Fortsätt till huvudinnehåll

RIP Corey Haim

Så har ännu en gestalt från tonåren bitit i gräset. En efter en faller de, de gamla hjältarna. Jag har iofs haft mycket få hjältar på vita duken, men Corey Haims filmer 'Lost Boys'( ++ ) och 'Silverbullet'( ++++ ) var två favoriter under 80-talet som gjorde stort intryck på mig.

Sidekick

Tillsammans ofta med Corey Feldman så gjorde de mängder av filmer, men bäst var alltså 'Lost Boys' som nu med vuxenögon förlorat sin forna glans och landar på en tvåa... ( ++ )

Sämre, men bättre...

Feldman tyckte jag alltid var sämre, men han lyckades nosa upp bättre filmer; 'Gremlins'( +++ ), 'The Goonies'( ++++ ) och inte minst 'Stand by Me'( ++++ ) som jag fortfarande tycker är ett prima stycke film.

RIP


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , AB1, SvD, Ex, HD, UNT, DT, Kuriren

Kommentarer

  1. Bra summering! The Lost Boys har dock sina ögonblick. Den första scenen i serietidningsaffären är magisk. Kul att du tog upp Silver Bullit som var en otroligt häftig film att hyra när man växte upp. Man får inte glömma Haims roll i Lucas. Bra att du uppmärksammat Feldman i Gremlins också trots att han har en liten roll. /Arthur 30

    SvaraRadera
  2. Många av dessa filmer har kvar mycket av sin magi - även i vuxen ålder, och inte bara för sentimentala skäl. Det värmer hjärtat när också nu ens barn blir förtrollade av ex 'Dödskallegänget'. :o)


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv