi- och samhällsbyggnadsminister, 2005–2006
 • Socialutskottets vice ordförande, 2006–2007
 • Socialdemokraternas partiledare, 2007–

Men vad har hon åstadkommit?

Mig veterligt - ingenting.
Det finns ingenting som lämnat avtryck förutom lite politisk kalebalik; dels hennes pinsamma omsvängning i RUT-frågan - först tydligt för (90-talet), men efter vänsterpartiets ideologiska påtryckningar/utpressning så är hon tydligt emot(10-talet).
Sedan givetvis hennes privata egenskaper och klumpigheter, oftast exemplifierat i den kraftigt historierevisionistiska Tobleroneaffären.

Mer än Toblerone och blöjor:

 • Toblerone
 • Blöjor
 • hyrbilar
 • svarta barnflickor (då pratar jag inte hudfärg, givetvis)
 • p-böter
 • kvarskatt
 • olovlig körning
 • kronofogdärenden
 • obetalda tv-licenser
 • o-medlemskap i facket (iofs lite senare)

Diskad?

Inte riktigt den typen av människa jag vill se på statsministerposten personligen... Oavsett partifärg. Givetvis måste politikerna få vara människor, med fel och brister - men när man uppenbarligen inte lär sig av sina misstag?

Frågan

Den stora frågan är således, Helle Klein - är det verkligen så oerhört bra om man har erfarenheter men inte lämnat några resultat efter sig alls?
Vad åstadkom hon egentligen under alla de där åren?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Mona Sahlin, politik, kris, mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, rödgröna blocket, Piratpartiet, samarbete DN12, Ex123456, AB12, SvD1 Politikerbloggen

Kommentarer

 1. Tyvärr är väl risken att en röst på piratpartiet då blir en röst på Mona Sahlin och Lars Ohly som ministrar. Jämför Naders Green Party i USA-valet 2000 då hans kandidatur ledde till att Bush vann över Gore. I Sverige blir det ju samma effekt om inte pp når upp till 4% (Vilket verkar rätt troligt som läget är nu). Så genom att rösta på det man står närmast ser man till att de man står längst ifrån vinner.

  En sak som kan vara bra att tänka på innan man beslutar sig.

  SvaraRadera
 2. @Undrande: Helt korrekt. Men samma resonemang kan göras kring KD, C, SD och V. Röstar alla de på PP så är problemet löst - på flera plan! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hur kan problem vara lösta för att man röstar på PP?
  Vi har sett det förut uppstickarpartier som kommer och går. Missnöjda väljare ifrån de andra etablerade partierna, går samman i en eller några få sakfrågor. Sedan så tror man att politik handlar om endast dessa hjärtefrågor. Pensionärer bildar pensionärspartier osv. Ingen tänker på helheten att demokrati innefattar oss alla.

  Sedan så ska de samsas i restrerande frågor som visar sig vara många, viktiga och besvärliga att komma överrens om. Dessutom så kommer man på att man ska samsas med människor som kan ha befunnit sig på motståndarsidan färgmässigt förut. Hur bra samsas t.ex. alliansens politiker med motståndarsidan eller tvärtom.

  Min gissning (spekulation) är att PP blir relativt kortvariga i strålkastarljuset precis som Junilistan på grund av detta. En mix av åsikter alltför långt ifrån varandra kan inte vara lösningen på problem på flera plan. Först så behöver vi enas. Det är långt dit.

  En fråga, om inte Mona, V och MP kan samsas (bl.a. enligt dig Zac. Hur ska då PP kunna samsas inbördes i andra sakfrågor än fildelning och internetfrågor. Motståndare till FRA finns det i fler partier än i PP. Det behövs inget PP. Det som behövs är att samtliga partier enas.

  Så hur kan KD, C, SD och vänsteranhängare lösa problemet på flera plan?
  Lustigt när inte ens S, MP och V får ihop det i samtliga sakfrågor :) Jag får då inte ihop det!

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. De har bara en vision, bara en hjärtefråga. Jag vågar påstå att det inte finns någon avvikande åsikter i hjärtefrågorna inom PP överhuvudtaget. De är således ett mer homogent parti än övriga.

  Du vet likaväl som jag att i de andra partierna så handlar det om kohandling och partipiskor. De behövs inte i enfrågepartiet PP.

  Det är också PP:s styrka då det är så många olika människor med olika bakgrund och från olika ideologier som har detta som hjärtefråga


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,