Fortsätt till huvudinnehåll

Svensk film

Det har under årens lopp gjorts en mängd mycket bra filmer i sverige. De flesta tycker att svensk film är skit, men det görs både en och annan riktig pärla. Jag har satt ihop en liten lista med svenska filmer som jag tycker står sig gott i konkurrens med vilken amerikansk, eller utländsk film som helst:


Jag vill dessutom lägga till ett par av Per Åhlins små animerade mästerverk:


Har jag missat någon?
Kommentera! :o)


//Zac, som förbihåller sig rätten att (tydligt) lägga till någon, om jag nu missat någon klockren... ;o)

Kommentarer

 1. Lars Molins filmer, speciellt då Potatishandlaren och Midvinterduell!

  SvaraRadera
 2. Tatuerade änkan och badjävlar är ju klassiker! Måste kolla lite mer på längden av hans filmer. Har alltid känt det som om det är lite förlängda långfilmer. Han skall för övrigt hyllas i SVT i höst! *tummen upp*


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Kortfilmer skulle det givetvis vara. ..alltid känt det som om det är lite förlängda kortfilmer!


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Han hyllas redan på Pirate Bay, hoppas att tv-sändningarna orsakar komplettering av utbudet även där! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings