Fortsätt till huvudinnehåll

Bullshit!

Man fortsätter skitsnacket om att det är ett problem med spetsade drinkar på krogen...
Saken är den att det nästan helt utan undantag handlar om ren och skär promillehalt. Fruntimmer som druckit på tok för mycket och skyller detta på "spetsade drinkar"... 
10 000-tals fall pratas det om, men sanningen ligger närmre på en handfull fall... 
Pinsamt!

Kommentarer

 1. Jag började intressera mig för myten om spetsade drinkar när jag fick ett massmail från en av mina kusiner som varnade för något läkemedel för hästar. Jag tror det var ett bedövningsmedel. Ursprungligen skulle mailet ha kommit från någon, vars namn jag glömt, på Karolinska sjukhuset eller vad det nu var. Det tog 10 sekunder att googla fram att denna persin inte ens existerade och definitivt inte arbetade på sjukhuset. Sedan fann jag en del andra artiklar, bland annat från England. Där skall det visst inte finnas ett enda dokumenterat fall av drogspetsade drinkar. Och det verkar vara rätt glest med fall iSverige också: http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=7467

  Sanningen är nog enkel - en snygging med fläskkottlettfrisyr och rolex-kopia bjuder på drinkar. Flicka kan inte stå emot charmen och dricker. Hon får fler drinkar, blir full och sedan börjar det klia mellan benen. Full och pilsk följer hon med snyggingen och sedan blir det hanky-panky. Flicka nyktrar till, får ångest och kan självklart inte ta ansvar för det inträffade och inbillar sig att hon blivit drogad. Att hon hävt i sig motsvarande en 35:a starksprit ägnas inte en tanke.

  /Mats F

  SvaraRadera
 2. Men om man bara kan hindra en enda våldtäkt måste det vara värt det?

  Jag fick faktiskt i mig en spetsad drink på Ibiza på 80-talet och jag VET att den var spetsad eftersom jag enbart druckit en liten Rom och Cola innan jag såg dubbelt och knappt kunde stå på benen. Som tur var hade jag en pojkvän med mig som bar (ja, rent fysiskt BAR) hem mig till hotellet och tog hand om mig. Det finns ingen chans i världen att jag har blivit så påverkad av bara en liiten drink, och alla mina kompisar intygar att det var bara det jag drack. "Fyllan" liknade dessutom inget annat jag upplevt, varken förr eller senare.

  Jag tackar, som sagt, min lyckliga stjärna att det gick som det gick och propagerar för mina döttrar att ALDRIG ta emot bjudna drinkar och att ALLTID hålla tummen i flaskan när de är ute.

  SvaraRadera
 3. En sak är säker - skall man undvika att råka illa ut på krogen så skall man nog göra som du säger - och behålla tummen där hela kvällen - även när man skall till att försöka dricka! ;o)

  Svettigt dansgolv, party i flera nätter i sträck, playan och värmen på dagarna... Alkohol har oerhörd effekt om man samtidigt lider av vattenbrist - det kan rent av vara dödligt faktiskt. Jag tror att många spetsade drinkar på semesterorter egentligen består av just vätskebrist och en mindre alkoholmängd än vanligt; jag säger dock vare sig bu eller bä om ditt fall - skönt att det slutade lyckligt, eller så lyckligt som det kanske kunde göra under omständigheterna.

  Jag var själv f ö ganska golvad för ett par helger sedan. Ganska ivrigt förfestande och sedan en en del öl i bastun - så berusad har jag inte blivit på år och dag! Värme, svettningar och (vätskedrivande) alkohol - inte världens bästa kombination... :o\

  Oavsett som sagt så är alkohol våldtäktsdrogen nummer ett - utan tvekan.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Nu ljuger vissa kvinnor om våldtäkter, men de är inte en majoritet enligt underöskningar. Att ni ens har mage att beskylla kvinnor för det, baserat på er själva och er oförmåga att tro att det finns människor som skulle göra något så vidrigt. Jag har själv en vän som drack en cola på klubb och den bjöds hon av en snygging på krogen. Hon vaknar upp nästa morgon hos killen och har märkliga minnesbilder som efter en riktigt fylleblecka, av att han och en annan kille haft sex med henne. Ni kan ju välja att tro att "våldtäktsdroger" är en myt om det får er att må bättre. Så lever Vi andra i verkligheten.

  SvaraRadera
 5. Den verklighet där blodproverna efteråt inte visar på några droger, förutom alokohol?

  Jo tack, jag trivs bättre och stannar nog kvar i den korrekta och verifierade världen snarare än den andra världen där kvällstidningarna piskar upp vågor som det inte finns grund för i verkligheten. Det finns helt enkelt inte någon vetenskap som säger att detta är ett problem. I den absoluta majoriteten av misstänkta drogningar så handlar det om ett stort överintag av alkohol - inget annat. Jag vet tjogtals tillfällen då folk har druckit litet men ändå blivit halvt medvetslösa - och jag är säker på att det inte handlade om några spetsade drinkar i något fall. Det är inte alls ovanligt att man missbedömer intaget.

  Skall man vara försiktig på krogen? Absolut! Men det är en massa andra saker som är större risk för än att få drinken spetsad. Varför skall man skrämma upp människor i onödan?


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Det är ju lite märkligt att det bara är någons kompis/bekant som råkar ut för det. Det är alltid andra- eller tredjehandsuppgifter. Okej, vi har ett undantag bland de som kommenterat här, men det kan ju, med all respekt för din upplevelse, finnas andra förklaringar till det inträffade än en spetsad rom & cola.

  Att jag väljer att tro att det är mer myt än verklighet med de där spetsade drinkarna har inget att göra med hur jag mår. Jag mår varken bättre eller sämre för att det är myt eller verklighet. Varför skulle det påverka hur jag mår?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv