16 aug. 2009

..inte män

En riktig man behöver inte näven för att besvara ett ifrågasättande. En man slår inte heller när han förlorar en diskussion. Och därför ska inte alla män anklagas. De män i Sverige som slår, slår inte för att de är män. Om något så slår de för att de inte är män.
(Källa.)

Jättebra, och precis det jag försökt säga så länge... :o)
Läs f ö hela - en tankeställare för många.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. När man är stor och stark måste man vara snäll...
  Anklagas alla män?
  Är alla män stora och starka?
  De som inte är stora och starka är de inga riktiga män?

  En mening blir helt fel och gör männen till offer. "Och därför ska inte alla män anklagas"
  Är det bättre att män görs till offer än kvinnor? Vad är det som är så "jättebra" med att människor görs till offer?

  En riktig man vad är det? En riktig kvinna vad är det? Har vi (mänskligheten) rett ut det?

  SvaraRadera
 2. Visst görs män till offer av den meningen - och det ÄR fel. Precis som att jag är så oerhört trött på att kvinnor görs till offer i alla sammanhang + att man nedvärderar de som lyckats på egen hand, d v s utan "positiv särbehandling".

  Generaliseringarna kring att vara man och att vara kvinna är nog ganska klara för de flesta tror jag...

  Det jag saknar i artikeln som jag citerar ovan är att det är marginaliserade män som slår, missbrukare, socialfall och psykiskt sjuka. Tvärt emot vad feminismen av idag påstår - därför motarbetar de också vård av dessa sjuka individer... :o\

  Man gör ett bondeoffer av sina medsystrar bara för att bibehålla en felaktig ideologi - ÄCKLIGT!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vet inte om man nervärderar de som lyckas på egen hand. Det är inte i första hand dem som diskussionen gäller. Utan hur får vi in fler kvinnor. Många kvinnor inom politiken är lika hårdhudade som männen. Hur i all världen skulle de annars kunna ta sig dit...

  Hur ska en kvinna kunna ta sig in i t.ex. bolagsstämmor...inom politiken som är "männens värld" utan att vara hårdhudad.

  Det jag efterlyser är mjuka, feminina kvinnor "med huvudet på skaft", samt rationella män. Vi behöver gå mot ett samhälle med ett mer intuitivt tänkande. Det manliga intellektuella, rationella tänkandet har skapat en materiell värld som håller på att förgöra Moder Jord.

  Kvotering belyser att man måste titta sig omkring för att se kompetenta personer och inte främst söka bland män. Men kvotering innebär inte att vi nödvändigtvis får se någon förändring. Människor måste vara tuffa och hårda i makten som det ser i ut idag. Har vi inte sett nog snart? Människor inom politiken som sviker sina ideal gång på gång...FRA, LO skandaler m.m. Dessa människor är både kvinnor och män.

  Generaliseringarna kring att vara man och kvinna är allt annat än klara. Då skulle inte sådana här diskussioner behöva föras.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera
 5. Jag tror du och många med dig tillmäter den osynliga sammansvärjningen lite för mycket stringens... Ingen tackar nej till kompetens - oavsett kön på kompentensen.

  Inget företag skulle klara sig genom att diskriminera kompetens - och för övrigt så krävs nog hård hud hos alla som klättrar - oavsett kön.

  Behandling av just män som (kvinno-)misshandlar motarbetas dessvärre aktivt av feminister.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Du och många med dig mäter den "osynliga sammansvärjningen" lite för lite "stringens"...
  Många tackar nej till kompetens för att de tittar för snävt efter den. Rätt kön, rätt ursprung, rätt vikt m.m.

  Just det det krävs "hård hud hos alla som klättrar" oavsett kön.

  SvaraRadera
 7. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...