Fortsätt till huvudinnehåll

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.

Ettsvarspartiet

Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...

Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??

Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.

Mer socialklass 3 än "kultur"?

En annan sak som vore oerhört intressant i sammanhanget är att invandrare generellt sett alltid tillhör socialklass 3. Hur mycket överrepresenterade är denna socialklass vid våldtäktsmisstanke? Och hur ser det ut mellan svenskfödda/invandrare inom denna grupp? Att de sämst bemedlade alltid är överrepresenterade för brott kommer knappast som en överraskning för någon?

Lite annan variant på fakta?

 • Det är 3,5 gånger vanligare att män misstänks för brott än kvinnor.
 • Det är 6,1 gånger vanligare att personer som har socialbidrag är misstänkta för brott än personer som inte lever på bidrag.
 • Det är 5,7 gånger vanligare att personer med endast förgymnasial utbildning är misstänkta för brott, än att personer som har en högre utbildning är det.
(Källa.)

Sifferlek

'Om 0,04 av personer födda i Sverige med svenskfödda föräldrar har misstänks för våldtäkt så är motsvarande siffra för personer födda utomlands 0,22, säger Klara Hradilova Selin.'

99,78 procent av samtliga utrikes födda har inte misstänkts för våldtäkt.

Av de som är födda i Sverige med svenska föräldrar har 99,96 procent inte misstänkts för våldtäkt.

5,5 gånger så högt

Så vi då tar SD:s egna siffror och leker med dem lite; enligt SD:s egen statistik så är det 70st invandrare som dömts för våldtäkt, av totalt 114 fällda. Det är och förblir en kraftig överrepresentation när invandrargruppen enbart knappt är 20% av invånarna idag; d v s 1,6 miljoner ungefär.

Våldtäktsinvandrare!

Om vi antar att könsfördelningen inom denna grupp är 50/50 så ger det alltså 800 000 invandrarmän och -pojkar, som kan misstänkas för brott. Av dessa så fälldes 70st för detta brott, det ger ungefär 9st/100 000. För enkelhetens (och xenofobins skull) skull så slänger vi in två svartskallar till i gruppen fällda för våldtäktsbrott så att vi hamnar på en jämn och bra siffra; 11st /100 000 invandrare fälls för våldtäkt.

Svennisvåldtäktsmän!

Leker vi vidare och räknar baklänges att det är 5,5ggr så vanligt med våldtagningsbenägenheten bland invandrare kontra svenskar så ger det att ungefär att 2st svenskar/100 000 fälls för våldtäkt?

Och så till logiken...

Förklara logiken varför de övriga 99 989st oskyldiga invandrarmännen i gruppen misstänkliggöras, men inte de 99 998st oskyldiga svenska männen?

Alla ser hur uppenbart korkat, navelskådande och skygglappsförsett resonemanget är?

Och det kallas...

Det finns bara ett enda riktigt adekvat begrepp som passar riktigt bra på sådant resonemang när man pekar ut och misstänkliggör en hel grupp för vad en handfull individer inom gruppen gör - och jag har själv använt det för att beskriva SD:s politik flera gånger.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Tidigare

En Sverigedemokrat med skygglappar?
Politisk kalabalik och mer tråkigheter
Svenskkontrakt? Whot?
Inte jag heller...
Dumheter och rasister

PP vs SD?

Det finns inga likheter alls. Ett bakåtstråvande, protektionistiskt och rasistiskt parti mot ett framåtsträvande frihetsparti...
Jag hittade den hos HAX som i sin tur tydligen hittade upphovsmannen: CJ Rehbinder.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. inlägget bygger i mångt och mycket på en av mina kommentarer för blogginlägget 'Normalisering eller felmätning?'

Läs även andra bloggares åsikter om politik, , , , , , AB, HD, DN, Ex1, SvD, SvT, SR

Kommentarer

 1. Tror du att det begås 114 våldtäkter i Sverige per år? Snarare runt 5000.

  Varav de flesta begås av män med invandrarbakgrund.

  Om du tycker att det är ok med drygt 2500 fler våldtäkter per år för att få ha en stor invandring så ok, du tycker det. Men försök inte förlöjliga oss som tycker det är ett för högt pris bara för att du inte kan räkna.

  SvaraRadera
 2. Om jag inte kan räkna så kan du inte läsa, Per - det är SD:s egna siffror jag använt.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Det anmäls 5000 våldtäkter per år. En anmäld våldtäkt är inte en faktiskt våldtäkt.

  20-60% av de 5000 är falska anmälningar. Sen är hälften helt enkelt inte våldtäkt då definitionen har ändrats.

  Sedan kan alla 100 våldtäkter begås av 1 person. I sverige är 1 våldtäkt 1 anmälan, om en person blir våldtagen a la Fritzl, så blir det 365 anmälningar, i andra länder blir det 1 anmälning.

  SvaraRadera
 4. Tack, helt korrekt, Someone. Kanske skulle jag påpeka det i inlägget också... Hmm...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Infogade länk till din kommentar, Someone.

  Tack igen. Jag har själv påtalat det där med svensk felaktig våldtäktsstatistik innan, men hittar inte inlägget nu. Får leta senare.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. BRA och Jerzy i synnerhet ar ett skamt och har inget med verkligheten att gora.

  Man behover ju inte ha for mycket forstand for att forsta att nagot ar fel nar BRA och Jerzy menar att resultatet ar "troligen" pga av si och sa, ie ursakter.
  Att man inte kan jamfora med andra europeiska lander, ar svenska forskare och statistik sa mycket battre?
  Vidare talas det ju tyst om att man i sverige faktiskt inte far registrera harkomst - hur far dessa forskare da korrekta siffror??

  Jag litar nog MER pa siffror fran typ Tyskland, Danmark och UK dar forskarna sysslar med oppna siffror och inte kommer med undanflykter och daliga "troligen" - troligen har inget att gora inom forskning och ar en fingervisning om att de inte VET.

  Diktaturen Sverige har gatt for langt i sitt mal att den politiskt korrekta bilden ar den enda sanna och alla medel ar tillatna for att patvinga denna logn.

  Jag ar sa glad att jag lamnat diktaturen Sverige och idag bor i ett europeiskt land dar man fritt kan diskutera dessa saker utan att bli brannmarkt som rasist.

  SvaraRadera
 8. Jag blir så road av kommentarerna från Piratpartiet om att man är ett "frihetsparti" - vilket i deras tappning t.ex. innebär "friheten" att gratis tillskansa sig diverse upphovsrättsskyddat material eller rätten att idka sexuellt umgänge med minderåriga. Det är inte precis de skarpaste knivarna i lådan som anslutit sig till detta parti; ingen förnuftigt tänkande människa kan ta ett sådant parti på allvar. Det enda riktiga är att förpassa det till den plats det hör hemma - sophögen!

  SvaraRadera
 9. @Fredrik: Jag ägnar mig inte åt outningar eller något dylikt. Inte heller censur. Tyvärr suger bloggers kommentarshantering, så jag har tagit bort ditt inlägg och återger det här förutom det jag tycker inte hör hemma på min blogg:

  ---
  "Förklara logiken varför de övriga 99 989st oskyldiga invandrarmännen i gruppen misstänkliggöras, men inte de 99 998st oskyldiga svenska männen?"

  Underbar logik! En överrepresentation av kriminella i en grupp avfärdas med att majoriteten av gruppen är oskyldiga - och vips var problemet ur världen... eller?!

  Komentera gärna även etniciteten på ledarna av Sveriges tyngsta organiserade brottlingar:

  [NAMNOUTNINGAR på påstådda kriminella publicerar jag inte på min blogg, Zac]


  //Fredrik
  ---

  SvaraRadera
 10. @Peter W: Förstår jag dig rätt när du kritiserar Jerzy och BRÅ för att de är vetenskapligt ärliga med att man inte vet, gentemot SD som vet att alla problem baseras på invandringen?

  @Fredrik: Min poäng var (är!) att det skiljer sig enormt lite på de övriga, oskyldiga individerna mellan svenskar och invandrare.

  @Anonym (11:57): Jag tror du får lägga dig i samma bestickslåda du - läs på lite mer om vad Piratpartiet står för innan du förkastar deras ideologi. Det handlar om mycket större värden än sketna nedladdningar - även om nu The Pirate Bay har råkat stjäla jordens bruttonationalprodukt flera gånger om... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 11. De du inte vill publicera som "påstådda kriminella" finns omskrivna allmänt i pressen som tydligen är mindre rädd för sanningen av vad du är. Den som vill ta bort sina skygglappar kan söka vilka ledarna för Sveriges tyngsta kriminella gäng är, se nedan.

  Naserligan
  Bandidos
  Original Gangsters
  Jugoslaviska nätverket
  Asir
  Tigrarna
  Black Cobra
  Black Scoropion

  SvaraRadera
 12. Bättre lista, anonym! ;o)

  Tack.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Vad är det för fel att SD vill slänga ut våldtäktsmän?

  Och SD använder BRÅ:s siffror! BRÅ har även sagt att mörkertalet för våldtäkter är MYCKET större än den rapporterade! Dvs fler är våldtagna än statistiken visar. ENLIGT BRÅ!!

  Sen kan du ju fortsätta med din logik och applicera den på försäkringsbolag. Varför ska jag betala mer för att jag är ung man? För att unga män är oftare inblandade i olyckor? Unga män måste informeras?
  Eller vänstern säger att män begår flest brott. Dom måste informeras.
  DÅ KAN MAN GRUPPERA!!!
  Gör man det med invandrare så är allt plötsligt individuellt!

  Vänstern och PK-media pratar gärna om poliser och SD:are generellt som GRUPP! Varför inte individuellt där?
  SD:are är ofta kriminella har vi ju fått läsa i tidningar.
  Där finns det inget logiskt fel?!?!?!?

  Hycklare!

  SvaraRadera
 14. Zac, ingen har anklagat oskyliga människor vilket du tycks påstå om SD. Som svar på din "logik" kan vi göra följande räkneexempel:

  10 är 100% mer än 5 (brottslingar).

  I en population på 1000 (totalt) är 10 brottslingar 0.5% procent fler än 5. Alltså skiljer det sig "enormt lite"???

  Med dit resonemang kan vi skita i ALL brottslighet eftersom det är "enormt lite" räknat på totalpopluationen... eller hur tänker du?!

  //Fredrik

  SvaraRadera
 15. Zac,

  Föll inte alla dina argument med den listan? Den grova organiserade brottsligheten domineras totalt av utlänningar. Våldtäkterna är bara en del av en mycket större fråga. Åldringsrånen är en annan.

  SvaraRadera
 16. Nej, Fredrik. Det handlar om att skuldbelägga en grupp för vad en försvinnande liten del individer i gruppen gör. Vi har sett liknande resonemang innan och de har aldrig lett till något bra.


  //Zac

  SvaraRadera
 17. @Leif H: Du anser att projisera dessa åtta ligaledares egenskaper på de övriga 1 599 992 andra invandrande svenskarna?

  Det är lite som att dra slutsatser kring svenska män genom Clark Olofsson och kapten Klänning?


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Zac "Förstår jag dig rätt när du kritiserar Jerzy och BRÅ för att de är vetenskapligt ärliga med att man inte vet, gentemot SD som vet att alla problem baseras på invandringen?"

  Zac Lasforstaelse inte pa topp?
  BRA och Jerzy i synnerhet ar ett skamt och har inget med verkligheten att gora. Vidare forsvarade jag aldrig SDs siffror.

  BRA och Jerzys "forskning" bestar i att pa uppdrag av staten, pa typiskt statistiskt vis - fa svaren av uppdragsgivaren och sedan pa statistisk vag bevisa dessa, bevisa en tes.
  Riktig forskning bestar i att analysera verkliga fakta och utifran detta bevisa nagot.
  Nar ordet "troligen" ar del av svaret handlar det mer om filosofi an vetenskap

  SvaraRadera
 19. Zac, SD lägger inte skulden på alla invadrare, utan på den invadringspolitik som gett dessa kriminella status som "flyktingar" och nuvarande oförmåga att upphäva beslut om PUT eller svenskt medborgarskap.

