Fortsätt till huvudinnehåll

Bye bye, Abrahamsson!

Kan inte instämma mer i Genusmagasinets analys kring Maria Abrahamssons avhopp från SvD ledarredaktion för att kandidera för Moderaterna:

För oss som uppskattar kloka åsikter och ett logiskt tänkande kommer beskdet som en besvikelse. Varför lämna en opinionsbildande position för att bli anonym riksdagledamot i ett låtsatsparlament där all makt styrs från Brysseln?

Sorgligt!

Jag fylls med sorg när jag tänker att den relativt fria rösten på SvD:s ledarsida nu skall förflyttas till en partipiskad anonym riksdagsroll. Men kanske kan hon med energi och kraft bryta upp de så destruktiva mönster som nu åskådliggjorts bl s genom FRA där Abrahamsson inte står ensam.

Främsta mål

"Den största drivkraften är att få alliansen omvald och så har jag ju några käpphästar som jag tänker jobba med."
Jag kan ge ett tips - se till att Moderaterna ställer upp för folket istället för övervakningssamhället så tror jag att alliansen verkligen blir omvald. Det är faktiskt en obehagligt sympatiserande oppositions bästa chans tror jag. Annars är det faktiskt bara gnäll från den fronten...
Läs länken, viktig läsning - framför allt om du är sosse i ledande ställning, ganska exakt det jag själv gnällt på länge nu.

Konkurrens!

Konkurrensen hårdnar då även Mary Jensen från Minamoderatakarameller skall kandidera. Men det är bara positivt då de faktiskt båda pratat om Bodströmssamhället och båda är positiva och förstående till Piratpartiets framväxande. Kanske kommer FRA-, IPRED- och andra högst medborgarrepressiva lagar få ytterligare motstånd?

Lycka till båda två

Jag hoppas faktiskt att båda kommer in! ;o)
Ni driver viktiga politiska frågor båda två. Någon annan som har avvikande/liknande åsikt?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Bad link

  http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=lottagroning&e=533493

  "Bloggen finns inte."

  SvaraRadera
 2. Tack, anonym, ändrat nu. Ganska typiskt när jag speciellt rekommenderar läsning av länken... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hej ! Bodströmsamhället ska det vara, inte Boströmsamhället.

  Hälsn. Urban

  SvaraRadera
 4. Jaha! dessa två kvinnor har alltså pratat om Bodströmsamhället:)De som båda vill ingå i en regering, som nu på EU nivå vill genomföra integritetskränkande program.
  De ska alltså kämpa mot Bodströmsamhället? och inte mot åsikterna i det egna partiet. Låter lugnande och trovärdigt.

  Du frågade efter andras åsikter. Tja! varför kandiderar man, trots att man vet att man som politiker i ett parti måste rätta sig efter partipiskan? Bra lön? Makt? Varför lämnar man en opinionsbildande position på en tidning? Bra tycker jag, man ska förtjäna en sådan position!Tror man att man uträttar mer i "ett låtsasparti" så förtjänar man inte att ha en opinionsbildande roll och en relativt fri röst i SvD. Fast har hon haft en relativt fri röst? kanske är det där "skon klämmer". Tryckfrihet existerar inte för den individ som saknar förläggare eller kapital. Därtill är man värnlös mot "tryckarnas" förföljelse om man råkar ut för deras illvilja. Att skyla över vår nuvarande regerings beslut och kalla det för "Bodströmsamhället" passar säkert bra i en borgerlig blaska. Hade det passat lika bra, om hon ställde regeringen ensamna mot väggen och krävde att de tog sitt ansvar i regeringsställning? Det kräver ett visst mod också att vara en opinionsbildande reporter när integritetskränkande lagar blir verklighet. Vem vågar till slut? Då är det lättare att gömma sig i ett parti.

  Så länge man kallar detta för "Bodströmsamhället" så ger man nuvarande politiker rätt. Man spelar med i ett politiskt spel som man samtidigt säger sig ogilla.

  Låt regeringen ta ansvar för sina beslut! Hjälp dem inte att gömma sig bakom, vad en person en gång i tiden hittade på. Han (Bodström) visar oss ju hur viktigt det är med genomtänkta beslut. Våra ogenomtänkta beslut blir i värsta fall verklighet. Han är värre än regeringen tillsammans hävdar vissa. Men vad kan vara värre, än att man nu sprider detta inom EU. Det är ju faktiskt inte Bodström längre som sprider dessa integritetskränkande förslag.

  SvaraRadera
 5. "Tja! varför kandiderar man, trots att man vet att man som politiker i ett parti måste rätta sig efter partipiskan?"

  Tron på förändring? Jag har stor respekt för båda dessa kvinnor, de är starka och driver båda oerhört viktiga frågor, som trots Bodström, är tvärpolitiska. Jag kommer inte rösta på någon av dem, men jag hoppas verkligen att de kommer in.

  Vi behöver starka politiker som representerar sina väljare och inte ett parti. Som kan hantera och motarbeta partipiskor. Jag önskar dem lycka till och håller som sagt tummarna!


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nej! vi behöver starka opinionsbildare. Det finns många sådana på bloggar. Media är politiskt det går inte att skriva, tänka fritt utan bara som du säger relativt fritt.
  Snart går det inte på bloggar heller, för vem vill utsätta sig för att bli granskad. Hur många kommentarer får du när du skriver om t.ex. FRA? Snart "tystnar" även bloggvärlden? Människor ger upp.

