Fortsätt till huvudinnehåll

RIP Corey Haim

Så har ännu en gestalt från tonåren bitit i gräset. En efter en faller de, de gamla hjältarna. Jag har iofs haft mycket få hjältar på vita duken, men Corey Haims filmer 'Lost Boys'( ++ ) och 'Silverbullet'( ++++ ) var två favoriter under 80-talet som gjorde stort intryck på mig.

Sidekick

Tillsammans ofta med Corey Feldman så gjorde de mängder av filmer, men bäst var alltså 'Lost Boys' som nu med vuxenögon förlorat sin forna glans och landar på en tvåa... ( ++ )

Sämre, men bättre...

Feldman tyckte jag alltid var sämre, men han lyckades nosa upp bättre filmer; 'Gremlins'( +++ ), 'The Goonies'( ++++ ) och inte minst 'Stand by Me'( ++++ ) som jag fortfarande tycker är ett prima stycke film.

RIP


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1, SvD, Ex, HD, UNT, DT, Kuriren

Kommentarer

  1. Bra summering! The Lost Boys har dock sina ögonblick. Den första scenen i serietidningsaffären är magisk. Kul att du tog upp Silver Bullit som var en otroligt häftig film att hyra när man växte upp. Man får inte glömma Haims roll i Lucas. Bra att du uppmärksammat Feldman i Gremlins också trots att han har en liten roll. /Arthur 30

    SvaraRadera
  2. Många av dessa filmer har kvar mycket av sin magi - även i vuxen ålder, och inte bara för sentimentala skäl. Det värmer hjärtat när också nu ens barn blir förtrollade av ex 'Dödskallegänget'. :o)


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Uppror i etablerade led!

Nu knävlar så händer det saker - SvD skriver idag: De första bevisen för att konsumtion av snabba kol-hydrater ökar risken för att få hjärtsjukdomar sätter ny fart på kritiken mot våra näringsrekommendationer. Ledande expert kräver en radikal omläggning och menar att budskapet om att äta mindre fett kan ha bidragit till fetmaepidemin. (Källa.)
Den "ledande experten" är Frank Hu, som man har stött på i massa sammanhang, riktigt respekterad forskare. Och det är inga dåliga bomber han slänger på det nuvarande paradigmet/etablissemanget:
... de så väl etablerade råden att minska det totala fettet är ett överförenklat budskap som saknar vetenskapligt belägg
... fördelarna med fettminskning gäller mättat fett, det vill säga fett från djurriket, och härdade transfetter, medan växtfetter kan ha god effekt
... nackdelen med antifettpropagandan är att den stimulerar till ökad konsumtion av snabba kolhydrater
... ökar den glykemiska belastningen, det vill säga höjer blodsocker…