  De åtta invandrade ligaledarna ovan har orsakat kostnader och lidande. Varför släpptes de in i Sverige? Varför kan de inte utvisas? Varför hävs inte deras PUT eller svenska medborgarskap? INGET parti vill ta i den frågan förutom SD!!!

  //Fredrik

  SvaraRadera
 20. @Peter W: Vad gäller BRÅ och Jerzy så har de ganska svåra trovärdighetsproblem även för mig. De har själva gång på gång gjort exakt det som SD gör nu och selekterar och presenterar data som styrker deras egna tes.

  Vetenskap har f ö inget med "att veta" att göra - det handlar om den bästa gissningen hittils - och den är inte SD i närheten av.


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Kan inte någon plocka fram brottsstatistik för rasistiska grupper. Jag misstänker att SD och deras anhang är en av de mest överrepresenterade grupperna.

  Om de anser att det är OK att slänga ut sådana som är överrepresenterade i brottstatistiken, borde de då inte stå för sin egen ideologi (eller, snarare, idioti) och lämna landet.

  Nej, SD förtjänar inget annat än förakt, och, när tillfället lagligt ges, våldsyttringar.

  Hade det varit upp till mig så skulle vi haft fri invandring, bara för att balansera ut ointelligensen och oärligheten hos SD.

  "Jag ar sa glad att jag lamnat diktaturen Sverige och idag bor i ett europeiskt land dar man fritt kan diskutera dessa saker utan att bli brannmarkt som rasist."

  Vi som bor i Sverige är också tacksamma för att du lämnat landet, men beklagar att det inte är lagligt att brännmärka dig. Snälla, säg åt dina kompisar också att lämna landet.

  Förresten, har du tänkt på att du själv också är invandrare nu? Innebär inte det att du, enligt SD-logik, borde betraktas som organiserad brottsling och våldtäktsman?

  SvaraRadera
 22. Förresten, Zac, det står när man ska kommentera att:

  "Spam, rasistiska och liknande kommentarer tar jag bort så snart jag ser dem."

  Jag rekommenderar att du storrensar lite rasistiska kommentarer.

  SvaraRadera
 23. @Anders Troberg: Nja, än så länge så har kommentarerna hållit sig på en bra nivå tycker jag - och jag ser gärna att de stannar där.

  Det blir dock säkert värre framåt natten när solen gått ner och de mest ljusskygga vaknat till liv... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 24. Men Anders, det är tydligen helt OK att kalla andra för "idiot", "...brännmärka dig", "lämna landet"??? Eller?!

  Ja, Zac.. nivån börjar sjunka. Radera!!!

  SvaraRadera
 25. Jag har för vana att låta kommentarer om andra, som slår tillbaka på upphovsmannen själv stå kvar. Och när man kallar någon göt "idiot" så är det oftast man själv som får skämmas - i alla fall i efterhand...


  //Zac

  SvaraRadera
 26. Det är en sak att opåkallat kalla någon för idiot. Att däremot göra det sakligt, tex som när man pratar om SD-anhängare och andra rasister, är helt OK.

  Enda invändningen man möjligtvis kan ha är att det är osportsligt att raljera om dem, det är som att sjkuta på sittande fågel.

  SvaraRadera
 27. Invandrings- & integrationspolitik är i allra högsta grad fördelningspolitik på miljardnivå, så varför lägger sig då allt fler PP-representanter i denna fråga?

  PP har inget att vinna men allt att förlora på att bredda sig (och då framförallt i den bomb som är I&I-frågorna). Jag har själv röstat PP både 2006 & 2009 och ser fram emot att rösta PP även i nästa EU-parlamentsval men flummet har blivit för mycket för att kunna rösta på PP i höstens val. Stoppa PP:s breddning så kanske ni återigen blir ett alternativ, tills dess röstar jag alliansen. (nope, inte SD-röstare men jag förargar mig ändå över linjen många PP-representanter går efter)

  SvaraRadera
 28. @magnuskindblom: Riktigt bra sammanfattning som sagt. Humoristiskt och tyvärr lite för sant bara.

  @Anders Troberg: Nja, jag tror inte det är påkallat att påstå att alla SD-anhängare är idioter helt enkelt eftersom de inte alltid är det.


  //Zac

  SvaraRadera
 29. Zac, Veteskap hat inget med gissningar att gora - dags att lasa pa, som sagt gissningar hor till den filosofiska grenen.

  Vetenskap betyder just vetande, latin scientia.
  Genom korrekta och verkliga data korrelera ny kunskap - vetande.
  Pa medeltiden var filosofi och vetenskap i stort detsamma, aven om man ibland kan undra sa har vi idag daremot separerat dessa tva grenar.
  BRA och Jerzy sysslar mer med filosofie fragor an rent vetenskapliga analyser.

  For att komma tillbaka till amnet, statistik ar som alla med den minsta mattematiska kunskap vet nagot man kan vrida och vanda pa tills man far det svar man vill.
  Harav mitt pastaende att utlansk forskning ar mer sann an den svenska eftersom de inte behover folja den politiskt korrekta bilden BRA=staten, galler de flesta vast-europeiska lander, och ger en sann och korrekt analys av verkliga ej tillrattalagda siffror.

  SvaraRadera
 30. Företeelsen SD och invandringsfrågan kommer sannolikt aldrig att få en lycklig lösning så länge som debatten är så polariserad som den nu är. Det är ett stort avstånd mellan de som kritiserar invadringspolitiken och de som försvarar den.

  Jag ser fram emot att ha SD i riksdagen så att invandringsfrågan kan börja diskuteras i en öppen, ocensurerad, demokratisk debatt. Bara då kan sanningarna blottas och förhoppningsvis ena båda sidor om lösningar.

  //Fredrik

  SvaraRadera
 31. Bara sådär i förbigående, jag tror att det var jag som myntade begreppet "SD är ett ensvarsparti". Möjligen kan andra ha kommit på det oberoende av mig (det är ju en rätt uppenbar slutsats), men mig veterligt så var jag först. Bara som lite kul fakta, det är helt OK att använda det.