  Tyvärr Zac du spelar med, dina sympatier för alliansen lyser igenom! Allt prat om Bodström, gör så att vi inte fokuserar på vad som faktiskt händer nu. Ja alla vet att dessa ideér har Bodström. Men nu så måste vi väl ändå gå vidare och vad kan politiker uträtta om de skyller på varandra, skyler över egna brister. Vi alla andra hejar på dem. Det enda sättet är att bli politiskt obunden, då kan man granska. Du är politiskt bunden! Detta kan jag säga och för den skull ha respekt för dessa två kvinnor. Jag anser att de inte kommer att kunna uträtta speciellt mycket. Du pratar själv om "partipiskor". Någotsånär kloka politiker blir inte långvariga inom politiken, de "äts" upp av kollektivet. Kollektivet bildar då inte en enhet i positiv mening. De som är kvar rättar sig i ledet. Du är modig som skriver om dessa frågor! Men samtidigt så garderar du dig och hoppas på en alliansregering i nästa val. Vad vill den regeringen i dessa frågor? Jo den vill gå mot en alltmer integritetskränkande värld, vi tar en syndabock vi tar Bodström! Ingen märker ändå någonting de röstar för mindre och mindre frihet till slut är den obefintlig. Skrämmande hur tankar och förslag tas upp av kollektivet. Vi bör fråga oss är det du som tänker eller tänker det i dig. Bodström frågar sig förhoppningsvis detta numera. Huva!

  SvaraRadera
 7. Borde jubla! du slår ett slag för två kvinnliga politiker. Men jag anser att många av de kvinnliga politiker vi ser idag, visar upp negativa manliga egenskaper. De gör uttalanden om sin medsystrar och kvinnors vardag så att jag undrar om de är karlar istället för kvinnor. Då representeras vi ändå bara av män.

  SvaraRadera
 8. Lotta Gröning Om politik, makt och morgondagen
  "Annars är det bara gnäll på den fronten"
  Håller med Zac viktig länk!
  Fast jag håller inte med om att den är extra viktig för sossar i ledande ställning. Den är viktig för oss alla.

  SvaraRadera
 9. Nu har jag sagt mitt nu "ska" andra säga sitt!

  SvaraRadera
 10. Vill bara inflika att det handlar om att få in två stycket starka individer som driver viktiga frågor - vad de har mellan benen skiter jag faktiskt i.

  Individer med bästa möjliga kompetens - inte kön


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Du får ursäkta mig Zac! Ska inte bombardera dig hela tiden. Men jag tycker att det politiska spelet är djävligt roande!
  Jo du skiter i vad folk "har mellan benen" jag med!

  Hm "Expressens" Lotta Gröning heter det numera. Är hon en före detta sosse numera? eller en sosse som utnyttjas. Är inte det i huvudsak en borgerlig blaska. Hon kan alltså skriva "fritt" om sossarnas klavertramp? Hennes artikel låter så bra och jag håller med henne. Men trovärdigheten hos media den ger jag inte mycket för :)

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Enlikt wikipedia så fick Lotta Gröning sparken från Aftonbladet i samband med LO skandalen med Wanja Lundby-Wedin, något som hon själv dementerar. Kort därpå så började hon på Expressen.
  I Expressen fortsätter hon att skriva sina åsikter om sossarna, där går det hem bättre?
  Spekulation eller inte.. faktum kvarstår att hon slutat på Aftonbladet och börjat på Expressen.Om det var för att hon var för frispråkig låter jag vara osagt, det vet hon och de inblandade bäst. Hur som helst hon är tuff! Synd bara OM det utnyttjas. Sedan så är det ju så att vi är känslovarelser och när känslorna svallar så tar vi i lite extra. Det gäller säkert även reportrar. Hur som helst jag är glad över att hon synar sossarna.
  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Visst är det kul med politik!

  Vad gäller sossarna så är det viktigt med en stark och stringent opposition - det uppfyller inte sossarna överhuvudtaget idag. Missnöjespolitik och en grund som ligger 25år tillbaka i tiden är inte vad Sverige behöver vare sig i dag eller i framtiden.

  Så jag hoppas för oss alla att S faktiskt misslyckas grundligt i nästa val och får färre röster än M. Det skulle innebära att man är tvingad att påbörja ett grundligt förnyelsearbete - ett nödvändigt sådant. Givetvis innebär det att man snarast också bör byta ut Sahlin som är en katastrof för partiet.


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Boström är stolt över det han åstadkommit i fråga om övervakningslagar och telefonlagringsdirektiv, så där har vi inget att hoppas på...

  Vad gäller mina egna sympatier så försöker jag se klart på blockens politik. Jag är imponerad av alliansens stringenta politik. De har mål och försöker nå dem - till skillnad från Sveriges största parti som är helt vilsna och har hemfallit till ren missnöjespolitik och gnäll... Oerhört sorgligt och kanske t o m negativt för Sverige.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Visst är det kul med politik!

  Vad gäller sossarna så är det viktigt med en stark och stringent opposition - det uppfyller inte sossarna överhuvudtaget idag. Missnöjespolitik och en grund som ligger 25år tillbaka i tiden är inte vad Sverige behöver vare sig i dag eller i framtiden.

  Så jag hoppas för oss alla att S faktiskt misslyckas grundligt i nästa val och får färre röster än M. Det skulle innebära att man är tvingad att påbörja ett grundligt förnyelsearbete - ett nödvändigt sådant. Givetvis innebär det att man snarast också bör byta ut Sahlin som är en katastrof för partiet.


  //Zac

  SvaraRadera
 16. Hej ! Bodströmsamhället ska det vara, inte Boströmsamhället.

  Hälsn. Urban

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England