Fortsätt till huvudinnehåll

Febrig redan innan fluensan?


Jag skäms… frågan är om stressen och pressen har satt sig på omdömet månne?
“Jag har ju nu blivit avstängd från läkararbete i offentlig regi, så jag har inga hänsyn kvar att ta.”
..

“Vi får väl se om någon riktig specialist kan vederlägga anklagelserna så ska jag radera hela inlägget.”

Revisionism?

Ska ännu mer galenskaper och paranoia komma nu?

Hur handskas hon med historiken? Tar man bort misstag och rättar till felaktigheter så att det inte syns efteråt?

Jag försöker vara hederlig

Skriver jag något dumt här så får det stå kvar – så enkelt är det. Möjligt att jag stryker över det och rättar felet, men alla och envar skall kunna se vad som stod där från början! Jag tycker att det helt enkelt handlar om hederlighet och ärlighet.

Råd till Dr. Annika Dahlqvist

Snälla, ta en riktigt lång semester. Omge dig sedan av lite försiktiga, förståndiga och mediavana människor så skall det nog gå bra till slut.

Min diagnos är dock att foliehattarna sitter åt bland många i supporterskaran att den stryper blodtillförseln till skallen på en hel del människor just nu…

Tragik!

Det mest tragiska är att LC faktiskt hjälper många till friska liv. Det handlar fortfarande i huvudsak om sjuka människor med sockersjuka eller fetma el dyl. Jag tror också att friska människor skall äta betydligt mindre - och bättre - kolhydrater än idag. Det skulle säkert också främja folkhälsan rejält.
Men för vissa går dessa insikter uppenbarligen överstyr...

Ny inriktning?

Så pass ofta som Dr.Dahlqvist har varit ute i om inte ogjort, så i alla fall stormigt väder, så undrar jag om inte hon inriktar sig allt mer åt alternativmedicinsk riktning? Allt längre ifrån skolmedicinen och med den energi hon raserar kontakter med det etablerade så är frågan om inte..?
En sak är i alla fall säker - hennes fottrupper bereder väg och tar vildsint upp kampen var den än kan föras. En kostartikel i valfri tidning kan inte räkna med mer än ett par vanliga kommentarer innan fettfronten attackerar.

Och ja, jag vet att jag gör mig själv skyldig till att se lite konspirationer här... ;o)

Angående svininfluensan

Nej, jag tror inte den är tillverkad av läkemedelsindustrin, eller av judarna heller för den delen.
Nej, jag tror inte att det kommer ligga döda människor i drivor på stans gator.

Ja, jag tror att den är lindrigare än den vanliga influensan.
Ja, jag kommer personligen strunta i att vaccinera mig, jag tror helt enkelt inte att det är särledes smart att ge sig in och fucka med immunförsvaret i onödan.
Ja, ingen, upprepar, ingen vet vad som händer på lång sikt för de som vaccinerat sig.
Ja, jag hade tagit sprutan om jag tillhört en riskgrupp.

Dr. Annika Dahlqvist

Hon blir tyvärr allt oftare omnämnd i mer eller mindre smickrande sammanhang här på bloggen:

Outch!

Men "får inga infektionssjukdomar" - näe, det bör vara ett hjärnsläpp antingen från Dr.Dahlqvist eller journalisten...
Tyvärr så är detta ett rejält slag mot LC-rörelsen, utvecklingen har nog dessvärre, om inte vridits tillbaka, i alla fall stannat... Den cementerar bilden av den galna LC-dieten hos motståndarna och allmänheten sätter nog också en del frågetecken inför förespråkarna, tyvärr...

LC-organisation?

Detta visar på faran av en LC-organisation - ett galet (eller felciterat) uttalande kletar omedelbart fast på hela organisationen och omöjliggör temporärt (hoppas jag!) fortsatt opinionsarbete för alla.
Bättre är det med flera celler, fristående, men med gemensam värdegrund. Förlamas en, som nu verkar bli fallet här, så kan andra driva frågorna vidare under tiden.

Vad tycker läsarna?

