25 sep. 2007

Burma

Det hör inte till vanligheterna att jag allvarligt funderar på att be högre makter om en fredlig utgång på de folkliga demonstrationer som nu sker i Burma (jag är ateist/agnostiker beroende på humör). Men nu sker det alltså. Samtidigt som hoppet spirar i en så finns det där en obehaglig känsla av att det är en långsam marsch emot en katastrof - jag hoppas innerligt att jag har fel.

Mod!

Är det något jag beundrar här i världen så är det äkta mod, sådant mod som är så flagrant att man faktiskt inte ens reflekterar över hur man själv hade handlat i samma situation.

Munk från Burma, ca 1887-1890.

Tidigare våld

Burma har ju sett sin beskärda del av vålsamheter mot obeväpnat motstånd. En bra och stark spelfilm om detta är t ex 'Skugga över Rangoon', där Patricia Arquette gör en av sina bästa rollprestationer någonsin.

Undantagstillstånd...

Nu ikväll så har tydligen militärjuntan utlyst undantagstillstånd, låt oss hoppas på att allt går lugnt till imorgon när munkarna marcherar igen...

Läs mer i
DN
DN2
SvD
SvD2//Zac

1 kommentar:

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...