Fortsätt till huvudinnehåll

Sahlin ner i träsket

Nu står analysen klar. Det blir kvinnorna som skall föra S till regeringsmakten i nästa val, 2010. Mona Sahlin trillar dock snabbt igenom och serverar plattityder direkt:

– Varför går det bra att skapa heltider i mansdominerade branscher men inte åt kvinnor? Varför har killarna på Siba och Elgiganten heltidsjobb, medan tjejerna på Vivo och Ica har deltidsjobb.

Nja - enögt?

Låt mig formulera om det där för dig, Mona:
– Varför går det bra att skapa heltider i mansdominerade branscher men inte i andra? Varför har tjejerna deltidsjobb på Siba och Elgiganten, medan killarna på Vivo och Ica har heltidsjobb.
Kanske för att de vill det? Jag känner gott om kvinnor som jobbar heltidsjobb, och jag känner också män som jobbar deltid - inte är det tecken på en omvänd strukturell diskriminering?

Eller vad?

Hon fortsätter:
– Det är inte heller rätt att killar år ut och år in tjänar sämre än tjejer. Varför ska killarna på omvårdnadslinjen få 4.000 kronor lägre ingångslön än de som går ut det verkstadstekniska programmet, frågade hon.
Hoppsan, råkade kasta om ett par ord i citatet ovan - men inte är andemeningen förändrad ändå? ;o)
Kanske borde det stämma till eftertanke hos de mest rabiata och tunnelseende feministerna?

Pensionärerna också...

– Vi vill värna välfärden i stället för att låna till skattesänkningar.

– Utom när det gäller pensionärerna, lade hon till. Lön och pension ska beskattas lika, sade hon och lovade skattesänkningar för pensionärerna, sade hon och fick nya applåder.

Jo, lite förutsägbart och tråkigt. Lustigt att det var så svårt att värna just de grupperna när de själva satt vid makten eller?

Skit luktar lika illa på höger sida som på vänster

Jag citerar mig själv ifrån igår:
Vi har haft några maktskiften de senaste 20 åren och märk väl - jorden har inte gått under trots borgligt styre - inte heller har företagarna gått under när sossarna suttit vid makten.
Medborgarna har helt enkelt insett vilken liten skillnad de politiska partierna gör i det stora.
Det må skilja i orden, men i praktiken så ser vi samma typ av nedskärningar och (nästan) samma typ av satsningar oavsett regeringsfärg på avsändaren.

Sahlins sikte

Jo, hon siktar ganska klart på gruppen deltidsarbetande, offentliganställda ensamstående mammor. Låter det spännande - näe, trodde väl det. Förutsägbart och föga uppmuntrande när det gäller att ta sverige helskinnat ur den brutala ekonomiska krisen...
Sahlins svaga och darriga strategi kommer nog utnyttjas brutalt av Ohly, som lär skjuta in sig för att fånga missnöjda vänstersossar med klassiska vänsterfrågor.

Vad talar för Sahlin?

Jo, turan att slippa sitta i regeringen när integritetskränkande efter integritetskränkande lag skall bokföras kan nog spela de rödgröna rejält i händerna. Som jag uttryckte det i 'Sossarna laddade vapnet, Moderaterna avlossade det...': "Så enkelt är det! Ansvaret ligger tungt på båda våra största partier... "

Piratpartiet och Sverigedemokraterna

Lustigt nog så öppnar detta för Piratpartiet. Det är mängder med borgliga väljare som känner sig lurade och förvirrade när Alliansen vurmar så oerhört för klassisk kommuniskövervakning... Men baksidan på myntet är att SD lär fånga upp de blåögda(!), irriterade och välfärdslängtande sossarna. Arga unga män...

SD, ja...

Jag håller med MadMans och Marys analys om partiernas positioner inför valet. SD, som inte nämns där tillhör de där som faktiskt stärks av skandaler. Men i skandalernas stormar så blir det bara ännu tydligare att de är underdogs och nu när S försvinner ut i någon typ av Sahlinstillestånd så har man mycket folkhemsröster att hämta där.
Så tyvärr blir det nog till att vänja sig vid tanken om ett rasistiskt och främlingsfientligt parti i riksdagen 2010... :o(

UPDATE

Som Hax påpekar - hos Moderaterna sitter man still i båten (baserat på stämmohandlingarna inför partistämman) :
När det gäller storebrorsstaten råder alltså tystnad inom moderaterna. Alla sitter ner i båten. Ingen vill att partistämman ens skall diskutera övervakningsfrågorna. Än mindre ifrågasätter någon marschen mot en aldrig tidigare skådad övervakningsstat.

Och visst verkar det som om M är helt obekymrade om marschen mot övervakningsstaten?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , DN, SvD, AB123

Kommentarer

 1. Mona tjatar mycket om SD, trots att sossarna är det bästa bränslet SD kan få. Därför har jag ställt mig frågan:
  - Kommer Mona att bilda regieing om en sådan regering blir beroende av Feministiskt Initiativ?

  SvaraRadera
 2. Jo, intressant frågeställning. FI som stödparti... *ryys*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Mona tycker jag alltid haft tendens att vända kappan efter vinden.
  Och hon suktar efter statsministerposten så mycket att hon förmodligen skulle gå med på varje krav från SD eller PP om de kommer in i riksdagen och blir vågmästare.

  SvaraRadera
 4. Likaså borde man ta ett skriftligt beslut om överenskommelser med den kvinnan, ett muntligt avtal räcker inte då hon är hal som en ål.
  Skulle vara något för PP att tänka på om de slinker in i riksdagen.

  SvaraRadera
 5. Håller med om analysen att sd som missnöjesparti tjänar på folks missnöje med båda blocken. Är också övertygad om de kommer in i riksdagen 2010, tyvärr!! Men en del av deras framgång beror också på att de som tagit reda på mer om de inte känner igen sig i den bild som media målat upp och som varit densamma i 15 år. För 2009 års sd är inte 1994 års sd. Och att slentrianmässigt bortförklara alla förändringar med att "de försöker verka rumsrena" har gjort oss kritiker blinda. Vi kritiserar ett parti som inte finns (1994 års sd) medans fler och fler anhängare strömmar till 2009 års sd.

  SvaraRadera
 6. Jo, SD är ett konstigt parti. Jag har lätt för att se främlingsfientliga partiet och andra som bygger på orealistiska drömmar - men att ha en vision om ett homogent välfärdssamhälle från 50/60-talet?? Det är en omöjlighet i dagens globaliserade samhälle. Det gick f ö inte ens då med tanke på att man var tvungen att importera arbetskraft...

  Mysko. Men visst krattar S manegen för SD genom sin obefintliga politik...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv