Fortsätt till huvudinnehåll

Politikerföraktbefrämjande!

Aftonbladet går som så många andra i gammelmedia till storms mot Piratpartiet, även om jag tycker mig se en mer resonabel och analytisk ton i media numera. Men det är fortfarande lite missförstånd och oeftertänksamhet i media. Låt oss titta närmre på AB:s (ganska usla) ledare...

Rubriken?

Piratpartiet kapar åt sig digitala frågor

Jo, precis som Emma på Opassande säger, så handlar det knappast om 'kapa' i betydelsen kidnappning, utan snarare så att man sätter fokus på de frågor som det etablerade politiska makten fullständigt skiter i - såvida inte det handlar om att få mer makt över medborgarna medelst övervakning och repressiva lagar vill säga...

Röster till salu?

Slående är dock det nya partiets oförmåga att ta helhetsansvar. När Falkvinge i Aktuellt får frågan om vad partiet säger om frågor som skola och omsorg var svaret att partiet inte har någon uppfattning utan säljer sina röster till de partier som ger mest tillbaka.

Det inger inget större förtroende.

Nja, jag tror det snarare är tidens tecken.
Vi har haft några maktskiften de senaste 20 åren och märk väl - jorden har inte gått under trots borgligt styre - inte heller har företagarna gått under när sossarna suttit vid makten.

Neutrum?

Medborgarna har helt enkelt insett vilken liten skillnad de politiska partierna gör i det stora.
Det må skilja i orden, men i praktiken så ser vi samma typ av nedskärningar och (nästan) samma typ av satsningar oavsett regeringsfärg på avsändaren.
Är det verkligen så konstigt att PP struntar i den praktiska politiken och sätter ut den till salu för två i praktiken ändå likartade block?

Tråkjävlar?

Vi, Sverige, är i många mått ett oerhört homogent land. Idéer som får fäste går som en löpeld genom samhället och de som inte ställer upp betraktas snabbt med misstänksamhet. Se pride, feministgalenskaperna och för all del integritetsdebatten som bra exempel.

Och själva?

Visst är Piratpartiet ett enfrågeparti, men var t ex inte det från Aftonbladet så omhuldade Socialdemokraterna det också från början?
Socialdemokraterna startades som en ren intresseorganisation ifrån fackens sida och det tog nästan 10 år innan man ens påbörjade arbetet med att separera det fackliga arbetet från det politiska i och det att man bildade LO 1898.

Skarpaste?

I frågan om kommunal närvaro så hänger flera (AB, Ex och SvD1), men även ledaren upp sig på en formulering:

Piratpartiet är ungt och på många sätt en politisk vilde. Det kommer att möta samma svårigheter som alla nya partier gjort. Falkvinge inser problemet och påpekar att det bara är de skarpaste partirepresentanterna som ska få ställa upp i valet.

Frågan är om den sortens toppstyrning låter sig göras i en nätbaserad gräsrotsrörelse.

Är den så olycklig?

“Vi är fortfarande en ung organisation. Därför är det viktigt för Piratpartiet att det är våra allra skarpaste representanter som banar vägen för lokal politik.”

Nja, för mig så är formuleringen ganska självklar och tydlig. Piratpartiet lägger manken till att hitta rätt kandidater, drivna och kunniga - skarpa helt enkelt...

Den toppstyrda lönen

Ytterligare en enkelt kontrollerad (ägnar sig inte Aftonbladet överhuvudtaget numera åt journalistik??) uppgift är den om partiordföranden Falkvinges lön.

Partiordförandens oförmåga att se det olämpliga i att han själv deltog i styrelsens beslut att gå med på hans krav på en månadslön om 45 000 kr är direkt pinsamt.

Och att röstsiffrorna i styrelsens slutbeslut var 7-3 spelar ingen roll?
Hint - Falkvinge har på brukligt sätt bara en röst...

Kom igen!

Att ägna sig åt vinklade dumheter och lättfalsifierade uppgifter på ledarplats är inte "direkt pinsamt" eller?

Slå sig till ro...

Avslutningen på ledaren håller jag dock (nästan) helt med på:

De etablerade partierna kan dock inte slå sig till ro med att konstatera att det blir svårt för det nya partiet. I stället måste Piratpartiets framväxt tas på allvar. Det rider på en ny sorts ungdomlig frihetsrörelse och det utmanar den traditionella politiken och dess partiorganisationer.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har många unga väljare. Nu behövs politiska visioner ur de ungas perspektiv och en rödgrön politik för den digitala medborgarrätten och integriteten.


Det är, och förblir, ingen överraskning att samtliga ungdomsförbund är helt eniga i dessa frågor. Det är deras livsstil och samhälle som är i siktet för de äldre och livrädda politikerna.

Politikerföraktbefrämjande...

Än så länge känns samtliga partiers lama försök att fiska efter röster, och att ducka för partipiskan enbart politikerföraktbefrämjande... Hela Alliansen har ett jätteproblem på halsen som vägrar att försvinna - FRA. Jag och många med mig skall försöka se till att den finns på agendan ända tills riksdagen tar sitt förnuft till fånga.
Man skall inte kunna vinna några val utan att ha ett engagemang och ett ärligt uppsåt med integritetsfrågorna!

AB:s omröstning

På första sidan, långt ner, så har de en omröstning; "Vilken fråga tycker du är viktigast inför valet?"

Integritetsfrågorna är större än både miljön och jämställdheten!
Jag kan inte mer hålla med.
Utan integritet så är samhället förlorat.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Kommentarer

 1. Hej ! Nu har jag pushat detta fina inlägg.
  http://www.pusha.se/politikerforaktbeframjande

  Hälsn. Urban

  SvaraRadera
 2. Tack Urban! Jag har faktiskt för bekvämlighetens skull nu också lagt fram en Pusha-knapp nu också! ;o)


  //Zac
  PS. Är det moraliskt riktigt att pusha mina egna inlägg?? ;o)

  SvaraRadera
 3. Precis, rögröna rötan är lika reaktionär som alliansen och ger struntar lika mycket i folkets frihet och välfärd, är dessutom betyligt inkompetentare, och när nu Vänsterpartiet genom Lars Ohly anklagar svenska män för att begå hedersmord går det bara för långt. Hur mycket skall vi låta oss förnedras? Dags att en gång för alla väna ryggen åt detta patrask.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 4. Hahaa - jo, antar att det är hans floskelstaplande artikel på Newsmill som du syftar på? Den är pinsamt inkompetent och enbart till för att knyta till sig de vänsterkvinnor inom offentlig sektor som V normalt sett har i sin väljarkår...

  Han bortser t ex helt ifrån att det i ett av ungdomsmorden ligger en kvinna(flicka) bakom... Alltså, nej, jag orkar inte ens bemöta skiten!

  Pinsamt och riktigt uselt faktiskt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Precis, rögröna rötan är lika reaktionär som alliansen och ger struntar lika mycket i folkets frihet och välfärd, är dessutom betyligt inkompetentare, och när nu Vänsterpartiet genom Lars Ohly anklagar svenska män för att begå hedersmord går det bara för långt. Hur mycket skall vi låta oss förnedras? Dags att en gång för alla väna ryggen åt detta patrask.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n