  "Invandrings- & integrationspolitik är i allra högsta grad fördelningspolitik på miljardnivå, så varför lägger sig då allt fler PP-representanter i denna fråga?"

  Två svar:

  * Jag är inte PP-representant, jag är PP-anhängare. Det är fritt fram för mig att ha andra åsikter också.
  * Grundläggande mänskliga rättigheter ligger inom PP's område, och därmed också förakt för rasism.

  "Nja, jag tror inte det är påkallat att påstå att alla SD-anhängare är idioter helt enkelt eftersom de inte alltid är det."

  Du har rätt, en del är inte dumma, en del drivs av illvilja.

  "For att komma tillbaka till amnet, statistik ar som alla med den minsta mattematiska kunskap vet nagot man kan vrida och vanda pa tills man far det svar man vill."

  Det där är en myt. Följer man statistikens regelverk så är den en ypperligt solid vetenskap. Problemet är att folk inte förstår att det regelverket finns, och därmed skapar osund statisitk, med dåligt underlag.

  "Jag ser fram emot att ha SD i riksdagen så att invandringsfrågan kan börja diskuteras i en öppen, ocensurerad, demokratisk debatt. Bara då kan sanningarna blottas och förhoppningsvis ena båda sidor om lösningar."

  Vilka sanningar behöver blottas? Alla vet redan att SD är en skock nynassar med en putsad fasad.

  SvaraRadera
 32. "* Jag är inte PP-representant, jag är PP-anhängare. Det är fritt fram för mig att ha andra åsikter också."

  Självklart är det fritt fram att ha åsikter för dig som PP-anhängare (men jag antar att du är medveten om att det trots detta färgar av sig på partiets image). PP-representanter ska helt klart inte uttala sig i frågor som denna.

  "* Grundläggande mänskliga rättigheter ligger inom PP's område, och därmed också förakt för rasism."

  Kritik mot den integrations- och invandringspolitik som förs != rasism.
  Att påtala att människor med kulturellt olika bakgrund också är olika != rasism.
  Att välja att hjälpa FN:s kvotflyktingar är inte heller rasism och att minska u-landsbiståndet till EU:s mål är inte att bryta mot några mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
 33. En annan sak att tänka på är att majoriteten av våldtäckter sker i hemmet, så om vi nu utgår ifrån att invandrare skulle vara överrepresenterade så innebär ju det också att offret tillhör samma grupp. Alltså kommer ju inte våldtäckten att försvinna bara för att båda inte längre befinner sig i sverige, då dessa lika gärna kan ske i hemlandet.

  SvaraRadera
 34. Undersökningen har ju verkligen fått önskat resultat för Sd. Partiet framstår nu som några som orädda för fram obekväma sanningar och deras motståndare framstår som några som försöker bortförklara, försvara och förringa våldtäkter samt inte ser dessa som något större problem, i alla fall om de begås av invandrare. Det är ju antagligen inta alls deras avsikt men det är faktiskt så det framstår och det är det som är det viktiga i slutändan. Skickligt gillrad ”fälla” av Sd som deras motståndare klampade rätt i, kan bara gratulera dem till detta taktiska genidrag!

  SvaraRadera
 35. "Kritik mot den integrations- och invandringspolitik som förs != rasism."

  Jo, den är rasism när den framförs på de värdegrunder som SD står för.

  SvaraRadera
 36. "Jo, den är rasism när den framförs på de värdegrunder som SD står för."

  Egentligen är jag ganska nyfiken på hur du ska sy ihop den säcken men den kommentaren visar bara på hur lite PP har att vinna på att lägga sig i den här frågan.

  SvaraRadera
 37. Bra Zac! Att du låter folk tycka och tänka!

  http://www.resume.se/nyheter/2010/08/23/de-kan-vara-lugna-i-valstu/

  I år kommer inte Uppdrag granskning att granska valstugorna. Men det behövs väl inte? Nu vet vi att rasistiska tankar förekommer i andra partier?

  Därmed inte sagt att SD inte överväger. Det verkar ju nu som att de kommer att komma in. Mig personligen skrämmer det mer, när jag hör och ser andra partier fiska i "grumliga vatten". Om SD inte kommer in så försvinner ju inte deras åsikter hux flux. Utan de finns förmodligen i andra partier mer och mer? Är det inte innehållet som är viktigt i ett parti. Eller är det partinamnet? Dold rasim i våra partier hur får man bukt med det? Det är skrämmande om den växer sig allt starkare.

  Det kanske t.om. är nödvändigt att de kommer in om vi ska få någon bukt med rasismen? Det går ju liksom inte att gömma eller trycka ner åsikter. Det vet vi innerst inne?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 38. Jag är livrädd för att få in dem, helt enkelt för att det normaliserar dem. Gör att man ser ett rasistiskt parti som en normal förhandlingspartner. Mycket illa.


  //Zac

  SvaraRadera
 39. Till Anders; "Vilka sanningar behöver blottas? Alla vet redan att SD är en skock nynassar med en putsad fasad."

  Du tycker inte att du gör dig skyldig till samma fördomsfulla trångsynthet som du själv anklagar andra för?! Att "objektivt" påstå att 4-5% av Sveriges väljare är "idioter" och "nynassar" är ju lika objektiv som att kontatera att alla PP anhängare tankar barnporr, och att alla muslimer bär burka och bomber i skorna.

  Men det är ju oftast det lättaste sättet att argumentera när känslan styr och argumenten saknas. Nästa nivå ned är att slå ner den som inte tycker samma sak.

  Känns som du har en seriöst rubbad syn på demokrati i allmänhet och åsiktsfrihet i synnerhet.

  SvaraRadera
 40. Jag tycker nästan att det är lite fascinerade när man kallar det främlingsfientligt och trångsynt, när man poängterar att ledarna för Sveriges tyngsta kriminella gäng är invandrare! Snälla ni som försvarar nuvarande invandringspolitik, har ledarna till dessa gäng INGET med invandring att göra?!

