Fortsätt till huvudinnehåll

Alkohol

Det är inte ovanligt att man kallar öl för flytande "bröd"...

Vad jag med bestämdhet kan säga är att min kropp har mycket svårare att omhänderta alkoholen jag konsumerat. Det är tydligen en energikrävande process - det är därför man alltid står och slafsar i sig en kebab på hemvägen! Kroppen skriker efter energi, s k fyllehunger. Vi LC:are har ju dessvärre (i detta fallet, alltså) inte vidare mycket glykogen liggande ute i musklerna, utan det uppstår störningar i energitillförseln ganska omgående. Detta gör att levern inte alls arbetar med någon större effektivitet.

HUA!

Jag har personlig erfarenhet av detta - efter en kväll med relativt måttlig konsumtion av alkohol - rött vin till maten, lite konjak efteråt och ett par whisky-pinnar senare på kvällen - så blev jag ordentligt berusad.
Nåväl, dagen efter vaknade jag förhållandevis tidigt, upptäckte till min förvåning att jag faktiskt inte hade någon baksmälla. Fast när jag gick upp märkte jag att jag fortfarande var berusad... Levern hade så låg verkningsgrad att mycket av alkoholen låg kvar i omlopp!
Men dagen hade sin gång och jag märkte att berusningen sakta släppte sitt tag. Framåt kvällskvisten började dock kroppen sända andra signaler till mig... Baksmällan smög sig på! Jag hade inte varit dummare än att jag under dagen fyllde på med mängder av vätska, men kanske har LC:are svårt att binda vatten, för baksmällan blev både kraftig och därtill mycket långdragen.

En erfarenhet rikare...

Jag dricker mig mycket sällan rejält berusad, men efter denna erfarenhet så är jag väldigt försiktig med alkohol. Inte för att jag personligen tycker att jag förlorar något väsentligt med uteslutningen av alkoholhaltiga drycker. Men det handlar ju till syvende och sist, om en smaksak... Tyvärr jag har hamnat i vinbox-helvetet. Det är alldeles för enkelt att ha en box stående, den är billig, enkel och det är goda viner om man väljer med eftertanke. Hua! Nu blir det inte fler boxar på ett bra tag!


Jag har skrivit om alkohol innan i t ex 'Alkoholen och nationaldagen...'.//Zac

PS. Jag avslutar detta inlägg med att citera ett hysteriskt roligt svar jag fick då jag skakade ett varningens finger för kombinationen rajtantajtan m alkohol och LC:

Jo du, Zac, skulle kanske ha lyssnat på din alkoholvarning lite mer...men kan inte rå för att jag måste testa allt själv, innan jag tror på det! "Kan fälv!", var mitt ständiga, hysteriska tillrop i barndomen, enligt mor. Ööööööh, tänk att man aldrig växer upp!

Stoj och stim kring mina nya kostvanor blev det igår, en del mycket nyfikna (och skulle absolut kolla in Annikas blogg ), en del djupt misstroende, och andra bara skakade på huvet åt "alla mina infall". Synd att dom misstror mig så att dom inte ens bryr sig om att ta reda på om detta kanske faktiskt tillkommit efter mycket moget övervägande.
Och att Whiskey-älskande ******* frivilligt avstod "men smaaaaka nu då!"-tillropen ("men baaada nu då!" ) gav somliga nog, och sålunda stoppade dom nog in mig i facket "övergående nyckfullhet".

Men rödvin, det gick ner, i MÄNGDER! Uj, uj, uj... Betongkepsen idag är inte av denna värld! Redan uppe i 6 värktabletter nu, för att överhuvudtaget orka andas ens.
Jag/vi fick avsluta festande redan kl 00, då jag fått så tidiga vanor nyligen (LCHF:ens förtjänst!) att jag helt enkelt inte kunde hålla ögonen öppna mer - nej, det var inte bara vinets fel. Kom så hem, vinglande smålullig och började må urpyton. Stoppade i mig en bit Brie, då jag trodde det berodde på fyllehunger. Somnade sen knallhårt.
Vaknade kl 06, pinknödig, supervinglade upp och for med skallen rakt in i väggen! Klonk! JAG VAR MER FULL NU ÄN DÅ JAG LA MIG!!! Magen var i totalkaos (åt båda håll ) och jag gjorde sålunda i vild panik en "kombo" - häcken i toastolen och huvet i handfatet!!! Visst ére gôtt å få ut rödvin ur ansiktets alla håligheter!?
Kändes bättre sen , vinglade tillbaka i säng, 2 Alvedon senare. Vaknade igen kl 08 - ännu fullare nu! Halkade på badrumsgolvet och höll på att bryta lårbenshalsen. Tillbaka till trygga sängen och se världen åka karusell bakom de stängda ögonlocken. Uuuuuuhhh... Först kl 11 började jag nyktra till så pass att jag riskfritt kunde ta mig upp mot medicinskåpet igen.
Är fortfarande lite smålullig, mer Alvedon mot betongkepsen, illamående och så fruktansvärt uttorkad! Läpparna har fått formen av en slutmuskel! Absolut noll i matlust, får bara i mig kaffe med mängder med grädde. Uj, uj, uj...

(Fortsättningsvis kanske jag kommer att lyssna till "expertisens" råd lite mer - men jag erkänner det aldrig!)

VARNING! --- Om man mot all förmodan beslutar sig för att ändå genomföra några experiment av denna typen så skall man vara medveten om att det medför en stor risk för förhållanden, vänner, sängkläder och inte minst risk för att totalt förlora värdigheten! --- VARNING! ;o)

Kommentarer

 1. Ytterligare en positiv effekt av LCHF då, man sparar in massor av pengar på alkohol, man blir alltså mycket billigare i drift! :-)

  Jag har själv nyligen köpt en box vin, fast jag använder det mesa av den i matlagningen. Dricker sällan mer än ett litet glas till maten, 3-4cl eller så.

  Tyvärr har jag inte haft råd med en anständig whisky på ett tag, Lagavulin eller Ardbeg t.ex.. Men även sådant dricker jag kanske 2cl eller så av, de har ju så mycket smak att det inte behövs mer.

  Dricker man inte mer än runt 2 liter starksprit om året kan man ju kosta på sig lite bättre grejor. :-)

  SvaraRadera
 2. Har en god vän, som precis som jag föredrar cognac, som försöker lansera sitt
  Pris per NjutningsTillfälle.

  Visst kostar en resonabel flaska kanske en femhundring och uppåt, men sätter man det i proportion till antalet tillfällen som den förgyller... Mmmmm :o)

  Larsen XO är en mycket prisvärd favorit, mina amatörsmaklökar uppfattar den som väldigt annorlunda. Fruktig och inte alls så "skarp" som hos de flesta andra cognacshus numera. Att det sedan är en norsk immigrant som fastnade i cognacsdistriktet av kärlek till en kvinna och denna dryck på 1920-talet gör inte bakgrundshistorien mindre intressant! ;o)

  När jag slår upp mig ett glas med cognac så räcker den i timmar. Älskar att bara sitta och dofta på den, ta små smakprov för att aktivera tungan också, för att sedan fortsätta att dofta!

  I sanning en riktig eau-de-vie!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Zac, tack för veckans flabb!!!

  SvaraRadera
 4. Vill slänga in en VARNING mot att stoppa i sig Alvedon/Panodil/Paracetamol mot baksmälla. Detta läkemedel har en utomordentligt hög toxicitet. Och det bryts ner i levern! maxdosen på ett dygn för den med frisk lever är 8 st 500 mg tabletter, alltså fyra gram. Det är supergiftigt!

  SvaraRadera
 5. Usch, prata inte om Alvedon... Jag har under semestern haft ett enormt ryggskott. Under perioden så petade jag i mig maxdosen av Alvedon + Ipren varje dag i tre veckors tid...

  Kunde inte sitta, stå, ligga eller gå...
  Fy f--n! Så nu tränar undertecknad, eller snarare kommer att börja träna, enkom för att förbygga liknande problem igen. Så snacka om att det behövs en extrem händelse för att man skall komma igång med att börja träna... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Håller med om att detta var dagens, för att inte säga veckans gapflabb!

  SvaraRadera
 7. Ett alternativ att testa mot bakrus är saft på älgört, den skall tydligen vara god och den innehåller salicylsyra, men tydligen även emnen som motverkar dess skadliga effekt på bl.a. magslemhinnan.

  Testa dock väldigt försiktigt om du har tendens till magsår!

  SvaraRadera
 8. Usch, prata inte om Alvedon... Jag har under semestern haft ett enormt ryggskott. Under perioden så petade jag i mig maxdosen av Alvedon + Ipren varje dag i tre veckors tid...

  Kunde inte sitta, stå, ligga eller gå...
  Fy f--n! Så nu tränar undertecknad, eller snarare kommer att börja träna, enkom för att förbygga liknande problem igen. Så snacka om att det behövs en extrem händelse för att man skall komma igång med att börja träna... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Håller med om att detta var dagens, för att inte säga veckans gapflabb!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv