Fortsätt till huvudinnehåll

Svenskkontrakt? Whot?

Svenskkontrakt? Vad sjutton skall det bestå av?
 • Jag har förstått att de måste tala svenska men om de inte är språkbegåvade, hur dålig svenska är ok?
 • Hur många gånger får de pröva? (Three-strikes-and-you'r-out?)
 • Måste de bli kristna? Protestanter, eller räcker det med katoliker?
 • Måste de verkligen äta svensk mat? (Pölsa!?)
 • Hur mycket av den svenska demokratiprocessen måste de kunna redogöra för?
 • Måste de lova att inte ta del i den demokratiska debatten om de har andra ideer än de allmänt rådande?
 • Måste man helt enkelt lova att lämna allt man höll för rätt och riktigt hemmavid bakom sig?
 • Skall man helst ta ett svenskt namn - kanske ett rationellt Sven-1, Sven-2 etc?
 • Måste de lova att inte gifta sig med någon hemifrån?
 • Måste de ha töntiga shorts och skrikig skjorta på sommaren, alternativt träningsoverall och träskor?
 • Måste de flytta in i svenska områden och lova att klippa gräset så att det möter det allområdande minimikravet?
(Från mitt inlägg, 'Dumheter och rasister')

Läs mer

DN: M: Svenskkontrakt för invandrare
DN: Moderaternas invandrarkontrakt splittrar s
DN: Ulvskog: Löser inga problem
DN: Sabuni: Viktigt med kunskapen
SvD: M: Svenskkontrakt för invandrare
SvD: Medborgarskapet borde uppvärderas
SvD: M vill skärpa krav på invandrare
AB: "M vill positionera sig"
AB: S splittrat om M:s invandrarkontrakt


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Kanske räcker det att de avstår från hedersmord, barngifte, kvinnlig omskäresle och sharialagar...t. ex...
  Vi behöver invandring men vi behöver människor som vill anpassa sig och bli en del av vårt samhälle.

  SvaraRadera
 2. Ja vi får lära ut den svenska modellen. Bli för all del inte sjuka! Skriv under på det! Lova på heder och samvete! Anpassa eder!

  Mörda får ni göra enligt den svenska modellen. Nej inte alls, i Sverige sker inga mord av svenskar. Barngifte är inte okej ni får utnyttja barn enligt svensk modell istället. Vi har kommit sååå långt, ni kommer till ett demokratiskt land. Här får vi rösta i alla viktiga frågor....tänk på det så anpassa eder!

  Skäms på oss. Är vi så förbaskat bra? Så förbannat drygt!

  SvaraRadera
 3. Jo, jag gillar att alla missat den enkla lösningen på kriminalitet i och med att man upplyses och får underteckna ett papper! Varför gör vi inte det med alla svenskar på deras 18-årsdag? Vips så minskar kriminalvårdens utgifter till 0SEK direkt!

  Det enda detta tyder på är att partistrateger inom m har identifierat sd som ett reellt hot och att man därför positionerar sig mot detta hot redan nu.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Eller så tyder det på att rasism finns inom alla partier dvs. inom oss alla mer eller mindre. Det är inte partipolitiskt egentligen. Utan finns inom oss människor. Kanske dags att vi börjar arbeta mer på vår egen medvetenhetsutveckling? Spelar det någon roll vilket parti vi röstar på i nuläget? De fiskar endast röster?

  Alltså ett bra sätt att vinna röster på. Vi anklagar SD för rasism, fast vi förespråkar samma linje dvs det som vi kritiserar hos dem. Alltid går någon på det eller rättare sagt många. Man vinner äver SD väljare och får alltså dem man kritiserar som egna väljare. Gud så sjukt :):( Vilket utmärkt sätt att utrota rasism på. Så om M ökar på grund av detta så finns det massor av egentliga SD anhängare i partiet? Något att vara stolt över?

  Det är ju för sjutton samma sak de gör. Människor får skriva på ett papper för att de ska passa in. Är inte det samma sak som att säga vi är bättre ni sämre, dvs det som SD hela tiden har som andemening i varje sakfråga.

  Ja så frågan återstår varför får inte alla svenskar skriva på ett papper på sin artonårsdag?

  Men var lugna det kommer?

  SvaraRadera
 5. S är splittrat. De har tydligen haft ett liknande förslag. V stoltserar med att vara emot. Tja de är ju inte med i nuläget och kan protestera mot allt. De vinner röster på det istället. Mp då vad säger de? Blir de till sist en allianssvans som de borgerliga...S små knähundar?

  Vilket rävspel politiken är! Toppstyrd av folk högre upp med lakejer. Ser mig snart tvungen att se på mig själv som en helt obunden kommentatör. Eller så får jag börja virka! Vi har så lite makt att verkligen påverka. Vi gör det inte genom politiska partier, det har blivit min egen dystra sanning tyvärr. Det finns nog människor med visioner i partierna, men de ska utföras i verkligheten också.

  SvaraRadera
 6. Idén om medborgarkontrakt skulle kanske inte vara så dum om det inte var för att den idag används som ett sätt att särskilja infödda från invandrare. Att inte bara bli medborgare utan att faktiskt vara tvungen att aktivt göra ett val om att bli det och där med skriva under att man har förstått att det är den stora blå boken som gäller känns lockande.

  Tyvärr lär det väl missbrukas på alla upptänkliga sätt så i slutändan kanske det blir som i Starship troopers eller någon annan underhållande film vars vision man kanske inte vill leva i.

  SvaraRadera
 7. Börjar modet dra åt uniformer så är det dags att bli rädd alltså... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n