  Naserligan
  Bandidos
  Original Gangsters
  Jugoslaviska nätverket
  Asir
  Tigrarna
  Black Cobra
  Black Scoropion

  SvaraRadera
 41. @Anonym (16:02): Någonstans runt 20 miljoner människor i USA har rötter från Italien.

  Maffian består nästan bara av italienare - så vad säger vi om alla andra med italianskt påbrå som inte är med i maffian?

  Det är kriminella som inte är välkomna någonstans, och?


  //Zac

  SvaraRadera
 42. Zac:

  Överrepresentationen finns kvar även när man justerat för sociala faktorer. Det medger även svenska kriminologer nuförtiden.

  Vi skuldbelägger inte en hel grupp för vad ett fåtal gör om vi säger att vi vill ha en restriktiv flyktingpolitik i syfte att minska antalet våldtäkter. Det är en metod att förhindra brott helt enkelt. Om någon överkänslig person då tar illa upp så väger det lätt mot vad ett våldtäktsoffer får utstå.

  SvaraRadera
 43. Anonym: Är det inte så att 100% av de kriminella är just kriminella? En svensk knarklangarna är lika kriminell som en colombiansk knarklangare som är lika kriminell som en kinesisk knarklangare.

  Och det är främst de kriminella som råkar ut för de kriminella handlingar som de gängen du listar står för. De är rivaliserande gäng.

  Dessa gäng har inget intresse av vanliga Svenssons. Och de våldtar knappast några svenska flickor. Varför skulle de? De har så hög status så att tjejerna slänger sig med särade ben framför dem. Precis som de gör med den hippaste pojkstjärnan.

  SvaraRadera
 44. "Vilka sanningar behöver blottas? Alla vet redan att SD är en skock nynassar med en putsad fasad."

  Ja du Anders Troberg - det är väl lika sant som att Piratpartiet är en skock pedofiler som dagarna i ända laddar ned dataspel (som passar deras högst begränsade intellektuella nivå) och som är emot övervakningskameror för att deras kriminella förehavanden inte ska avslöjas. Men, det vet väl alla redan?

  SvaraRadera
 45. Zac: Det kan göra så att det blir normalt att diskutera sådana här frågor öppet. De tankarna finns ju inom oss människor oavsett parti. I en demokrati bör vi väl inte vara rädda för att alla ska få synas och höras?
  Återigen "rasistiskt parti" Det är väl innehållet som är rasistiskt inte partiet?
  TROR du inte att det varierar även inom SD i vilken grad man är rasistisk? Kan det handla om okunnighet, rädsla likaväl som hat?

  Isåfall är det ju praktiskt att dölja det i andra partier? Vem vet hur många rasistiska tankar som florerar där? En hel del det VET vi.

  Personligen så vill jag verkligen att vi får bukt med rasimen och jag TROR tyvärr inte att vi får det, bara för att SD inte kommer in.

  Rasism, omvänd rasism, dold rasism är det inte dags att dikusssionen lyfts alltmer i samhället?

  Varför denna rädsla vi har väl lärt oss NÅGOT av historien? Eller har den gått oss spårlöst förbi. En del anser att vi har borde ha lärt oss och därför ska tysta... Eller döma....

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 46. "Det är kriminella som inte är välkomna någonstans, och?"

  FEL! De är ju uppenbarligen välkomna i Sverige. De flesta av dem hade kriminellt förflutet i sina hemländer, men S tog emot dem som "flyktingar". Ingen av dem får upphävt PUL eller medborgarskap! Ingen av dem utvisas till sina hemländer! Varför? Jo, för att det inte går att häva PUL och s-medborgarskap!

  Och för att jag tycker detta är fel är jag rasist och nazist??? Helt sjukt!

  //Fredrik

  SvaraRadera
 47. SD´s poäng är inte att begränsa invandringen för att "alla" invandrare är kriminella som du tycks uppfattat det.

  SD vill lägga skattemedel på sjukvård, pensioner, utbildning och barnomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och importerad arbetslöshet.

  SvaraRadera
 48. @Fredrik: "Och för att jag tycker detta är fel är jag rasist och nazist??? Helt sjukt!
  //Fredrik"


  Jo, det är det - men det är också felaktigt.

  @Lisbeth: "Återigen "rasistiskt parti" Det är väl innehållet som är rasistiskt inte partiet?
  TROR du inte att det varierar även inom SD i vilken grad man är rasistisk?"

  Jopps, precis som det säkert finns medlemmar i FI som tror att partiet står för rättvisa och jämställdhet mellan könen...

  Du måste också vara medveten om att det är skillnad på tankar/fantasiser och praktisk politik.

  @Anonym(16:42): "SD´s poäng är inte att begränsa invandringen för att "alla" invandrare är kriminella som du tycks uppfattat det."

  Nej, så har jag inte uppfattat det och så hoppas jag inte att någon annan uppfattat mig heller.

  SD vill inte ha hit invandrare för att de anser att vi är högre stående och "måste bevara vår kultur" vilket är om möjligt ännu mer skrattretande.


  //Zac

  SvaraRadera
 49. "SD vill inte ha hit invandrare för att de anser att vi är högre stående och "måste bevara vår kultur" vilket är om möjligt ännu mer skrattretande."

  Wow, du har seriöst missuppfattat SD´s politik! Sannolikt vet SD´s röstare långt mer om invandringsproblemen än vad du vet om SD.

  I Angered (invandrartät förort till GBG) röstade i förra valet 7% på SD.

  Om du kan slita dig från dataskärmen och uppleva dessa människors vardag, kanske du skulle vara lite mer ödmjuk inför deras åsikter.

  //Fredrik

  SvaraRadera
 50. Zac jo jag är medveten om skillnaden mellan tankar fantasier och praktisk politik. Jag brukar påpeka det. Är du det? tänker på Bodströms fantasier som blivit praktisk politik. Men då skyller du mycket på Bodström. Varför inte se rasismen i de övriga partierna som en rejäl väckarklocka då?

