Fortsätt till huvudinnehåll

En psykologisk skräckhistoria

Läser storögt den oerhört tragiska historien om mordet Sturebymordet; det s k "mordet på Therese".
Det är som att läsa en hårresande, psykologisk skräckhistoria.
Mina tankar går lite åt Knutby-hållet, där en stark person använde sig av en annan, känslomässigt handikappad person med lite dimmig verklighetsförankring.
Kan det vara så enkelt?
Att det i stället för ett kristet, tjockt verklighetsfilter och en svag, sjukt troende kvinna handlar om en olycklig, svag pojk som törstande efter kärlek utesluter verkligheten och alla moraliska regler i den?

Lite snabb konkludering(min)

  • Mörderskan
  • Redskapet
  • Offret
  • Mörderskans olyckliga kärlek
Mörderskan blir ihop med Redskapet, ungefär samtidigt som Offret blir i hop med Mörderskans olyckliga kärlek.
Mörderskan och Redskapet har ett lite stormigt förhållande, som det ofta är när man är i 15-16 års-åldern. Vid ett tillfälle så kysser Redskapet och Offret varandra - de är "otrogna". När sedan Mörderskan får reda på detta så är Offrets öde beseglat.
Nu tar svartsjuka, hat, hämndbegär och andra mörka krafter över Mörderskans hela tankevärld. Snabbt visar det sig att Redskapet faktiskt är villig att göra vad som helst - vad som helst - för att göra allting bra igen.
Så påbörjas det en kraftfull och hatisk kampanj för att få Redskapet att underkasta sig Mörderskans vilja. Med SMS, ultimatum, böner, hot, våld och en ren psykopatisk vilja driver hon Redskapet mot katastrofen.
Mitt i natten, i en enslig skogsglänta några veckor senare slås Offret ner, styps av Redskapet och dör efter ganska lång dödskamp.

Tagit ställning

Givetvis har jag tagit ganska tydlig ställning då jag gett de inblandade personerna namn. Pojken som slutligen ströp Offret ser jag som en vilsen pojk, tyvärr i klorna på sin flickvän som utnyttjat honom som hämndredskap. Att mörderskan nu nekar till anstiftan till mord är nästan humoristiskt när man ser de överväldigande bevisen i SMS och annat.

Femisterna...

Till skillnad från det feministiskt brukliga synesätt som råder i media så är detta faktiskt inte en historia om den oskyldiga kvinnan som varit mannens redskap; allt enligt patriarisk världs(van-)föreställning.
Här är det istället fråga om en ung flicka som reagerat med outsinlig ondska för att stilla det rödglödgande hat hon kände för en rival som dels "tagit" hennes tidigare kärlek och nu varit "otrogen" med hennes pojkvän.
Pojkvännen har som typiskt förvirrad och känslomässigt överstormad tonåring tappat verklighetskompassen någonstans under flickvännens kampanj och har kanske inte vaknat upp förrän i den där skogsgläntan några veckor senare...
Hur skall feministiskt genomsyrad media svara mot detta? Vi får se under rättegången och efter domen.

Unikum?

Ett unikt fall säger experterna i tidningarna. Jo, olycklig tonårskärlek som slutar i bråd död är ju väldigt ovanlig... Men visst, skärskådar man detaljerna så inser man hur oerhört tragiskt och olyckligt pusselbitarna har fallit på plats under så lång tid. Så jo, jag tror också det är ett unikum.

Förfärligt, helt enkelt förfärligt.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,   SvD123456789, DN12, AB 123456789, Ex12345

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England