Fortsätt till huvudinnehåll

RIP Corey Haim

Så har ännu en gestalt från tonåren bitit i gräset. En efter en faller de, de gamla hjältarna. Jag har iofs haft mycket få hjältar på vita duken, men Corey Haims filmer 'Lost Boys'( ++ ) och 'Silverbullet'( ++++ ) var två favoriter under 80-talet som gjorde stort intryck på mig.

Sidekick

Tillsammans ofta med Corey Feldman så gjorde de mängder av filmer, men bäst var alltså 'Lost Boys' som nu med vuxenögon förlorat sin forna glans och landar på en tvåa... ( ++ )

Sämre, men bättre...

Feldman tyckte jag alltid var sämre, men han lyckades nosa upp bättre filmer; 'Gremlins'( +++ ), 'The Goonies'( ++++ ) och inte minst 'Stand by Me'( ++++ ) som jag fortfarande tycker är ett prima stycke film.

RIP


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1, SvD, Ex, HD, UNT, DT, Kuriren

Kommentarer

  1. Bra summering! The Lost Boys har dock sina ögonblick. Den första scenen i serietidningsaffären är magisk. Kul att du tog upp Silver Bullit som var en otroligt häftig film att hyra när man växte upp. Man får inte glömma Haims roll i Lucas. Bra att du uppmärksammat Feldman i Gremlins också trots att han har en liten roll. /Arthur 30

    SvaraRadera
  2. Många av dessa filmer har kvar mycket av sin magi - även i vuxen ålder, och inte bara för sentimentala skäl. Det värmer hjärtat när också nu ens barn blir förtrollade av ex 'Dödskallegänget'. :o)


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!