  Anonym SD som parti går ut med att de vill minska invandringen inte för att alla är kriminella, men att de anser att alltför många är det. De har en tydlig och klar rasistisk agenda. De flesta sakfrågor de tar upp handlar om invandrarnas brister. Föga utvecklande för ett samhälle.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 51. Är det bara jag som undrar varför Hells Angels inte är med på listan över tunga kriminella grupper? Är HA en vanlig mc-klubb numera? Vars ordförande samlar Hitlerkonst? /BiW

  SvaraRadera
 52. Lisbeth. Jo man är ju bara ute efter de kriminella. Men sedan så anser man att alla invandrare är kriminella ifall de kommer ifrån kulturellt avlägsna platser. Muslimer bland annat är det största hotet sedan andra världskrigen osv osv osv.

  SvaraRadera
 53. Zac - "Vetenskap har f ö inget med "att veta" att göra - det handlar om den bästa gissningen hittils - och den är inte SD i närheten av."

  Det som stod i tidningen var att man inte visste om SD:s teorier stämmer.
  Dvs, man vet inte. Hur VET du då om SD är långt ifrån det rätta?
  Med vilken data falsifierar du deras påstående?

  SvaraRadera
 54. @Anonym: Jag reagerade på att man anmärkte på att Jerzy och BRÅ var försiktiga i sina ordval emedan SD var tvärsäkra - det VET jag... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 55. Så hur vet du att SD har fel då?
  Du lät också tvärsäker. Du vet, det du anklagar SD för att vara.

  När forskare kommer fram till att unga män är mera vårdslösa i trafiken hör vi inte samma protester från Jerzy. Dom flesta unga män kör ju inte vårdslöst. Varför ska alla straffas? Nä, då är det ok.

  Och fortfarande har jag inte fått en förklaring av dig om varför olika grupper utmärker sig olika mycket i överrepresentationen. Och du får inte förklara det med kulturella skillnader.
  Varsågod! Jag utmanar dig!

  SvaraRadera
 56. Man kan också med lite enkel matematik utifrån BRÅs rapport Rapport 2005:17 räkna fram den ungefärliga andelen manliga invandrare som finns registrerade i brottsregistret för brott begångna de senaste 5 åren.

  "Tabell 3. Andel registrerade för brott i procent inom olika grupper i populationen under åren 1997-2001. Tabellen visar också hur stor överrisken i de olika grupperna är att vara registrerad för brott jämfört med dem som har två svenskfödda föräldrar. Ostandardiserat. Män och kvinnor."

  Andel registrerade för brott i %:

  Båda föräldrarna födda i Sverige 5,0
  Norden utom Sverige 8,7
  EU15 utom DK, FIN, SWE 7,2
  Nya EU länder 11,4
  Övriga Europa inklusive Turkiet 13,2
  USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland 5,5
  Övriga Nordamerika, Centralamerika, etc. 16,1
  Sydamerika 16,4
  Västasien 18,8
  Södra Centralasien 15,8
  Sydostasien 10,5
  Östasien 5,2
  Nordafrika 23,3
  Östafrika 17,5
  Övriga Afrika 26,3

  Om vi utgår ifrån att männens överrepresentation i förhållande till kvinnor är 3,5 så får vi tex att strax över 40% av männen i gruppen “Övriga Afrika” finns registrerade för brott under den undersökta perioden. Tycker du att det är tillräckligt stor andel för att kunna ses som relevant för synen på gruppen som helhet?

  Att det skulle vara ekonomiska och sociala skillnader är i huvudsak inte sant, det blir uppenbart när man tittar på gruppen östasiater, som har längre genomsnittsinkomst än invandrare ifrån mellanöstern, men är ungefär lika brottsbenägna som infödda svenskar. Det bekräftas delvis också av BRÅ som konstaterar att mycket av invandrares överrepresentation kvarstår även efter kompensering för sådana faktorer.

  SvaraRadera
 57. @Peter W, är inte vetenskap alltid en subjektiv bedömning av inhämtad materia? Hur ofta får vi inte nya vetenskapliga rön som gäller fram tills dess att de blir motbevisade? En undersökning kan ha större tyngd än andra om den är belagd med inhämtad materia, oftast från empiriska undersökningar. Men materian är alltid föremål för en subjektiv bedömning. Var går gränsen mellan det du kallar vetenskap och Zak's gissningar? Kan du definiera?
  /BiW

  SvaraRadera
 58. "Känns som du har en seriöst rubbad syn på demokrati i allmänhet och åsiktsfrihet i synnerhet."

  Nej, jag bara ser grundläggande mänskliga rättigheter som basen för demokrati. Ett parti som inte respektera de värderingarna kan inte var demokratiskt, och förtjänar därför ingen respekt.

  "Vi skuldbelägger inte en hel grupp för vad ett fåtal gör om vi säger att vi vill ha en restriktiv flyktingpolitik i syfte att minska antalet våldtäkter. Det är en metod att förhindra brott helt enkelt."

  Ärligt talat, är du så dum att du tror på den skiten?

  "Återigen "rasistiskt parti" Det är väl innehållet som är rasistiskt inte partiet?"

  Och det är partiet som står för innehållet, dvs partiet är rasistiskt.

  "Och för att jag tycker detta är fel är jag rasist och nazist???"

  Inte enbart, du är puckad också.

  "SD vill lägga skattemedel på sjukvård, pensioner, utbildning och barnomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och importerad arbetslöshet."

  Importerad arbetskraft är exakt vad vi behöver nu när 40-talisterna börjar gå i pension.

  "Om du kan slita dig från dataskärmen och uppleva dessa människors vardag, kanske du skulle vara lite mer ödmjuk inför deras åsikter."

  Jag kommer aldrig att vara ödmuk inför rasism och andra ideologier som anser att vissa människor är mindre värda.

  "Det som stod i tidningen var att man inte visste om SD:s teorier stämmer.
  Dvs, man vet inte. Hur VET du då om SD är långt ifrån det rätta?
  Med vilken data falsifierar du deras påstående?"

  Bevisbördan ligger på SD som kommer med påståendet, inte på de som ifrågasätter det.

  "När forskare kommer fram till att unga män är mera vårdslösa i trafiken hör vi inte samma protester från Jerzy."

  Kanske för att det då finns vetenskap som backar upp de siffrorna?

  SvaraRadera
 59. Här har du lite enkel matematik:

  Varannan våldtäktsman är invandrare (trots att de bara utgör 1/7 av befolkningen!). En invandrare förväntas begå 1/7 av våldtäkterna, men begår alltså 3,36/7 (48 %). Så ~3,4 gånger mer än förväntat!

  Svensken förväntas begå 86 % av våldtäkterna, men begår bara 52 %! Svensken utför alltså 60% av förväntade våldtäkter (52/86). Risken att en invandrare begår våldtäkt är alltså 5,6 gånger större än att en svensk gör det (3,4/0,6)!

  Utomeuropeiska invandrare begår 40 % av alla våldtäkter trots att de bara utgör 1/15 av befolkningen!!! Således en katastrofal överrepresentation! Dom förväntas begå 6,8 % av våldtäkterna, men begår 40 %, dvs 5,9 gånger mer än förväntat (39,4/6,8)! Risken att en utomeuropeisk invandrare våldtar är 9,6 gånger större än att en svensk gör det! (5,79/0.6)!

  Europeiska invandrare utgör 7,2 % av befolkningen (14-6,8). De förväntas begå 7,2 % av våldtäkterna, men begår 8 %. Minimalt ökad frekvens alltså.

  Slutsats
  Risken att en utomeuropeisk invandrare våldtar är 10 gånger större än att en svensk gör det (5 gånger mer än sin proportion av befolkningen). De begår 83 % av alla invandrar-våldtäkter (men utgör hälften av alla invandrare).

  Utomeuropoeiska invandrare är mycket kraftigt överreprepresenterade! De står för nästan hälften av landets våldtäkter, trots att de bara utgör 7 % av befolkningen! Så de står för en extrem andel av samtliga våldtäkter! Svart på vitt!

  Europeiska invandrare begår våldtäkter i proportion till sin andel av befolkningen.

  Svensken begår färre våldtäkter än vad som förväntas (av deras andel av befolkningen).

  SvaraRadera
 60. Troberg:
  Islam diskriminerar övriga religioner. Icke muslimer anser mindre värda än muslimer.
  Tror du mig inte? Kolla upp!

  Någon kommentar Troberg?

  SvaraRadera
 61. Jag är van att avrätta dumskallar på min blogg, där ingen censureras!
  Den som vågar sig dit är välkommen att kritisera SD, men lär uppleva en del besvär när argumentationen sätter igång.

  Jag älskar att ta hand om dumskallar, så alla SD-kritiker är hjärtligt välkomna dit!

  SvaraRadera
 62. @Klartexten: SD pratar om sina 114 st dömda. Ingen ifrågasätter väl det? Men låt oss tänka vidare - vi har, ungefär 800 000st invandrarmän i Sverige?

  Varför skall nu 799 886st invandrarmän ta ansvar och skuldbeläggas för vad 114st idioter gör?

  Så enkelt är det. Du och dina gelikar försöker skuldbelägga 799 886st för vad 114 individer har gjort. Det är enkelt att inse att det fungerar inte så.

  Det är en stor överrespresentation i den selekterade grupp som SD tagit fram. Jag betvivlar inte ett ögonblick att det inte också är någorlunda liknande siffror om man tittar med mindre selektiva, anklagande ögon än vad SD har gjort. Men vi har andra överrepresenterade grupper som sagt; ex det är 6,1 gånger vanligare att personer som har socialbidrag är misstänkta för brott än personer som inte lever på bidrag.

  Vad har SD för lösning på det problemet? Finns det någon lösning på något problem som inte SD löser genom att kasta ut invandrare? Som sagt, vi har sett denna typ av politik tidigare i Europa. Vi har sett vad den leder till. Vi vet vad som ligger bakom. Vi vet att detta är en rasistisk och nattsvart ideologi som måste bekämpas.

  Finns det inte några problem med integrationen, med invandring och flyktingpolitiken? Jovisst, givetvis. Men du löser ingenting med att fulplocka från nattsvarta ideologier med doften av förföljelser från 1930-talet.

  SD:s valfilm visar tydligt på det arv som partiet har, precis som debattartikeln om muslimer som Åkesson publicerade i AB. Trots allt jobb med att putsa och brodera så handlar det bara om vanlig, enkel, populistisk rasism - fast med spets.


  //Zac

  SvaraRadera
 63. @ Klartexten. Det är mycket lättare att vara smart och spela dum än tvärtom. Du är ett levande bevis på det.

  SvaraRadera
 64. @Klartexten. Tack för inbjudan till din blogg. Dock har jag en regel som jag följer; det måste vara värt det. Det du visat här gör mig mycket skeptisk. /anonym 10.28.

  SvaraRadera
 65. Frågan Zac ställer är intressant. Hur många oskyldiga ska drabbas per skyldig. För det är så som jag uppfattar SD:s argumentation. Att vi ska göra oss av med oskyldiga för att det finns skyldiga bland dem. Det är en argumentation som jag har väldigt svårt att köpa, faktum är att den väcker min kräkreflex så där måste nog SD polera sin argumentation en del till.

  Sedan förstår jag inte heller argumentation med att vi ska utvisa folk för att de är invandrare men inte de brottslingar som vi själva har uppfostrat. Jag skulle tro att det inte är så svårt att köpa sig en fängelseö någonstans i ett större hav och placera dem där? Eller blir det inhumant när vi pratar om svenskar.

  SvaraRadera
 66. Hur var det nu? Hade in SD en betydligt högre andel i sitt parti som var straffade för grova brott än de andra partierna? Undrar varför en omröstning om att skicka kriminella utomlands (till alla otäcka mörkhyade) skulle bli nerröstat? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 67. Förstår ni Birgitta Ohlsson EU minister (FP) resonemang? Hon är upprörd över att Frankrike utvisat hundratals romer. Men inte över att Sverige gjort detsamma med samma motivering. Vi har tydligen utvisat 50 stycken.
  Grön ungdom förstår inte hennes resonemang. Inte jag heller!


  Det har inte ens med SD att göra....

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 68. Jo, Migrationsminister Tobias Billström hade något förvirrat prat om att de "tiggde organiserat" och att det var därför de sattes på buss tillbaka till Bulgarien. Tiggeri som inte är förbjudet enligt svensk lag?


  //Zac

  SvaraRadera
 69. Frågan Zac ställer är intressant. Hur många oskyldiga ska drabbas per skyldig. För det är så som jag uppfattar SD:s argumentation. Att vi ska göra oss av med oskyldiga för att det finns skyldiga bland dem. Det är en argumentation som jag har väldigt svårt att köpa, faktum är att den väcker min kräkreflex så där måste nog SD polera sin argumentation en del till.

  Sedan förstår jag inte heller argumentation med att vi ska utvisa folk för att de är invandrare men inte de brottslingar som vi själva har uppfostrat. Jag skulle tro att det inte är så svårt att köpa sig en fängelseö någonstans i ett större hav och placera dem där? Eller blir det inhumant när vi pratar om svenskar.

  SvaraRadera
 70. Zac:

  Överrepresentationen finns kvar även när man justerat för sociala faktorer. Det medger även svenska kriminologer nuförtiden.

  Vi skuldbelägger inte en hel grupp för vad ett fåtal gör om vi säger att vi vill ha en restriktiv flyktingpolitik i syfte att minska antalet våldtäkter. Det är en metod att förhindra brott helt enkelt. Om någon överkänslig person då tar illa upp så väger det lätt mot vad ett våldtäktsoffer får utstå.

  SvaraRadera
 71. "Känns som du har en seriöst rubbad syn på demokrati i allmänhet och åsiktsfrihet i synnerhet."

  Nej, jag bara ser grundläggande mänskliga rättigheter som basen för demokrati. Ett parti som inte respektera de värderingarna kan inte var demokratiskt, och förtjänar därför ingen respekt.

  "Vi skuldbelägger inte en hel grupp för vad ett fåtal gör om vi säger att vi vill ha en restriktiv flyktingpolitik i syfte att minska antalet våldtäkter. Det är en metod att förhindra brott helt enkelt."

  Ärligt talat, är du så dum att du tror på den skiten?

  "Återigen "rasistiskt parti" Det är väl innehållet som är rasistiskt inte partiet?"

  Och det är partiet som står för innehållet, dvs partiet är rasistiskt.

  "Och för att jag tycker detta är fel är jag rasist och nazist???"

  Inte enbart, du är puckad också.

  "SD vill lägga skattemedel på sjukvård, pensioner, utbildning och barnomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och importerad arbetslöshet."

  Importerad arbetskraft är exakt vad vi behöver nu när 40-talisterna börjar gå i pension.

  "Om du kan slita dig från dataskärmen och uppleva dessa människors vardag, kanske du skulle vara lite mer ödmjuk inför deras åsikter."

  Jag kommer aldrig att vara ödmuk inför rasism och andra ideologier som anser att vissa människor är mindre värda.

  "Det som stod i tidningen var att man inte visste om SD:s teorier stämmer.
  Dvs, man vet inte. Hur VET du då om SD är långt ifrån det rätta?
  Med vilken data falsifierar du deras påstående?"

  Bevisbördan ligger på SD som kommer med påståendet, inte på de som ifrågasätter det.

  "När forskare kommer fram till att unga män är mera vårdslösa i trafiken hör vi inte samma protester från Jerzy."

  Kanske för att det då finns vetenskap som backar upp de siffrorna?

  SvaraRadera
 72. Undersökningen har ju verkligen fått önskat resultat för Sd. Partiet framstår nu som några som orädda för fram obekväma sanningar och deras motståndare framstår som några som försöker bortförklara, försvara och förringa våldtäkter samt inte ser dessa som något större problem, i alla fall om de begås av invandrare. Det är ju antagligen inta alls deras avsikt men det är faktiskt så det framstår och det är det som är det viktiga i slutändan. Skickligt gillrad ”fälla” av Sd som deras motståndare klampade rätt i, kan bara gratulera dem till detta taktiska genidrag!

  SvaraRadera
 73. En annan sak att tänka på är att majoriteten av våldtäckter sker i hemmet, så om vi nu utgår ifrån att invandrare skulle vara överrepresenterade så innebär ju det också att offret tillhör samma grupp. Alltså kommer ju inte våldtäckten att försvinna bara för att båda inte längre befinner sig i sverige, då dessa lika gärna kan ske i hemlandet.

  SvaraRadera
 74. Zac, Veteskap hat inget med gissningar att gora - dags att lasa pa, som sagt gissningar hor till den filosofiska grenen.

  Vetenskap betyder just vetande, latin scientia.
  Genom korrekta och verkliga data korrelera ny kunskap - vetande.
  Pa medeltiden var filosofi och vetenskap i stort detsamma, aven om man ibland kan undra sa har vi idag daremot separerat dessa tva grenar.
  BRA och Jerzy sysslar mer med filosofie fragor an rent vetenskapliga analyser.

  For att komma tillbaka till amnet, statistik ar som alla med den minsta mattematiska kunskap vet nagot man kan vrida och vanda pa tills man far det svar man vill.
  Harav mitt pastaende att utlansk forskning ar mer sann an den svenska eftersom de inte behover folja den politiskt korrekta bilden BRA=staten, galler de flesta vast-europeiska lander, och ger en sann och korrekt analys av verkliga ej tillrattalagda siffror.

  SvaraRadera
 75. Zac,

  Föll inte alla dina argument med den listan? Den grova organiserade brottsligheten domineras totalt av utlänningar. Våldtäkterna är bara en del av en mycket större fråga. Åldringsrånen är en annan.

  SvaraRadera
 76. Tror du att det begås 114 våldtäkter i Sverige per år? Snarare runt 5000.

  Varav de flesta begås av män med invandrarbakgrund.

  Om du tycker att det är ok med drygt 2500 fler våldtäkter per år för att få ha en stor invandring så ok, du tycker det. Men försök inte förlöjliga oss som tycker det är ett för högt pris bara för att du inte kan räkna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n