10 mars 2010

RIP Corey Haim

Så har ännu en gestalt från tonåren bitit i gräset. En efter en faller de, de gamla hjältarna. Jag har iofs haft mycket få hjältar på vita duken, men Corey Haims filmer 'Lost Boys'( ++ ) och 'Silverbullet'( ++++ ) var två favoriter under 80-talet som gjorde stort intryck på mig.

Sidekick

Tillsammans ofta med Corey Feldman så gjorde de mängder av filmer, men bäst var alltså 'Lost Boys' som nu med vuxenögon förlorat sin forna glans och landar på en tvåa... ( ++ )

Sämre, men bättre...

Feldman tyckte jag alltid var sämre, men han lyckades nosa upp bättre filmer; 'Gremlins'( +++ ), 'The Goonies'( ++++ ) och inte minst 'Stand by Me'( ++++ ) som jag fortfarande tycker är ett prima stycke film.

RIP


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1, SvD, Ex, HD, UNT, DT, Kuriren

2 kommentarer:

  1. Bra summering! The Lost Boys har dock sina ögonblick. Den första scenen i serietidningsaffären är magisk. Kul att du tog upp Silver Bullit som var en otroligt häftig film att hyra när man växte upp. Man får inte glömma Haims roll i Lucas. Bra att du uppmärksammat Feldman i Gremlins också trots att han har en liten roll. /Arthur 30

    SvaraRadera
  2. Många av dessa filmer har kvar mycket av sin magi - även i vuxen ålder, och inte bara för sentimentala skäl. Det värmer hjärtat när också nu ens barn blir förtrollade av ex 'Dödskallegänget'. :o)


    //Zac

    SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...