Fortsätt till huvudinnehåll

..inte män

En riktig man behöver inte näven för att besvara ett ifrågasättande. En man slår inte heller när han förlorar en diskussion. Och därför ska inte alla män anklagas. De män i Sverige som slår, slår inte för att de är män. Om något så slår de för att de inte är män.
(Källa.)

Jättebra, och precis det jag försökt säga så länge... :o)
Läs f ö hela - en tankeställare för många.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. När man är stor och stark måste man vara snäll...
  Anklagas alla män?
  Är alla män stora och starka?
  De som inte är stora och starka är de inga riktiga män?

  En mening blir helt fel och gör männen till offer. "Och därför ska inte alla män anklagas"
  Är det bättre att män görs till offer än kvinnor? Vad är det som är så "jättebra" med att människor görs till offer?

  En riktig man vad är det? En riktig kvinna vad är det? Har vi (mänskligheten) rett ut det?

  SvaraRadera
 2. Visst görs män till offer av den meningen - och det ÄR fel. Precis som att jag är så oerhört trött på att kvinnor görs till offer i alla sammanhang + att man nedvärderar de som lyckats på egen hand, d v s utan "positiv särbehandling".

  Generaliseringarna kring att vara man och att vara kvinna är nog ganska klara för de flesta tror jag...

  Det jag saknar i artikeln som jag citerar ovan är att det är marginaliserade män som slår, missbrukare, socialfall och psykiskt sjuka. Tvärt emot vad feminismen av idag påstår - därför motarbetar de också vård av dessa sjuka individer... :o\

  Man gör ett bondeoffer av sina medsystrar bara för att bibehålla en felaktig ideologi - ÄCKLIGT!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vet inte om man nervärderar de som lyckas på egen hand. Det är inte i första hand dem som diskussionen gäller. Utan hur får vi in fler kvinnor. Många kvinnor inom politiken är lika hårdhudade som männen. Hur i all världen skulle de annars kunna ta sig dit...

  Hur ska en kvinna kunna ta sig in i t.ex. bolagsstämmor...inom politiken som är "männens värld" utan att vara hårdhudad.

  Det jag efterlyser är mjuka, feminina kvinnor "med huvudet på skaft", samt rationella män. Vi behöver gå mot ett samhälle med ett mer intuitivt tänkande. Det manliga intellektuella, rationella tänkandet har skapat en materiell värld som håller på att förgöra Moder Jord.

  Kvotering belyser att man måste titta sig omkring för att se kompetenta personer och inte främst söka bland män. Men kvotering innebär inte att vi nödvändigtvis får se någon förändring. Människor måste vara tuffa och hårda i makten som det ser i ut idag. Har vi inte sett nog snart? Människor inom politiken som sviker sina ideal gång på gång...FRA, LO skandaler m.m. Dessa människor är både kvinnor och män.

  Generaliseringarna kring att vara man och kvinna är allt annat än klara. Då skulle inte sådana här diskussioner behöva föras.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera
 5. Jag tror du och många med dig tillmäter den osynliga sammansvärjningen lite för mycket stringens... Ingen tackar nej till kompetens - oavsett kön på kompentensen.

  Inget företag skulle klara sig genom att diskriminera kompetens - och för övrigt så krävs nog hård hud hos alla som klättrar - oavsett kön.

  Behandling av just män som (kvinno-)misshandlar motarbetas dessvärre aktivt av feminister.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Du och många med dig mäter den "osynliga sammansvärjningen" lite för lite "stringens"...
  Många tackar nej till kompetens för att de tittar för snävt efter den. Rätt kön, rätt ursprung, rätt vikt m.m.

  Just det det krävs "hård hud hos alla som klättrar" oavsett kön.

  SvaraRadera
 7. Håller med dig om att vård av sjuka individer motarbetas. Inte enbart av feminister dock. Om något vore så enkelt. Det är deras fel, eller deras...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv