Fortsätt till huvudinnehåll

Felet med svensk film...


Filmutredare vill höja priset på biobiljetter
Idag presenteras den nya Filmutredningen.
Ett av förslagen:
19 procentenheter högre moms på biobiljetterna.

”Därför måste vi skrota filmavtalet”
”Var är jämställdheten, Svenska Filminstitutet?”
Kvinnliga filmskapare: SFI lever inte upp till målet att två av fem filmer regisseras av kvinnor

Diskriminering?

Näe! Men sedan kommer en sekvens där jag konstigt nog håller med debattartikelförfattarinnorna:
Antalet ansökningar till Filminstitutet angående stöd till långfilm påminner om antalet ansökningar till Filmhögskolorna, 25-30 procent kommer från kvinnor. Men könsfördelningen vid antagning är ca 50 procent Antalet ansökningar kan inte användas som ett argument för att legitimera siffrorna när det gäller filmer regisserade, producerade och skrivna av kvinnor. Vi kan inte se detta annat än en strukturell könsdiskriminering.

Jo, och tydligen så diskrimineras bortåt 30% av männen... Men jag tror inte det är den könsdiskrimineringen de pratar om.

Och framför egen dörr?

Och inte heller har man kvoterat in några män bland undertecknarna;
Ingrid Edström
Elisabeth Gustafsson
Ylva Gustavsson
Lena Hansson Varhegyi
Annika Hellström
Aase Högfeldt
Christina Olofson
Daniella Prah
Lisa Rosengren

Felet

Felet på SF är dels nya korkade idéer om jämställdhet som precis 50-50 i könsfördelning, samt att man inte förstår att det faktiskt är dyra biljetter som håller många ifrån bion - samt att det alltid är svårt med parkeringar i city...

Mer om svensk film

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?