Fortsätt till huvudinnehåll

Filmrecension: Surrogates

+ Underkänd, näe, undvikes som pesten!

'Surrogates'

Gud så brutalt uselt. Förutsägbart så man storknar, obefintlig regi, kassa skådisar och ett övertydligt och riktigt tunt manus. Näe, låt Willis bygga på sin solbränna långt ifrån närmsta kamera och låt hans karriär gå nerför minnenas esplanad i fortsättningen - inte mer sådan här skit, snälla rara!?

Storyn?

Vem bryr sig? Detta är kvalificerad skit! Och Willis har ändå en del brutalt dåliga filmer i sitt CV. Filmerna med honom har fått 1,89 i medelbetyg av mig...

Men storyn!!

Människan har isolerat sig och låter robotar sköta arbete, fritid etc. I denna framtid så mördas ett par robotar och det visar sig också ha tagit kål på människan bakom. Utredningen leder högre upp än någon kunnat ana och vem kan man i dettta läge lita på?
Nöjd?

Nja...

Jo, det lät kanske inte helt övertygande och fräscht...
Symboliken och historien fungerar helt enkelt inte - det känns så krystat att det måste ha krävt en hel del smink för att dölja den pinsamma rodnad som alla skådespelare måste ha dragits med...

Willis?

Näe, måtte han dra sig tillbaka och möjligtvis skämma ut sig med en Die Hard-film till, eller två. Han är normalt så pinsam i sin begränsade yrkeskunskap, men här är det betydligt värre än vanligt. Hans charm kommer inte fram överhuvudtaget och utstrålning, näe - i denna film känns han som en genomsnittlig Ken-docka i frysfacket ungefär.

Betyget?

Jo, det var länge sedan jag såg en så genuint genomusel film. Hade jag inte blivit så upprörd över att jag faktiskt slängt bort både pengar och tid på att se struntet så hade jag roats av det platta fall som spelas upp framför mina ögon.

Usch! Rekommenderas inte ens för sadomasochister... *kodordet är 'Pulp Fiction' f ö*

Mer om...



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om film, filmrecension, bio, , , DT, SSv, HD, SMP, Ex, SvD Kuriren, HD, UNT, DN

+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, ok på TV, lite blåsning på bio
+ Underkänd, näe, undvikes som pesten!

Kommentarer

  1. Haha, jag var och såg den på bion. Blev bjuden som tur var!
    Nu har ju jag en soft spot för Bruce Willis, så jag tyckte det var ok att titta på honom i 1½ timme - men filmen som sådan, håller med i ditt betyg.

    Och sen undrar jag också vad som hände med alla barn i denna framtid? När fick de sina egna "surrogates"? Hur introducerar man "Mamma nr2" (eller nr 1?) för barnet? Hur stora psykiska skador lider barn av sånt?

    Sedär - en MYCKET intressantare story ;)

    SvaraRadera
  2. Jo, tänkte på barnen också...

    Usch, ryser vid tanken på att se filmen - ointressant och oengagerat och bara, bara så... ointressant...


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England