Har jag rätt eller fel?
Är det bara upprepande gnäll på allt färre och allt frekvenslösare LC-bloggar?
Varför?
Är det bra att bli ständigt felciterad och missförstådd i media? För vem? För LC-rörelsen?

Kommentera!

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Tack till Fetsmart som gett mig stoff - igen! - till grunden för detta inlägg (mina kommentarer till hans genuint intressanta inlägg). Samma med gårdagens inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB123456789, Ex123456789, UNT, BT12, HD12, Kuriren, Metro, SvD1

Kommentarer

 1. Du har mer rätt än fel... ;-)

  Men vilken etikett skall vi sätta på en kostmodell som är sparsam med kolhydrater och inte fettskrämd?

  I mina öron är LCHF "kört"... låg inte bra i munnen ens före senaste tidens debackel.

  Du använder LC för att etikettera det som jag kallar LCHF, hmm.. Jag har "smakat på" LowCarb men jag vet inte... Som Badgear säger så finns det ju redan en massa närbesläktade benämningar/koncept, paleo, stenålderskost, Atkins, SouthBeach, LCHF, GI, OptimalDiet mfl.

  Jo, jag är medveten om att det är "stora" skillnader mellan ovanstående, men det skillnaderna är störst jämfört med den "genomsnittskost" som tillämpas av västvärldens befolkning som helhet betraktad...

  Kanske behövs det inga "etiketter"... bludder, bludder... :-)

  SvaraRadera
 2. Näe, det är en svår fråga, och en irriterande till det...

  Alla nya rörelser tycks få sina begrepp kidnappade av extremister/sådana som bara vill tjäna pengar.

  LC har jag alltid sett som ett slags gruppnamn, rootkatalogen s a s... :o)

  Jag fokuserade på att minimera kolhydraterna när jag gick ner, idag är det fokus på fettet istället. Jag har då rakt aldrig lyckats med viktnedgång genom att äta så stora mängder fett, men sanningen ocsh säga så tycks jag inte längre kunna gå ner m h a min tidigare inriktning heller... Så, det blir väl till att söka på - ISO-dieten är dock struken; för mig så är det enbart lågkolhydratskoster som kan komma på fråga. Jag tror inte det är vare sig vettigt eller nyttigt att vräka i sig kolhydrater, vare sig snabba eller långsamma. Det känns som om det blir en allt starkare inriktning mot ursprunglig kost. Vi får se!

  LCHF är också för mig lite "smittat begrepp" och då handlar det om galenskaper...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Tyvärr räcker det ju inte med att ha rätt. Man måste kunna framföra budskapet på ett förtroendeingivande sätt också.

  SvaraRadera
 4. Precis - och för rätt publik.
  Nu knyts febriga LC-anhängare ihop ännu hårdare, leden sluts och nävarna knyts. Men de vanliga människorna skakar på huvudet och muttrar något om "..knäppskalle.."

  Då är det extra tragiskt att man har (delvis) rätt... :o(


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Hur tror du att viruset uppkommit då? Om det strider mot naturlagarna menar jag.

  SvaraRadera
 6. Näe, det är en svår fråga, och en irriterande till det...

  Alla nya rörelser tycks få sina begrepp kidnappade av extremister/sådana som bara vill tjäna pengar.

  LC har jag alltid sett som ett slags gruppnamn, rootkatalogen s a s... :o)

  Jag fokuserade på att minimera kolhydraterna när jag gick ner, idag är det fokus på fettet istället. Jag har då rakt aldrig lyckats med viktnedgång genom att äta så stora mängder fett, men sanningen ocsh säga så tycks jag inte längre kunna gå ner m h a min tidigare inriktning heller... Så, det blir väl till att söka på - ISO-dieten är dock struken; för mig så är det enbart lågkolhydratskoster som kan komma på fråga. Jag tror inte det är vare sig vettigt eller nyttigt att vräka i sig kolhydrater, vare sig snabba eller långsamma. Det känns som om det blir en allt starkare inriktning mot ursprunglig kost. Vi får se!

  LCHF är också för mig lite "smittat begrepp" och då handlar det om galenskaper...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Tyvärr räcker det ju inte med att ha rätt. Man måste kunna framföra budskapet på ett förtroendeingivande sätt också.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n