Fortsätt till huvudinnehåll

LC-extremister?

Nu är tråkigt nog Dr.Dahlqvist i blåsväder igen. Antingen har hon blivit felaktigt citerad, eller så har hon inte tänkt efter riktigt. På Twitter så twittras det väldiga om "de galna uttalanden" som publicerats i en artikel med Aftonbladet.

Känslor och infall

Dr.Dahlqvist är och kommer alltid vara en känslomänniska, vilket i stort sett är något mycket positivt. Den lite aggressiva stilen har gått hem hos många människor. Generellt så behöver vi fler infall och mer känslor i den allmänna debatten, men det är en baksida också... Dels så kan det nog mycket väl komma en och annan groda ur munnen ur känslomänniskor, men vad värre är så tar den hetsjakt vi nu ser ta sin början hårdare just därför också...

Wow!

Fettdoktorn Annika Dahlqvist vägrar ta influensavaccinet.

Hon menar att dieten ger tillräckligt skydd.

– Vi som äter LCHF får inga infektionssjukdomar.

Näe!

Givetvis är detta felaktigt, jag drog på mig en halsfluss som var bland det värsta jag varit med om när jag åt som striktast...
Men generellt sett så visst upplevde, och upplever jag mig, som friskare numera. Och visst kan det spela in när fluensan går som värst...

Outch!

Men "får inga infektionssjukdomar" - näe, det bör vara ett hjärnsläpp antingen från Dr.Dahlqvist eller journalisten...
Tyvärr så är detta ett rejält slag mot LC-rörelsen, utvecklingen har nog dessvärre, om inte vridits tillbaka, i alla fall stannat... Den cementerar bilden av den galna LC-dieten hos motståndarna och allmänheten sätter nog också en del frågetecken inför förespråkarna, tyvärr...

LC-organisation?

Detta visar på faran av en LC-organisation - ett galet (eller felciterat) uttalande kletar omedelbart fast på hela organisationen och omöjliggör temporärt (hoppas jag!) fortsatt opinionsarbete för alla.
Bättre är det med flera celler, fristående, men med gemensam värdegrund. Förlamas en, som nu verkar bli fallet här, så kan andra driva frågorna vidare under tiden.

Mer om...

LC Diet
SLV Humor
Politik Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  AB12 Kostdoktorn, Dr.Dahlqvists Blogg12, Badlands Hyena Newsmill

Kommentarer

 1. Det är inte enligt min syn på saken positivt att vi är känslovarelser, Doktor Dalqvist är knappast ensam om det. Hela mänskligheten befinner sig mer eller mindre där. Känslorna färgar tanken, så det är inte konstigt att vi inte tänker efter utan rusar iväg många gånger.

  Tycker du att känslor och en känsla är samma sak Zac? En inuitiv känsla, är det samma sak som känslor... En människa kan känna kärlek i ena stunden, sedan inträffar något då kan denna känsla snabbt förbytas i hat. Dessa repellerande känslor förstör mycket. Det bidrar till separationer, skilsmässor, barn mister en förälder....osv. Nej receptet är mer eftertanke och mindre känslor? Ska vi inte utveckla det mentala mer och förfina våra känslor?

  SvaraRadera
 2. Det kommer att visa sig att Dr Dahlqvist har rätt!
  Vaccin gör mer skada än nytta. Men är oerhört lönade för läkemedelsindustrin.
  Margareta Lundström
  Göteborg

  SvaraRadera
 3. Vaccin är alltid en balansgång - i detta fall antar jag att du pratar om det specifika vaccinet som inte testats helt? Som bara räcker 6-9månader?

  Visst, tror också att Annika har rätt i det fallet - men citaten(?) är och förblir hårresande och inte fel i sak.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Visst kan ett felcitat, groda eller yttrande från någon förstöra mycket vad gäller grundtankar och välvilja att göra världen lite bättre, i en åskådning, politisk ståndpunkt eller liknande. Gäller bara att ha detta i åtanke när vi dömer en bild som media målar upp av hur en grupp tycker, tänker och fungerar. Bra att ha med sig :)

  SvaraRadera
 5. Jo Anonym
  Ett felcitat, groda, eller ett yttrande kan förstöra mycket, vad gäller grundtankar. Det visar vad våra känslor kan ställa till med.

  Doktor Dalqvists tankar kring matoljor visar sig stämma med vad en internationell forskar grupp fastslagit. Solrosolja och majsolja bl.a. innehåller väldigt mycket omega 6. Det är nu i omfattande studier tydligen fastslaget i en internationell forskargrupp. Risken mer än fördubblas att få den kroniska sjukdomen Ulcerös kolit, vid högt intag av omega 6.


  Vi blir med rätta inte tagna på allvar när vi påstår att vi har "lösningen på allt". Det är tur det! Titta på våra politiker eller på våra religioner alla säger sig ha rätt. De andra har då automatiskt fel.

  Synd bara att det som stämmer med verkligheten riskerar att inte tas på allvar. Vi vill de flesta av oss göra världen lite bättre. Men våra känslosvallningar sätter många gånger punkt för det.

  Media har ett oerhört stort ansvar i detta. Tänk om vi slapp deras känsloyttringar och kunde lita på att de skrev i eftertanke och inte i känslorus.

  SvaraRadera
 6. Media har mycket större problem än "borgliga ägare" vs rödvinsvänsterjournalister - nämligen att journalismen i Sverige befolkats av hjärndöda, slappa kändis-wannebees. När de för en gång skull skriver om rätt saker så ställer de inte korrekta frågor...

  Opålästa och ointresserade.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Enl en artikel på Newsmill, författad av Björn Hammarsköld, barnläkare och biokemist, har Dr Dahlkvist helt rätt i sina uttalanden. Om man skiljer agnarna från vetet och förstår vad det är hon verkligen säjer, istället för att reta upp sig på HUR hon uttrycker sig, kanske man till och med måste hålla med.

  SvaraRadera
 8. Visst är det så, alla håller med sin tolkning av vad som sagts - och det kostar tid och energi, förlorad sådan. Min poäng är att med energi och djävlar anamma så kommer också bakslag som kostar. Jag tror som sagt att det trots allt blir plus i ekvationen, men det är tufft från och till.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. "helt rätt i sina uttalanden" ???
  Har någon helt rätt?
  Det högsta väsendet är i detta fall Annika D?Det högsta väsendet kan vara en Gud, ett politiskt parti m.m. och nu alltså även Annika D :)

  EN enda godtycklig vilja upphäver inte det friheten och även all utveckling?

  SvaraRadera
 10. Kan det högsta väsendet vara Charlotte Erlandsson Albertsson professor i medicinsk och fysiologisk kemi?

  I sin senaste bok "mat för hjärnan" skriver hon att färgglad mat triggar oss, att kolhydrater är bra för hjärnan. Hon anser också att vi bör äta blåbär varje dag.

  Bacon varje dag....?
  Blåbär varje dag... ?

  Själv så äter jag blåbär nästan varje dag men absolut inget bacon, så Charlotte halleluja! du är mitt "högsta väsen" :) Har Annika fel i allt då? Ja det måste hon ju ha ;)

  Som tant Grön säger vi behöver skilja agnarna från vetet...

  SvaraRadera
 11. Kan det högsta väsendet vara Charlotte Erlandsson Albertsson professor i medicinsk och fysiologisk kemi?

  I sin senaste bok "mat för hjärnan" skriver hon att färgglad mat triggar oss, att kolhydrater är bra för hjärnan. Hon anser också att vi bör äta blåbär varje dag.

  Bacon varje dag....?
  Blåbär varje dag... ?

  Själv så äter jag blåbär nästan varje dag men absolut inget bacon, så Charlotte halleluja! du är mitt "högsta väsen" :) Har Annika fel i allt då? Ja det måste hon ju ha ;)

  Som tant Grön säger vi behöver skilja agnarna från vetet...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p