Fortsätt till huvudinnehåll

..inte män

En riktig man behöver inte näven för att besvara ett ifrågasättande. En man slår inte heller när han förlorar en diskussion. Och därför ska inte alla män anklagas. De män i Sverige som slår, slår inte för att de är män. Om något så slår de för att de inte är män.
(Källa.)

Jättebra, och precis det jag försökt säga så länge... :o)
Läs f ö hela - en tankeställare för många.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. När man är stor och stark måste man vara snäll...
  Anklagas alla män?
  Är alla män stora och starka?
  De som inte är stora och starka är de inga riktiga män?

  En mening blir helt fel och gör männen till offer. "Och därför ska inte alla män anklagas"
  Är det bättre att män görs till offer än kvinnor? Vad är det som är så "jättebra" med att människor görs till offer?

  En riktig man vad är det? En riktig kvinna vad är det? Har vi (mänskligheten) rett ut det?

  SvaraRadera
 2. Visst görs män till offer av den meningen - och det ÄR fel. Precis som att jag är så oerhört trött på att kvinnor görs till offer i alla sammanhang + att man nedvärderar de som lyckats på egen hand, d v s utan "positiv särbehandling".

  Generaliseringarna kring att vara man och att vara kvinna är nog ganska klara för de flesta tror jag...

  Det jag saknar i artikeln som jag citerar ovan är att det är marginaliserade män som slår, missbrukare, socialfall och psykiskt sjuka. Tvärt emot vad feminismen av idag påstår - därför motarbetar de också vård av dessa sjuka individer... :o\

  Man gör ett bondeoffer av sina medsystrar bara för att bibehålla en felaktig ideologi - ÄCKLIGT!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vet inte om man nervärderar de som lyckas på egen hand. Det är inte i första hand dem som diskussionen gäller. Utan hur får vi in fler kvinnor. Många kvinnor inom politiken är lika hårdhudade som männen. Hur i all världen skulle de annars kunna ta sig dit...

  Hur ska en kvinna kunna ta sig in i t.ex. bolagsstämmor...inom politiken som är "männens värld" utan att vara hårdhudad.

  Det jag efterlyser är mjuka, feminina kvinnor "med huvudet på skaft", samt rationella män. Vi behöver gå mot ett samhälle med ett mer intuitivt tänkande. Det manliga intellektuella, rationella tänkandet har skapat en materiell värld som håller på att förgöra Moder Jord.

  Kvotering belyser att man måste titta sig omkring för att se kompetenta personer och inte främst söka bland män. Men kvotering innebär inte att vi nödvändigtvis får se någon förändring. Människor måste vara tuffa och hårda i makten som det ser i ut idag. Har vi inte sett nog snart? Människor inom politiken som sviker sina ideal gång på gång...FRA, LO skandaler m.m. Dessa människor är både kvinnor och män.

  Generaliseringarna kring att vara man och kvinna är allt annat än klara. Då skulle inte sådana här diskussioner behöva föras.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera
 5. Jag tror du och många med dig tillmäter den osynliga sammansvärjningen lite för mycket stringens... Ingen tackar nej till kompetens - oavsett kön på kompentensen.

  Inget företag skulle klara sig genom att diskriminera kompetens - och för övrigt så krävs nog hård hud hos alla som klättrar - oavsett kön.

  Behandling av just män som (kvinno-)misshandlar motarbetas dessvärre aktivt av feminister.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Du och många med dig mäter den "osynliga sammansvärjningen" lite för lite "stringens"...
  Många tackar nej till kompetens för att de tittar för snävt efter den. Rätt kön, rätt ursprung, rätt vikt m.m.

  Just det det krävs "hård hud hos alla som klättrar" oavsett kön.

  SvaraRadera
 7. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Uppror i etablerade led!

Nu knävlar så händer det saker - SvD skriver idag: De första bevisen för att konsumtion av snabba kol-hydrater ökar risken för att få hjärtsjukdomar sätter ny fart på kritiken mot våra näringsrekommendationer. Ledande expert kräver en radikal omläggning och menar att budskapet om att äta mindre fett kan ha bidragit till fetmaepidemin. (Källa.)
Den "ledande experten" är Frank Hu, som man har stött på i massa sammanhang, riktigt respekterad forskare. Och det är inga dåliga bomber han slänger på det nuvarande paradigmet/etablissemanget:
... de så väl etablerade råden att minska det totala fettet är ett överförenklat budskap som saknar vetenskapligt belägg
... fördelarna med fettminskning gäller mättat fett, det vill säga fett från djurriket, och härdade transfetter, medan växtfetter kan ha god effekt
... nackdelen med antifettpropagandan är att den stimulerar till ökad konsumtion av snabba kolhydrater
... ökar den glykemiska belastningen, det vill säga höjer blodsocker…

Show me the money!

Det är en ren ynkedom att Moderaterna och Kristdemokraterna slåss så hört för att låta donationer förbli anonyma.
Skitargument Valhemligheten, "det är inte så mycket" och de andra skitargumenten man anfört är skrattretande. Givetvis vill jag veta var partiet som får min röst får sina kampanjpengar ifrån. Är det utländska intressen, lobbyorganisationer, eller mäktiga inhemska indistriintressen som vill pusha för sina frågor?
YnkligtI årets väl kommer tv-reklamen att göra premiär. Pengar kommer att spela en större roll än någonsin. Det är hög tid att Sverige upphörde att vara en bananrepublik. Så om Moderaterna vill vara samhällsbärande på allvar: gör upp med hemlighetsmakeriet!
(Källa.)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Piratpartiet låter också sina donationer vara anonyma, vet faktiskt inte hur de ställer sig till att öppet redovisa donationer över 20 000? :o)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,